Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rádi bychom s rodinou jeli do Itálie na poznáívací zájezd. Koukal jsem na CK České kormidlo, kde nabízejí mimo jiné, Řím a třeba Neapolský záliv. Co mě u těchto zájezdech busem trošku odrazuje (četl jsem na toto téma i různé komenty), je to, že vše probíhá prý tak nějak zrychleně, aby se vidělo vše, co je v plánu, ale nikde se pořádně člověk nezastaví... nevím, nikdy jsem na podobném zájezdě nebyl, takže jen odhaduji.
Druhá varianta je jet autem, někde najít přes Booking hotel v Římě a na vlastní pěst si ho celý projít. Tam je ovšem nevýhoda, že nebude průvodce a pořádně se nic moc nedozvíme. Samozřejmě přes Google Lens si všechno přeložím...Autem by to asi bylo pohodlné, ale trošku se bojím, aby mi ho někdo v římě neodrbal (prý taliáni jezdí jak prasata)
Třetí varianta je jet vlakem a stejně jako v bodě dva si zajistit ubytování.
Pořád váhám a nějak se nemohu rozhoupat. Letadlem letět nechci, páč to je už docela ranec.
Byl jste někdo na poznávačce? Jak jste byli spokojeni, jakou dopravou jste byli? Rád bych si přečetl názory lidí, kteří se zúčastnili. Díky a přeji hezký večer.
Já osobně jsem v takto dostupných destinacích, navíc v Evropě, kde platí roaming a člověk si zjistí do detailu vše, spíše za cestu na vlastní pěst. To, co ušetříte na provizi pro cestovku a průvodce, můžete zase investovat do dopravy. Za mě tedy ideál letadlo, minulý rok jste tam byli v půlce září a letenky z Prahy do Říma s návratem do Vídně, nás vyšly asi na 2400,- za osobu. Místo osmi hodin, nebo kolik, cestování vlakem/autem/autobusem, raději ten čas investuji už do prohlídky města. Pokud se vydáte přesto po zemi, osobně bych neváhal udělat po cestě tam i zpět nějaké další zastávky, třeba jen na jeden den a viděl toho více. A ano, Italové jsou na silnici dost svérázní a ano, s poznávačkou to nejspíš bude fofrovačka. Kamarád byl pár let zpět na poznávačce v Paříži a prý si skoro neoddechli, nicméně byl spokojen. Takže proč ne, člověk navíc nemusí moc řešit.
Pokud pojedete sami, tak si myslím, že není čeho se obávat. Doporučuji kartu Roma Pass, se kterou budete mít v případ 72h varianty dva vstupy zdarma, další vstupy se slevou, MHD zdarma, možnost si na pár místech odskočit na toaletu či doplnit vodu. Karta se objedná online, následně si ji ale musíte na vyznačených místech vyzvednout. Většinou je to letiště nebo nějaké turistické střediska. Vstupy do hlavních památek je tuším také nutné udělat online, my jsme si na Roma Pass rezervovali Galerii Borghese a Koloseum s tím, že se platí jen nějaký manipulační poplatek. Vatikásnká muzea byly na oficiálních stránkách vyprodané, ale objednal jsem lístek přes GetYourGuide. Zbytek byl zdarma, případně jsme si dokoupili vstup na místě se slevou. Díky kartě je možné se ubytovat i někde ve vzdálenější části, ideálně poblíž zastávky metra. I přesto, že jsme metro využívali hojně, není problém nachodit přes dvacet kiláků za den. Pak už zbývá jen vytipovat si nějaké fajn restaurace a bistra, udělat itenerář a tradá.
Byla jsem několikrát s cestovkou.
Tolik míst co s nimi uvidím bych si sama nenaplánovala. Oni to mají vychytané, jen nejlepší a nejzajímavější objekty se navštěvují. Navíc vás ráno po snídani odvezou na místo, průvodkyně vypráví, přejezd jinam, zase výklad a navečer na hotel. Cestou domů se nás vždy ptá, jestli to bylo moc hrrr, jestli bychom něco vynechali. Nikdy nikdo neřekl, že nějaký objekt nestál za vidění.
Za mně super nápad.
Koukněte se sám.
Řím - Neapol - ostrov Capri - Herculaneum - Pompeje - Vesuv ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.