Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v minulý víkend se odlomil kousek zubu, a proto jsem se tedy objednal k zubařce, ale ta mi dala termín až 15. února. Teď mám pocit jako by mě bolely všechnu zuby. Pocit uvádím tím že mě to přímo nebolí jenom se mi to zdá, ale i tak. U zubaře na kontrole jsem byl v listopadu, tudíž dva měsíce zpátky dala mou doposud jedinou plombu co mám a jinak nic. Na internetu jsem se zeptal na dotaz ohledně zubů a vyjelo mi pouze že můžu mít paradentozu, sepsi ze zubního kazu atd... To mě doost znepokojilo, ptal jsem se ostatních na názor a ti mi řekli že ze zubu nemůžu jen tak umřít, že sepse se projevuje teplotou či horečko a šílenými bolesti což můžu potvrdit, protože v sedmi letech mi museli trhat zub, kvůli infekci. Ptám se Vás tady na názor co si o tom myslíte děkuji.
Děkuji za odpoved´, zub mě de facto nebolí, jenom mám takový pocit jako by mě bolel, spíše nepříjemný pocit. Zubařka u nás taky ráno bere, jenom nechci jí zatěžovat nečím co třřeba není z lékařského hlediska akutní.
Měl jsem podobný případ kdy se mi minulý týden v pátek také odlomil kousek zubu, ale nebolelo mne to. Telefonoval jsem hned k zubaři a sestra mne chtěla objednat až tento týden ve středu, ale povedlo se mi ji ukecat na pondělí. Zubař mi zub trochu obrousil a dodělal nějakou zubařskou hmotou a mám s tím klid. Říkal mi, že kdyby se to někdy rozpadlo tak mi na ten zub pak udělá korunku. Pokud je zub bolestivý tak dobří zubaři by na to měli mít vyhrazený nějaký čas a vzít člověka pokud možno co nejdříve a ne až třeba za měsíc. Já mít pouze jedinou plombu tak bych se z toho radoval. Bohužel už mi některé zuby úplně chybí a na zbytku mám na každým plombu nebo korunku.
Zravím, je mi Vás líto, v rodině se stalo něco podobného, zubařka udělala špatně plomby na 4 zubech, a z toho dva neměly kaz. Velkou část zubu odvrtala a těď plomby postupně vypadly a zuby se začly lámat. Já už budu mít plomb více počítám tak 3-4, zdá se mi ře na stoličkách mám kazy, které se měl už dříve, ale na kontrole nic pouze jedna spodní stolička. Má zubařka půjde za rok do důchodu, a tak už ordinuje pouze ráno a to pouhé tři hodiny.
Já ty moje zuby mám už v dost špatném stavu, ale není to až tak katastrofální. Jsou lidí kteří na tom se zuby jsou hůř nebo už nemají žádné. Nejvíce se bojím pokud někdy v budoucnu nastane doba, že také nebudu mít žádné a budu se muset zvykat na ty umělé vytahovací. Mám ale dobrého zubaře který se o moje zuby stará myslím dobře a smaží se zachránit každý pokud je to alespoň trochu možné.
Bolest horních zubů věstí často nějakou virozu, chřipku. Pokud jde o jeden citlivý zub, záleží který. Každý má spojitost s určitým orgánem. Ten potřebuje odlehčit. Hlavně změnou stravování.. Ta souvislost se dá najít na netu. Přední řezáky třeba reprezentují močové cesty a ledviny, stoličky střevo. Plicní a slinivkový zub je uprostřed. Nahoře je to trochu jinak, než u dolních.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.