Dobrý večer, vím, že si za spoustu věcí můžu sama a že jsem si měla najít chlapa bez závazků. Jenže jsem byla zamilovaná a manžel se mi zdál jako nejslušnější chlap. Když jsem ho poznala,byl ženatý a měl dvě malé děti. Bylo známé že ho jeho žena podvádí, snažili se to překonat, ale manžel jí to nemohl odpustit. Tak si začal se mnou, jak se to dozvěděla ta jeho, manžela vykopla a rozvedla se. A vlastně vše pro mě bylo dobré, byla jsem šťastná, manžel mi nedal žádný důvod, myslet že nás vztah není dobrý. Proto jsme se i vzali a teď spolu máme úžasné dítko. Ale když i exka oznámila že se bude vdávat, všechno se zhoršilo. Manželovi to strašně vadilo, snažil se mě přesvědčit že jde jenom o děti a má o ně strach. Pak se ke mně i přestal chovat hezký, měsíce spolu nespíme. Byly jsme i v poradně,jde z manžela vypadlo že pořád miluje svou ex a mrzí ho jejich rozvod. Já jsem z toho psychicky blbě, funguju už jen pro své dítě. Manžel nic neřeší a je rád že jsem mu dala pokoj. Nevím co dělat, někdy jsem tak naštvaná, že bych se nejraději rozvedla. Ale pořád ho asi miluju, máme spolu malé dítě, nevím jestli bych to zvládala jako samoživitelka. Už i naše rodiny si všimli manželova divného chování, nějak jim došlo že za to může ex, ta se ke mě chová i povýšeně.
Dobrý den. Věřím, že je to pro Vás těžké. Ale pokud žijete v nefungujícím vztahu, dolehne to negativně časem i na vaše dítko.. On nemá minulost vyřešenou a o Vás nemá zájem. Tak co s takovým chlapem? Budete se trápit, odnese to Vaše psychika i dítě. Vyřešte to, komunikujte spolu a pokud Váš vztah šanci nemá, rozveďte se a žijte si svým životem. Ušetříte si čas a hlavně nervy.
Ale no tak... ex může za to, že vy jste sbalila pána, který "byl ženatý a měl dvě malé děti" a bez skrupulí od nich odešel? A za to, že vy byste to asi špatně "zvládala jako samoživitelka"?
Je takové rčení: "Vezmi si co chceš - a pak za to zaplať." Vy jste si vzala no a teď platíte. Moc toho udělat nemůžete, asi jen manželovi říci, jak se cítíte a zeptat se, jak to on vidí dál = promluvit si jako dospělí, v klidu a bez "cirkusu"..
nestastnazena
Však já neříkám, že jsem bez vinný. Ale není to typický případ, chlap si našel milenku, on je hajzl,milenka de.ka a manželka chudák. Ex ho podváděla první několik měsíců, věděli o tom úplně všichni, manžel byl některým i pro smích, že s ní hned nevyrazil dveře. To ona ho po zjištění našeho vztahu,vykopla a podala žádost o rozvod. Manžel se rozhodne na své děti nevykašlal, má rozšířenou péči a platí nad rámec alimentů.
Setrváváním v "nemocném" vztahu jen prodlužujete nešťastné období ve vašem životě. Musíte zvážit, zda si i nadále ničit život nebo z takového vztahu odejít a žít si v relativním klidu a pohodě. Ať už jako samoživitelka (nebyla byste jediná, ani první ani poslední) nebo si najdete chlapa, který vás bude milovat a ctít bez ohledu na váš závazek a případně i jeho závazky.
nestastnazena
Vím že nás vztah je teď toxicky, ale pro mě není snadné to definitivně ukončit. Chtěla jsem s manželem strávit celý život, máme dítě, já chtěla ještě další. Pořád ho mám moc ráda,na jiného chlapa nemám ani pomyšlení.
chlochydess*
"nebo si najdete chlapa, který vás bude milovat"
Víte, nevím, jaké chlapy jste kdy poznala Vy, ale já sám jsem dospělý chlap, a pokud bych viděl, že má ženská jedno děcko s jedním ex, druhé děcko s druhým ex, a přitom je furt sama, tak už z jakési prozřetelnosti bych běžel pryč jak namydlený.. :D Hrozí riziko (nebo spíše jistota?), že si bude chtít dělat další třetí děcko s třetím chlapem, ze kterého logicky zbyde asi jenom třetí ex. Díky, neprosím. A nedělejte z chlapů nějaké napouštěče, kterým jde jenom o to udělat další děcko a vychovat ho i s rizikem rozvodů a rozchodů. I muži mají mozek a dovedou jej používat..
Ano, máte pravdu. Nedělá se to. Žena má dát od ženatého muže ruce pryč. Zvláště tehdy, pokud má děti. Nyní zažíváte jen to, co si asi prožila žena Vašeho manžela. Jen se to opakuje. Co máte dělat? Nyní asi nic. Jen vyčkat, jak se nyní Váš manžel rozhodne. Držím palce. Zdravím.
Takový život ničí vas oba, ani poradna vám nepomohla, tak tam u vas se asi toho už nedá moc zachránit. Nebo možná jestli by vám nepomohlo dočasné odloučení, každý byste si žil svůj život a pak by se vidělo co dál. Jestli se dáte zase dohromady, nebo rozvod.
Ty miluješ jeho, on miluje ji, do svatby jsi ho možná trochu dotlačila. Lásku si na nikom vynutit nemůžete, stejně jako to Vaše zamilování vás taky nepustí.
Takže buď ho ber jako kolegu, se kterým pracujete na společném projektu (dítě), nebo se rozveď a smiř se s tím, že to nevyšlo (a nadále s ním pracujte na společném projektu, jen trochu vzdáleně).
Žádná zášť není na místě (možná trochu na tu ex, že toho zneužívá a ponižuje ho, jak jsem pochopil).
Jsi pro něj jen náhradní program. Tak ho kopni do prdele a najdi si chlapa který bude mít rád opravdu tebe. Než ho najdeš tak dítě zvládneš i sama, na výživné máš nárok.
Já bych si dovolil zpochybnit to, zda ho jeho ex opravdu podváděla? To říkal on nebo Vám to i ona přiznala? Já být v jeho situaci a najít si milenku, tak bych si takovou pohádku klidně taky vymyslel a to proto abych nebyl za takového parchanta, co podvádí ženu a vlastní rodinu. Ono to pak působí mnohem lépe, když se řekne “ona mě podvádí už dlouho, tak já tedy mohu také”. Možná i proto ho okamžitě vykopla (protože ona nepodváděla, ale on podvedl.) a taky proto ji on stále miluje, protože to on je ten co rozvrátil rodinu. Já bych to s ním ukončil. Tyhle komplikované nesmysly za to nestojí. Tolik času a stresu.
nestastnazena
Já jsem se s ní o tom nikdy nebavila, to že ho podváděla,mi neřekl první manžel, ale jeho přátelé, včetně teď mojí velmi dobré kamarádky. Bylo to prostě veřejné známe, manžel se o tom se mnou bavil, až po našem sblížení, bylo vidět že ho to moc mrzí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.