Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interpretace předpisu na brýle

Od: rumicek® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
mám předpis na brýle a chci si je koupit po internetu. U pravého oka jsou vyplněny tři údaje (dioptrie a 2x cylindr), u levého oka jen dioptrie. Mám tomu rozumět tak, že jsou zbylé 2 údaje stejné jako u pravého oka? Nebo platí pro levé oko nějaké "základní" údaje?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ta dvě nevyplněná okénka vyplníte do objednávky jako nuly. Ještě budete potřebovat změřit vzdálenost pupil (středů oćí od sebe, při větší nesymetrii dvě samostatná čísla od středu).
Toto se měří tak, že si nasadíte libovolné brýle, koukáte rovně do dálky a druhá osoba udělá fixem tečku na skla tam, kde jsou středy vašich očí. Pak se změří vzdálenost těch teček, bude to někde kolem cca 60..70 mm.
hodnocení

Děkuji, vzdálenost očí znám z předchozích měření u optika.

hodnocení

4x

Že byste měl na obou očích stejný cylindr je krajně nepravděpodobné. Prostě čočku na levém oku máte bez cylindru (zřejmě není potřebný).

hodnocení

2x

To ako mate predstavu, ze vam niekde vyrobia okuliare na dialku bez primerania na vasu hlavu a zmerania rozostupu zrenic?

Ak ano, tak zelam prijemnu zabavu s bolestami hlavy.

hodnocení

Hlavu mi optik nikdy neměřil a vzdálenost PD znám z předchozích návštěv optika. Ostatní rozměry beru podle současných brýlí.

hodnocení

0x

Jak tu někdo napsal - pro levé oko prázdná políčka znamenají nulu.

hodnocení

0x

Rumíčku, proč objednat na netu? Proč nenavštívit optika? Brýle ovlivní a navíc na dlouhou dobu a častokrát vaše vidění, že byste měl raději objednat a zaplatit taxika, než takhle, naslepo, koupit něco tak důležitého, jako jsou brýle. Mohu dát ještě nevyžádanou radu? Když budete u optika, nechejte si udělat i brýle k počítači. Displej je dál než kniha, ale blíže než obzor.

hodnocení

Mám v očích fungl nové umělé čočky, takže potřebuji nové brýle. Plánovali mi dát takové čočky, abych viděl dobře do dálky. Úplně se to nepovedlo a na pravém oku mám dioptrie, prý je to pro řízení hraniční. Takže nechci do brýlí na dálku moc investovat a kupuji je na Aliexpressu.
Brýle na čtení a na počítač si nechám udělat od offline optika do stávajících obrouček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]