Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
často se tu radí používat pro platby na internetu virtuální platební kartu. Jaká je její výhoda proti fyzické karičce? Mě napadá jen ekologie.
Děkuji
Jsou i jednorázové virt. karty.Zaplatí se s ní jednou a sama se zničí.Platba pouze na netu.Ochrání tak vaše peníze.
Jde o platby přes internet. Zadáváš totiž veškeré její údaje, aby platba proběhla. Pokud se tak stane přes fiktivní server nějakého hackera, tak ti vybere komplet co na kartě máš.
Takto si vytvoříš druhou virtuální a přesuneš na ní třeba jen 2000kč a platbu zadáš na nějakém eshopu právě z ní. Kdyby se údajů někdo zmocnil, tak maximálně příjdeš o ty 2000kč co na ní byly.
Chápeš?
Ano, jednorázovou virtuální kartu chápu jako bezpečnější. Jen si neumím představit, že bych ji používal... To raději mám na účtě pro platby kartou na netu jen málo peněz - a i to mě štve, že musím pořád peníze doplňovat.
Žádná. Musíte mít obojí. Je to stejné jako e-občanka. Musíte mít platnou kartičkovou občanku a potom si můžete pořídit e-občanku. S koncem platnosti kartičky končí i verze virtuální. Takže výhoda je v tom dualismu. Co je pro vás výhodnější si musíte zdůvodnit sám
Zaměňujete platbu virtuální kartoru za elektronickou platbu (třeba mobilem).
Virtuální karta nemá se skutečnou kartou vůbec nic společného. Pro její zřízení tu "pevnou" vůbec nemusím mít. Prostě těsně před platbou založím časově omezenou virtuální kartu a při nákupu uvedu její údaje. Když platba proběhne, virtuální karta se automaticky sama zruší, přestává existovat. Prakticky se nedá zneužít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.