Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cviky na bolesti kolen

Od: lucii odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, co říkáte na tyto cviky na bolesti kolen? Jsou účinné? A jak podle Vás dobře stát a sedět, aby kolena nebolela? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím o vás vůbec nic. Nevím, jak jste stará, kolik vážíte a s čím se léčíte. Sice neumím anglicky, ale všechno je určeno mladým lidem s fit stavem svalstva. Léty se chrupavka v kloubech odrbe, jakoby zchlupatí a protikusy kloubu po sobě drhnou. A pak, svaly jsou atrofované, volné a kloubu vůbec nepomáhají. :-D Než jsem šla na opravu kyčle, vzdychla jsem si, že bych chtěla takové doktory jako V.Klas, který snad druhý měsíc po operaci, byl na lyžích na svahu. Fyzioterapeutka z rodiny mi právě o svalech udělal přednášku . Tak jsem začala posilovat a fakt, na rehabilitacích tohle všechno po mě rehabilitační chtěla. Do pohybu je třeba zapojovat velké svaly na zadku, břiše, stehnecu a lýtkách. Kolennímu kloubu ulehčit, zvláště pak na schodech. .

lucii
hodnocení

Je mi 23, vážím 59kg na 163cm a zatím nevím, co mi přesně je, jelikož jdu k ortopedovi za měsíc, ale u předchozího doktora mi bylo řečeno, že mám hyperlaxitu kloubní a FP drobné nerovnosti a přiostření okrajů kloubní plochy. Diagnóza paletofemorální poruchy

A ten předchozí lékař vás léčil jak? Neporadil žádnou léčbu?

Ještě dodám, že dcera v dívčím věku měla podle ortopeda tzv. "volná kolena" a doporučit méně chodit pěšky a více jezdit na kole. Tím zesílí svaly, které všechno nesou a odlehčí se kloubům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]