Nejste přihlášen/a.
Turecko bude dobrá volba.Vemte si víc než 5 dnů,protože první a poslední den je na cestování,takže klidně první den vám začne odletem odpoledne z ČR a pokoj odevzdáváte do 12.00 hod.Turecko je dobrá volba,hezké písečné pláže jsou v oblasti Incekum nebo Side,nebo Kleopatřina pláž v Alanyi.Hotel min. 4-5****** a i tak si vyhledejte recenze k němu.Berte htl.přímo na pláži,hotel,kde máte all inc.,kde nedoplácíte za lehátka a osušky na pláži.Váš rozpočet je tak na hraně za kvalitní 5*hotel,ale za případné výlety nebo zábavu,nákupy si vemte eura zvlášť.Turecko není drahá destinace a výhodou je časový dolet.Nezapomeňte na cestovní pojištění.
Já bych brala Turecko, nejlépe Side a nebo řecké ostrovy, Kréta, nebo Rhodos. V září už se bude cena blížit vašim představám. A pořád tam bude krásné počasí.
Co mě zarazilo, že chcete letecky all inclusive a za 15 000 pro jednoho. Vše nakonec skončí na ceně, takže co básnit o krásné dovolené ve Španělsku na jihu u Mar Menor , když se do rozpočtu nedostanete. Vodní skůtry zrovna není nejlevnější atrakce, ani jsem je tam neviděl.Jen běžné koupání, žádné tobogány. Ale co bylo zajímavé, na malém ostrůvku se dá natěžit do kbelíku léčivé bahno. Lidi tam kvůli tomu jezdí, co mají kožní problémy. Celí se potřou od hlavy až k patě a potom se fotí. Na ostrůvek se brodí přes lagunu - hloubka maximálně do pasu. Mar Menor je takové hodně slané minimoře spojené jen průplavem se Středozemním mořem. Výlet se dá udělat do Cartageny - což je opravdu místo s bohatou historií , kde se střídaly různé civilizace. Na pobřeží jsou zbytky opevnění a spousta minipláží. Mořské muzeum. Nejprve koukněte na ceny,ať jste v obraze.
Co jsem nyní koukal, zájezd pro dva, tříhvězdičkový hotel letecky tak 45-50 tis v červenci
Z toho, kde jsem byl: Itálie je podle mě výborná. Chorvatsko je taky dobré, co jsem slyšel, vloni dost přepálili ceny. Přišlo mi, že v chorvatsku byl menší rámus, než bývá v Itálii. Do Itálie je možná lépe dopravit se pozemní cestou (na jihu moc letišť neni, Neapol je daleko, Lamezia dejme tomu, muselo by se vybrat ubytování někde na dosah letiště). Chorvatsko letecky, i když třeba do Dubrovníka vede nový most a nemusíte po cestě opouštět unii. Španělsko, to je taková itálie, prostě je to jedna z těch jižních zemí, ale nei tak profláknuté jako chorvatsko nebo itálie. Portugalsko je pěkné, ale na dovolenou u moře to moc neni (spíš na památky).
Slovensko snad ani nepočítám a letět třeba do Popradu, to snad ani dneska nejde (vzpomínali starší lidé, že do Popradu se létalo, ale tehdy se prý létalo i do Ostravy a Košic a dalších měst). Tatry jsou dobré, ale jen za ubytování je člověk rád, když se vejde do 100€ za noc (vloni jsem platil €44 v nějakém penzionu, kolik jsem platil vedle v hotelu se mi nechce hledat a to byla akční a časově omezená cena, proto jsem se stěhoval na poslední noc do penzionu, protože za hotel bych se nedoplatil a přespávat na nádraží jsem nechtěl).
5-7 dnů se mi zdá málo, ale budiž. Není nutné první dovolenou plánovat hned na měsíc. S rodinou jezdíme aspoň na 3 týdny. Na jih Itálie, tam je pěkně (ale letiště jsou daleko (Neapol moc na severu, Lamezia moc na jihu a Salerno asi nefunguje nebo nevim, ale i to je docela daleko, to nemluvím o Římu, který je ještě dál), cestujeme tam poslední roky vlakem (snad to půjde i letos) předtím jsme cestovali autobusem). Vloni jsem počítal s rozpočtem €750 na osobu (ubytování (5 týdnů, no trochu jsme se rozšoupli) a doprava) a ještě zhruba jednou tolik padlo na jídlo a další výdaje na místě.
Nemám zkušenosti s all inklusive, byl jsem vždy na dovolené v apartmánech, kde jsme si vařili a vůbec vše dělali sami. Má to své výhody, třeba nemusíte myslet, abyste byli včas v hotelu na oběd nebo večeři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.