Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se zeptat, mám Spořku, Creditas a Komerčku. Spořka byl můj první účet a využívám ji tak nějak primárně, chodí mi tam sirotčí důchod, který mi ale na konci školního roku končí, taky dividenda a pachtovné od zemědělců. Výhodu vidím ve vkladomatu a celkem rychlém Georgovi.
Komerčku jsem si založil kvůli bezplatnému kontokorentu, který v lednu skončil, zaplatil jsem ho a zrušil. Nevím, jestli má vůbec cenu ten účet mít. Nevím, jestli se to děje jen mně nebo i Vám? Ale mají neustále výpadky...buď okamžitých plateb, nebo bankovnictví něco neukazuje, háže chybu atd. A údajně KB Plus je na tom ještě hůř. Máte s tím zkušenosti?
Creditas využívám na spoření a příjde mi fajn, ale nemají vkladomaty a příjde mi, že mobilní appka není vůbec propojená s tou počítačovou. Na PC jsem si vytvořil několik kontaktů, ale když chci poslat peníze z telefonu, který využívám primárně, tak tam ty kontaky nejsou. Výběry ze všech bankomatů zdarma je fajn, chybí mi vkladomat.
Každá banka má svoje klady a zápory a já se nemohu nějak rozhodnout, kterou banku si zvolit a nechávat si tam posílat výplatu. Rozhoduje to v něčem? Třeba při žádosti o hypotéku, nebo se dokládají výpisy z účtu? Což u Creditas je jedno, protože ta zatím hypotéky přestala nabízet a ani ji nemám v plánu nějak teď řešit? Ale víte jak, jestli to třeba v budoucnu pak může hrát v můj prospěch nebo je to absolutně jedno.
Díky.
KB má teď velkou výhodu v síti sdílených bankomatů takže je asi tak 3krát větší šance najít bankomat kde vyberete bez poplatku. KB+ pro bězné použítí není špatné, je to hodně zjednodušené ale o to přehlednější, bohužel některé specifické věci přes to nevyřešíte a musíte osobně so banky. Pak je ještě na zvážení AirBank, stejná síť sdílených bankomatů, vše se dá vyřešit online a nabízí služby které jiné banky ani nemají.
Zkuste prověřit Fio. Dost mě překvapuje, že ji v seznamu nemáte.
Většina věcí je tam zadarmo. Vybírat z bankomatu můžete kdekoliv 2x do měsíce (pak další max 3 výběry za útraty kartou). Asi kdekoliv na světě, ale zkušenosti mám jen z EU. Vkladomaty taky má (ne moc). Nedávno psali, že i na Slovensku, takže až budu příště chtít vkládat eura, můžu to spojit s výletem do Bratislavy (vkladomat snad bude mít provozní dobu 24/7 narozdíl od poboček) a budu to mít zadarmo (udělám si výlet za nějakých 200€ (když započítám suvenýry a další útraty) abych 10€ ušetřil).
Hodí se i devizový účet. Taky zadarmo. Platí se akorát za vklad valut (berou jen papírové peníze eura a dolary (spořitelna bere víc měn)), ale aspoň v centru Prahy se vyplatí vybrat koruny, dojít do směnárny a vložit eura, než je kupovat jako devizy. Ale vše ostatní je zadarmo.
Nemám zkušenosti s ostatníma bankama, ale internetové bankovnictví fio je výborné a přehledné (což jak jsem četl není vůbec samozřejmost).
Creditas jsem kdysi taky prověřoval, neměli poplatek za vklad valut, a slibovali nějaký větší úrok na spořicím účtu, ale než jsem se dostal k tomu, abych tam došel, tak byl kovid a od té doby jsem to neřešil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.