Nejste přihlášen/a.
Já na AliExpress ale i jinde platím normální debetní nevirtuální kartou už několik let a prozatím bez jakéhokoliv problému. Chápu ale tazatele, že má asi obavu ze zneužití karty ale jinak je to asi nejlepší a nejlevnější způsob platby. Já ty údaje z karty si ale nikdy z bezpečnostních důvodů neukládám u např. AliExpressu tak jak mi to nabízí a raději při každém nákupu to znova zadám což pro mne není žáden problém. Zde navrhovaná virtuální karta může být určité řešení, ale může pak nastat problém v případě reklamace (sporu) a vrácení peněz kdy se peníze vracejí na kartu kterou bylo placené, ale ta už nebude existovat když je virtuální (jednorázová). Nevím jak jsou takové situace v bankách a jinam řešené, ale předpokládal bych, že takovou platbu asi ani nepůjde zadat a nebo se vrátí zpět když ta virtuální karta už nebude existovat a nebude funkční.
Nevíte někdo kdo se v těchto záležitostech ohledně virtuálních karet vyznáte nebo máte s tím nějaké zkušenosti jak je to v případě kdy je třeba peníze vrátit a obvykle se to vrací na kartu kterou bylo placené? Jsou tyto případy nějak vyřešené a nebo vrácení peněz na virtuální karty je zamítnuté a musi se to pak řešit nějak jinak složitěji?
Nevymýšlet blbosti a platit normálně kartou. Číňané nekoušou a kdo se bojí, muze si limity nastavit na nulu. A pro případ vrácení platby to pak budete řešit jak?
stir:
Jako ochrana proti zneužití karty je dobré před platbou na internetu si nastavit limity na kartě na potřebnou výši a po platbě je zase snížit na nulu mebo internetové platby zakázat. To už snad v současnosti u karet umí každá banka. Je s tím trochu práce, ale bezpečnost by snad měla být přednější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.