Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest podbříšku. O co jde?

Od: jaija odpovědí: 15 změna:

Blbě se mi to popisuje. Už asi od pondělka pociťuji takové prapodivné pocity a začínám mít obavy. Sám moc dobře nevím kde je problém. Nemůžu moc sedět (nebo musím aspoň při sedání dávat pozor), jakoby mě bolelo levé varle (to pociťuji už asi od nedělního večera). Pociťuji i takové divné pocity v levé straně podbříšku (nebo jak se to jmenuje, prostě úplně dole na břichu). Také na spodku zad.

Celkem nějak častěji mám potřebu chodit na záchod. Hlavně třeba ráno po probuzení mě to celkem nutí, což nikdy nedělalo.

Teď momentálně se snažím hoodně pít a pokud by se to nijak nezlepšilo nebo naopak zhoršilo, tak asi budu muset zajít zítra k lékaři i když z toho mám dost velké obavy. Mám totiž z doktorů celkem fóbii *smich* (největší strach mám z odběrů a podobných věcí, i když jsem dospělý tak v tomto si připadám jak děcko, ale vadí mi to hlavně proto, že vždycky omdlévám, nevím proč...)

Co jsem tak hledal na netu, tak mám podezření na asi zánět močových cest nebo něco podobného. Ale mám strach aby to nebylo třeba něco jiného nebo horšího (slepák, nebo něco se střevama). Ale nedává mi to smysl, jelikož právě celý víkend jsem seděl v teple doma u topení u PC, jelikož jsem měl konečně čas tak jsem tomu věnoval skoro celý den (jsem trochu maniak*smich*) atd...

Proto mi nějak nesedí, kde bych ho mohl nachladit. Taky mi tam nějak nesedí ta citlivost a problém s levým varletem (fakt mi to přijde blbé tady takhle psát *hi*)...

Nevíte o co by mohlo jít? Co dělat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Pokud Vás pálí při močení, je to jasný zánět močáku. Na to doktor předepíše antibiotika a z vlastní zkušenosti musím říct, že se mi už po několika dávkách dost ulevilo.

Ten slepák to taky klidně může být, já být Vámi, tak odhodím obavy a jdu k doktorovi. Protože pokud Vám slepák praskne, jde skoro (nebo i úplně) o život.

jaija
hodnocení

Ale slepák je vpravo ne? Já to mám na levé straně...

Že by mě to nějak extra pálilo při močení se říct nedá.

Možná to bude třeba bolest od toho varlete, což mi dělá největší starost. Je takové zvětšené, narozdíl od pravého a vzadu nahmatám takový (nevím jak to nazvat..) utvar... Nevím ale, jestli to třeba není tak normální...

cocinkamichalka*

Tak když to je na levé straně, tak na to vždycky moje máma říkala, že to jsou zaražené prdy :-D

Myslím, že od toho varlete to nebude. Z toho by Vás podle mě nebolelo celé břicho. Já jsem ještě v životě neviděla chlapa, který by měl obě varlata stejné. Ale pokud tam máte nějaký výrůstek, opravdu jděte k doktorovi, může to být nádor nebo nějaký tukový "zámotek", cysta. Většinou to bývá nezhoubné, tak se nebojte a nestyďte se jít k doktorovi. Takových pacientů tam má doktor mraky, ani se nad tím nepozastaví.

Doktor je přece od toho, aby léčil. Tak jej nechte dělat svou práci. Aspoň se uklidníte, že to nakonec nic nebylo, než mít x dní, měsíců nebo i let strach z rakoviny.

buss

Doktor je přece od toho, aby léčil.
Správně, a ještě si je platíme, tak hupky dupky k němu.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Máte-li akutní bolest v břiše, bylo by vhodné navštívit praktického lékaře, aby se podíval na zdroj bolestí. Může to být cokoliv - od problémů s urologickou soustavou, přes zánět slepého střeva až po zaražené větry. Zánět močového měchýře nemusí být jen od nachlazení, můžete chytit taky bacila. A že máte z doktorů strach? No jo, to je pak těžké. Ale sám se pravděpodobně nevykurýrujete. Sestřičky jsou zvyklé na umdlévající pány. Ony vědí, že mužské plémě je slabé a jen pohled na injekční stříkačku jim vhání do očí hrůzu.

pb®
hodnocení

0x

Clovece neblbnete a upalujte k lekari. Bud k praktickemu, nebo rovnou k urologovi. Muze to byt treba zanet prostaty. A at je to co je to, vzdy se akutni forma leci lip nez chronicka. Ta uz se totiz nekdy vylecit ani neda. Tak sup k lekari. A ze u odberu omdlevate, je uplne jedno. Staci na to sestru upozornit a budou Vam brat krev v leze.

marenka*
hodnocení

0x

Napadla mě tříselná kýla. *sok*

plodnost.blog.cz/...

jaija
hodnocení

No popravdě řečeno, mě v tom podbříšku ani nikde jinde moc nebolí. Skoro vůbec. Žádná extra bolest.

Jen to levé varle bolí,je nějaké zvětšené a vzadu něco nahmatám (nevím jestli to tam má být nebo ne).

pb®

Nema. Varle ma mit hladky povrch, nahmatat muzete citlivejsi a mekci nadvarle a chamovod. Smutne ze tohle vam musi rikat zena, ze to uz davno sam nevite. Samovysetreni se ma delat jednou mesicne a po jakemkoliv zjisteni odchylky nebo pri bolesti upalovat k lekari, protoze rakovina varlat je nejcastejsi zhoubne onemocneni u mladych muzu. Tak krucinal jaktoze tady pisete na net a nesedite v cekarne u doktora?

1jara*

Pokud cítíte tu bolest, nebo podobné projevy dole v podbříšku, tak to může být i nastávající problémy s prostatou. navštivte urologa.

riky99*
hodnocení

0x

Sorry,ale vy být ženská,tak lidstvo vymře:D.To všechno co popisujete je včetně strachu naprosto lidské a není zač se stydět. Máte podezření na dost vážné choroby u kterých zanedbání může věst k nepříjemné recidivě či chronickému onemocnění , o slepáku snad ani nemluvě.Zřejmě čekáte až k lékaři ani sám nedojdete, ale pojedete ... tak hlavně ať to stihnete ještě včas .

jaija
hodnocení

Zítra, pokud se to nezpraví, tak tam tedy na 99,6% jdu...

Třeba to nebude nic vážného a aspoň budu moci v klidu bez strachu užívat víkend (nebo taky ne... :(). Možná to bude jen nějaký následek toho celodenního sezení nebo nějaký následek sebeuspokojování *hi*

jaija
hodnocení

chci se jen zeptat, je možné jít rovnou k urologovi, nebo je třeba doporučení a jít k "normální" doktorce?

lena*

Dobrý den, zajděte nejprve k obvoďačce ta vám napíše doporučení na urologii.

Jéééžiš, ty jsi ještě nešel? Co chceš řešit ve 3 odpoledne? Jdi ke své praktické doktorce. Buď je to banalita (nebo nic) a to pozná i ona. Nebo je to pro odborného a to tě tam jistě pošle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]