Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevzít za někoho směnu

Od: jakob odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, kolegyně po mě chce ať za ni vezmu noční ať má víc volna. Jenže mi se to moc nehodí i když je to noční. Jaký mám dát důvod že nemůžu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Proste se vám to nehodí.. co na tom chcete vysvětlovat

hodnocení

6x
A budete chtít taky někdy volno, ať ho máte víc?

hodnocení

5x

Proč byste měla hledat nějaký důvod *sok*? Jste jí snad něčím zavázána? Prostě nechchci, nemám zájem. Tečka.

Musíte pak ale počítat s tím, že až budete potřebovat něco Vy od ní, zachová se stejně.

hodnocení

3x
Řekněte, že se vám to nehodí, a je to. Důvod přece uvádět nemusíte. Nebo nabídněte výměnu... U nás by tohle neprošlo, pracuju v porodnici a když se mi nějaká moje služba nehodí, pokusím se ji vyměnit. Jinak to vedení netoleruje, někdo by šel s hodinami do mínusu, jinému by vznikaly přesčasové hodiny, které jsou samozřejmě pro zaměstnavatele dražší.

hodnocení

1x

Prostě řekněte, že už máte jiné plány. Nejste povinna brát směny za kolegyni. Že ji ráda vyhovíš jindy, ale tenhle den ne.

hodnocení

0x

Vrátí vám tu směnu až budete chtít víc volna vy? Jistě ne. Takže se vám to prostě nehodí a šmytec! Když o vašich důvodech bude chtít diskutovat, řekněte jí rovnou, že jí do toho nic není!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]