Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co říkáte na tyto cviky na bolesti kolen? Jsou účinné? A jak podle Vás dobře stát a sedět, aby kolena nebolela? Děkuji
Nevím o vás vůbec nic. Nevím, jak jste stará, kolik vážíte a s čím se léčíte. Sice neumím anglicky, ale všechno je určeno mladým lidem s fit stavem svalstva. Léty se chrupavka v kloubech odrbe, jakoby zchlupatí a protikusy kloubu po sobě drhnou. A pak, svaly jsou atrofované, volné a kloubu vůbec nepomáhají. Než jsem šla na opravu kyčle, vzdychla jsem si, že bych chtěla takové doktory jako V.Klas, který snad druhý měsíc po operaci, byl na lyžích na svahu. Fyzioterapeutka z rodiny mi právě o svalech udělal přednášku . Tak jsem začala posilovat a fakt, na rehabilitacích tohle všechno po mě rehabilitační chtěla. Do pohybu je třeba zapojovat velké svaly na zadku, břiše, stehnecu a lýtkách. Kolennímu kloubu ulehčit, zvláště pak na schodech. .
Ještě dodám, že dcera v dívčím věku měla podle ortopeda tzv. "volná kolena" a doporučit méně chodit pěšky a více jezdit na kole. Tím zesílí svaly, které všechno nesou a odlehčí se kloubům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.