Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o svěření dítěte do péče

Od: barca29 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, můžete mi poradit nějaký vzor v případě dohody dvou lidí o péče o nezletilé díte? Syn bydlí s partnerkou (nebyli jsme svoji) a nyní chce syn bydlet se mnou - otcem. Domluvili jsme se a potřebuji to nějak sepsat. Existuje nějaký vzor?
V případě kdyby couvla, existuje i vzor na žádost o péči v případě nedohody mezi oběma rodiči?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

vzory-zdarma.cz/... tady je jeden ze vzorů. ;)

doplněno 05.10.10 15:15:

A tady máte žádost o svěření dítěte do péče. vzory-zdarma.cz/...

Jinak, já jsem tohle taky řešila a když si dojdete přímo na soud, tak tam Vám dají přímo jejich formuláře pro vyplnění a doporučí další postup. Já jsem takhle byla v Ústí nad Labem a soudní úřednice byly velice vstřícné a milé. Hodně poradily a pomohly. ;)

barca29
hodnocení

Díky moc, kouknu na to

marenka*

Nemáte zač. *pusa* Barco a kolik je synovi? Já kdybyste řešili tuhle záležitost soudně, tak chlapec může i sám za sebe u soudu vypovídat. Myslím že od 10 ti let soud klade důraz i na vlastní přání dítěte.

barca29
hodnocení

Synovi je příští měsíc 8. Takže nevím s tím soudem, zda bude přihlížet. Nechce u matky bydlet, chce být se mnou. Často je smutný, že musí domů a neustále mi říká, že chce bydlet se mnou

marenka*

S matkou jste domluvení, jestli jsem to dobře pochopila. Já bych ještě zkusila zajít na městský úřad, odbor péče o děti a zeptat se tam. Ono ve finále, pokud by toto skončilo u soudu, tak soud bude chtít vyjádření od OPD.

doplněno 06.10.10 11:28:

Barca (máte ženský nick, nebo se mi to zdá?), podívejte se na tyto stránky. Podle odkazů se tam už zorientujete sám, ale přijde mi, že tam možná něco šikovného najdete. Hlavně zkušenosti, ty jsou k nezaplacení. ;)

svaz-muzu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]