Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip virtualni platebni kartu pro platby na Aliexpres a dalsich

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
Ahoj,
Nechci zadavat udaje o karte pri platbe na takovychto obchodech jako je Aliexpres a jiny.
Jaka je osvedcena moznost platit jinak nez primo mou platebni kartou?
Dik

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zřízení virtuální platební karty je v aplikaci George od ČS otázkou jednotek minut (či spíše jedné minuty).

Předpokládám, že zřízení virtuální platební karty umožňují i další banky.

rk22
hodnocení

3x

Já na AliExpress ale i jinde platím normální debetní nevirtuální kartou už několik let a prozatím bez jakéhokoliv problému. Chápu ale tazatele, že má asi obavu ze zneužití karty ale jinak je to asi nejlepší a nejlevnější způsob platby. Já ty údaje z karty si ale nikdy z bezpečnostních důvodů neukládám u např. AliExpressu tak jak mi to nabízí a raději při každém nákupu to znova zadám což pro mne není žáden problém. Zde navrhovaná virtuální karta může být určité řešení, ale může pak nastat problém v případě reklamace (sporu) a vrácení peněz kdy se peníze vracejí na kartu kterou bylo placené, ale ta už nebude existovat když je virtuální (jednorázová). Nevím jak jsou takové situace v bankách a jinam řešené, ale předpokládal bych, že takovou platbu asi ani nepůjde zadat a nebo se vrátí zpět když ta virtuální karta už nebude existovat a nebude funkční.

doplněno 24.01.24 11:21:

Nevíte někdo kdo se v těchto záležitostech ohledně virtuálních karet vyznáte nebo máte s tím nějaké zkušenosti jak je to v případě kdy je třeba peníze vrátit a obvykle se to vrací na kartu kterou bylo placené? Jsou tyto případy nějak vyřešené a nebo vrácení peněz na virtuální karty je zamítnuté a musi se to pak řešit nějak jinak složitěji?

hodnocení

2x

Konkrétně u Aliexpresu jsem před týdnem nakupoval na virtuální kartu od ČSp. Platba proběhla bez problémů. Zboží sice ještě nemám (z Číny to teď asi vozí kolem Afriky, takže to nějaký pátek potrvá), ale Aliexpres potvrdil převzetí zboží k přepravě a posílá informace o stavu zásilky.

hodnocení

2x
Česká pojišťovna?

ČSp = Česká spořitelna. Ale budou to mít určitě i jiné banky.

xy
hodnocení

2x
Já jsem si pro Ali před několika lety zřídil Revolut. Zatím spokojenost. virtuální karty, dobrý kurz. Když tam nepošlu peníze, tak mi tam nikdo nemá co vzít

hodnocení

2x

Na AliExpressu nenakupuji, ale co jsem měl pár nákupů na Temu, tak jsem platil přes Google Pay. A používám ho i jinde, kde to jde.

hodnocení

2x

Nevymýšlet blbosti a platit normálně kartou. Číňané nekoušou a kdo se bojí, muze si limity nastavit na nulu. A pro případ vrácení platby to pak budete řešit jak?

rk22

stir: *palec*
Jako ochrana proti zneužití karty je dobré před platbou na internetu si nastavit limity na kartě na potřebnou výši a po platbě je zase snížit na nulu mebo internetové platby zakázat. To už snad v současnosti u karet umí každá banka. Je s tím trochu práce, ale bezpečnost by snad měla být přednější.

24.01.24 22:54
hodnocení

0x

Revolut

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]