Zdravím..chtěl bych se zeptat, je syrovátkový protein vhodný do ledvinové diety? Rád bych trochu omezil maso, tak jsem si říkal jestli to brát jako takovou lepší náhražku. Nemyslím žádné velké dávky. Děkuji..
To Vám diagnostikovali nějakou ledvinovou nedostatečnost? Od lékaře jste nedostal pokyny? Dieta č.6. Neslaná a nízkobílkovinná. Teoreticky přemíra všech živočišných proteinů je zátěž. Jedny vynecháte, druhé si přidáte? Nejdřív vynechte uzeniny, taveňáky, chipsy, paštiky, slané buráky, popcorn,sáčkové polévky...a vše co obsahuje konzrvač. látky a fosforečnany a hodně minerálů, což je i tvrdý sýr, ořechy. Co to je ubrat maso? To jste ho měl dvakrát denně? Jste starý diabetik, nebo mladý sportovec?
rory*
Ve volném čase chodím do posilovny a bílkovin jsem měl vždy poměrně dost. Chtěl bych tělu trochu odlehčit , protože jsem začal o něco více chodit na malou (WC) a taky občas cítím tlak na zádech. Dočetl jsem se ,že maso obsahuje poměrně velké množství fosforu ,který je pro ledviny zátěží pokud jsou přetíženy.
liska5
Dietu si dejte, masa uberte, jezte víc zeleniny / kromě rajčat a papriky/ pijte urologický čaj a objednejte se na urologii. Tam mohou včas zjistit něco, co by později byl problém. Ultrazvuk nebolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.