Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet odběru el.proudu v Kč

Od: tamarisek® odpovědí: 4 změna:
Ke svému vyššímu věku neumím vypočítat denní spotřebu el.proudu převedenou na koruny u tepelného čerpadla (svůj elektroměr) v sazbě D 57 d, kdy 20 hod.využívám nízký tarif a 4 hod.vysoký tarif ,( za 24 hod.). Denně propálím 50 kWh.(dodatek -je to mnoho či normál?) Děkuji.
ĆEZ mi doporučil se proklikat v aplikaci MŮJ ČEZ,za což jim děkuji, ale tato rada je pro mě nevyužitelná.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

D57d: 1kWh = 6,21 Kč (nízký tarif), 6,47 Kč/kWh (vysoký tarif)

Řekněme, že těch 50kWh spotřebujete v poměru 20:4, tedy 41,7 kWh v nízkém rarifu a 8,3 kWh ve vysokém tarifu. Pak Vás 50kWh stojí 41,7.6,21 + 8,3.4,67 =259 + 54 = 313 Kč.

doplněno 18.01.24 19:58:

Podívej se na fakturu, jestli nemáte z dříve zafixované ceny za kWh v jiné hodnotě.

hodnocení

Díky za výpočet, neumín zjistit sazbu 1 kWh, pak už to jen o počtu hodin. Na fakturu mrknu ,jestli najdu , za kolik platím tarif. Díky ještě jednou.
lmgify

Ta cena je jen za elektřinu. Pak jsou tam další platby (za velikost jističe, za distribuci, ...). Vše je na faktuře.

článek pro majitele tepelných čerpadel s informacemi pro 2024

313 Kč denně,to se určitě vyplatí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]