Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření u zubaře až po dentální hygieně?

Od: hynek odpovědí: 30 změna:
Dobrý den, dnes jsem byl na preventivni prohlídce u zubařky jako už po xté ( chodím tam už asi 20 let) a byl jsem dost zaskočen. Tak bych se rád zeptal zda to tak dnes chodí běžně? Doktorka mi řekla že mám dva kazy ale ,že je dělat nebude až poté co si zajdu na dentalní hygienu a pak se mohu objednat. Kontakt na mi dala n ajiné pracoviště ona to prej nedělá. Ptám se zda to nelze udělat ten kaz i bez ní a ona na to , že švec taky neopravuje špinavé boty. Mimochodem byl jsem na dentalní hygieně asi před 9 měsíci a nechal sem tam 1900Kč a to sem 45 minut skučel jak to bolestí.. Jsem z okresniho města a zubaře si tu člověk nemuže vybírat.
PS: vždy jsem byl spokojený v minulosti, kámen čistila vždy u preventivnich prohlidek ( ne tak důkladně jako na hygieně ale tak 10 minut určitě a ted mi nespraví ani kaz bez hygieny. A jen tak od cesty dost lidí mi říká že mám krasné zuby.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Zubařka zneužívá situace a dohazuje kšefty hygienistovi/hygienistce. Ovšem pokud jiného zubaře neseženete, pak babo raď.

asd1
hodnocení

6x

Dohazuje kšefty hygienistce. Je to prakticky vydírání, ovšem zubařů je málo tak si můžou diktovat.

Máš dvě možnosti, buď přistoupíš na vydírání a aby ti kazy opravila ona tak zatáhneš hygienu, nebo půjdeš jinam a to nejspíš budeš muset k privátnímu drahýmu zubaři, protože dobrej zubař za rozumnou cenu má beznadějně plno a nový pacienty bere jen dobrý známý...

hodnocení

3x

Začíná to být běžný jev. Při objednání na opravu zubu mi vždy řekne, že bych měl před tím stihnout dentální hygienu ať se rovnou objednám. Zatím není to není postavené tak, že bez hygieny nebude nic.

hodnocení

3x

Bohužel zubaři už jsou spíše podnikatelé než lékaři, Hippokratovu přísahu by si museli vyhledat ne netu, nic jim to už neříká. Pokud zubařka podmiňuje ošetření návštěvou zubní hygieny, tak je to prachsprosté vydírání (pokud tedy nemáte s ústní hygienou problémy). Bohužel moc toho nezmůžete, protože shánět jiného zubaře je neskutečné martýrium. Nejspíš tedy budete muset navštívit dentální hygienu, ale já vám dám radu, jděte jinam než kam vás posílá doktorka. Jakmile totiž půjdete k jiné hygienistce, než k její známé, tak z toho nic nekápne, ztratí motivaci a přestane vydírat. Pokud budete stav ústní dutiny udržovat, tak možná budete mít od ní pokoj.

re4zon
hodnocení

2x
Na hygiene jsi skucel 45 minut bolesti? Tak to asi nebude neco v poradku, co ti s tim delali?
hynek
hodnocení

Skrabala, škrabala a skrabala a protahovala...

Zuby se škrábou na veterině psům. Dnes se u lidí používají mnohem méně bolestivé metody. Ultrazvukem. To je bezbolesti.

Stačí chodit tam, kde mají vybavení a nemají vrtačku pomalu ješta na šlapání či na kliku :)

Pokud nadměrně trpíte na zubní kámen, pak občasná návštěva dentální hygieny není od věci.

re4zon
Jestli mas v puse takovy bordel, ze ho museli "skrabat" a vyrazne to bolelo, tak se zubarce vubec nedivim, ze te nejdriv posle na hygienu. Neco jineho je trocha zubniho kamene sem tam a neco jineho silna vrstva az pod dasne v cele puse. Zacni si cistit zuby poradne a hygienu nebudes ani potrebovat.
hynek
hodnocení

Jejda nevim jak se tomu říká odborne rozhodně to bylo bolestive a tekla mi krev. Podivejte ja nepatrim ktem co se o chrup nestaraji...A bordel tam rozhodně nemam
když sem byl pred necelym rokem na hygienne nedelejte ze me bezdomovce se zkazenymi zuby. Nevymyslejte neco co není uz vim jistě ze nedělá co má.

Mě krev na hygieně neteče a ani nepociťuji bolest. Jen šimrání.

@gumidek
Stačí chodit tam, kde mají vybavení a nemají vrtačku pomalu ješta na šlapání či na kliku
Na kliku rozhodne ne, ale rikal novy zubar Vasil ze uz by to chtelo vymenit na tom Dremelu aspon loziska . Vychylka na konci frezy 1cm sem tam uz je prej pres caru i na "ukro" meritka. Kdyz delal Vasil jeste pred mesicem v Mukačevu truhlare, dostavala Dremelka zabrat.
Pak se nediv ze pri bezny dentalni hygiene tece krev, litaj zuby ven a jsou v dasnich kolem zubu rejhy jak v lese po harvestoru ;)

Za přípaltek ti pustí i chlazení vrtáku :-D

Pokud nema Vasil chlazeni vrtaku, priveze mu Ivan ze stavby horkovzdusnou pistoli prepnutou na studeny vzduch *palec*
S necim se zacinat musi

hodnocení

1x

Moje zlata pani zubarka mi zdarma v ramci preventivni prohlidky vzdy odstrani zubni kamen. Nic jineho neni treba. Nepodporuju takove zlodejske praktiky, kazdy se muze naucit cistit zuby spravnou technikou, aby nebyly takove zakroky nutne. Jeste vzdy dostanu pochvalu, ze je videt, ze si zuby cistim dobre.

hynek

Tak toho si važte já si taky myslel doposud že mám dobrou zubařku...Jaké zákroky? Mimoto kaz se vám muže udělat kdykoli navíc ja si zuby čistím a dovoluji si říct že mám chrup v dobré kondici.

hynek
hodnocení

Toho si važte ja sem si to taky myslel, dnes už je to jinak. Za tech dvacet let jsem nemel žádné jak píšete nutné zakroky...

Je to zubar od zubare, my mame stesti.

runner2
hodnocení

1x
Zubní hygieně se nebráním ale aby mi tím lékař podmiňoval ošetření zubního kazu mi přijde nehorázné. Na ten příměr se ševcem bych se jí zeptal, zda člověk s infarktem má být také ošetřen až zhubne. Neskutečné.
hynek
hodnocení

Nez sem se stacil vzpamatovat v ordinaci uz nebyla. Asi sla na kavu vedle..
.

karhana
hodnocení

1x

Mám to u mé zubařky stejné, už asi 7 let podmiňuje před ošetřením nejdříve hygienistku, ta moje zaměstnává dokonce 3 ! Je to nová profese a musí se nějak uživit. Hygiena mě také bolela, když to dělala těmi háčky. Teď si rovnou řeknu, že to chci ultrazvukem. Už se mi také stalo, že se při té hygieně uvolnila korunka a dalších 5 tisíc výdaj. Paradox je ten, mám pouze 20 zubů, hygienistka to má hotové za 15 minut a musím platit plnou cenu jako ti, kteří mají zubů 32 . Už jsem se na to ptala, ale prý poloviční cenu nemají.

Tak choďte jinam, u DH by to neměl být problém jak se zubaři. Některé hygieny mají slevy pro případy, že hygienistka má méně práce. Přítelkyně chodí každoročně na DH a platí poloviční cenu, zuby má v pořádku a stráví tam vždy polovinu času. Člověk nesmí ze sebe nechat dělat hejla.

karhana

Můžete mi prosím napsat, kam přítelkyně chodí? Obvolala i vygooglila jsem si množství těchto dentálních hygienistek, nikde nezohledňují počet zubů. Takže asi tak.

hynek
hodnocení

Ještě jsem si zjištoval na na vzp a tam mi řekli že v preventivni prohlidce má být odstraněn zubní kamen že je to hrazený výkon pojištovnou. A kaz musí odstanit v každem připadě ten má hrazen zvlášt. Začínam to vidět asi takto zubařka si naučtuje co jde ale neuděla z toho nic, navíc vmě pošle ješte jinam kde si to zaplatím sám. a pak bych se už ani nedivil ješte bude chtít penize u toho kazu nakonec. Kde to žiju...
A jediné co mohu je si prej podat stížnost na stomatologickou komoru...

aaa
hodnocení

0x

U VZP to má placený a Ty nic neplatíš. Nechce se s tím patlat a dohazuje kšefty známím. Nabonzuj jí na pojišťovnu neb i jinam.*palec2*

hodnocení

0x

Bohužel tento stav je i u nás. Jsme z Tunova a měli zubaře na Vyšehradě :) a vždy před jeho návštěvou jsme museli projít dentální hygienou, takže 1200Kč x 2 a za děcka asi 650Kč x 2 + zubař. Dřív to zubařům bylo úplně jedno a neřešilo se to. Na jednu stranu je to vydírání zubaře, na straně druhé, kdo by se chtěl hrabat ve znečištěné dutině ústní. Mě dentální hygiena třeba nebolí vůbec, ale tudle mi to hygienistka pískovala a pak jsem tři dny trpěl neskutečnejma bolestma. Nyní jsme sehnali zubaře v Turnově a také nám doporučil před návštěvou hygienu..

jm
hodnocení

0x
Dnes 2*1400,- ..se synem ...bez této procedury mi nechtěl opravit 2 plomby. Předchozí zubař po 7 létech presluhovani v důchodu to vzdal a já v okrese nenašel jiného volného zubaře.

jaj*
hodnocení

0x
To mě přijde jako výmysl, já jsem šla k zubařovi a jen vzal vrtačku, tak jsem dostala strach co se bude dít a hned dal šutry pryč, za 10 minut hotovo, v celou jsem byla ještě v čekárně a v celou deset jsem si v čekárně oblikala bundu, to byla prohlídka po roce, nic jsem neplatila.
hynek
hodnocení

Bohužel to není výmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]