Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test na covid - stačí z lékárny?

Od: veverka1 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Sestřička na středisku mi dnes oznámila, že před zítřejším vypsáním neschopenky si musím dnes udělat test na covid. Stačí ten z lékárny?

Nijak to neupřesňovala a mě nenapadlo se přeptat - považovala jsem za automatické, že myslí právě tento. Máte s tím někdo zkušenosti?

Moc díky za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Určitě myslela antigenní test z lékárny, kdyby měla na mysli PCR test, tak vám vypíše žádanku někam do zdravotnického střediska.

hodnocení

2x
Žena má zkušenosti z nemocnice. Tyhle různé rychlotesty mají obrovskou chybovost - jsou často falešně pozitivní, ale i naopak. Lépe na tom je jen PCR test. Pokud se cítíte ok, nedramatizoval bych to.
ml1

Ta ohromná chybovost se ukázala při předloňském divadle na začátku školního roku. Jeden den bylo v novinách, že odchytili 1111 pozitivních. Za několik dnů pak bylo, že se nákaza projevila u 111 dětí. (Ta čísla byla přibližně taková možná to bylo 1110 nebo 1122 to by se dalo lehce najít v archivních zprávách, ale řádově 90% falešně pozitivních (a kolik falešně negativních se nikdo nedozví), to ať se nikdo nezlobí, takové testy nemají žádný smysl.)

Píšete nesmysly. Sice je pravdou, že se na trhu občas objeví nekvalitní antigenní testy, ale většinou se polehlivost antigenních testů uvádí přes 80%.

orion: žena má osobní zkušenosti - porovnání různých rychlotestů a pak pcr v nemocnici. Hádat se tady s nikým nebudu, je mi to tak nějak šumák.

libor007:
Reagoval jsem na ml1, který tvrdil něco o 90% chybovosti. Že vaše žena pracující ve zdravotnictví má špatné zkušenosti s antigenními testy je klidně možné, nebylo by to poprvé, kdy do českého zdravotnictví byl nakoupen bezcenný šunt. Ale nelze to paušálně vztáhnout na všechny testy.

ml1
hodnocení

0x

Většinou všude chtějí policejní (PČR). Ale ten do zítra určitě nestihnete.

PCR není policie ČR, ale "Polymerase Chain Reaction"

halamus
hodnocení

0x

Mě zaráží, že test neudělala sestřička, nebo že test pacientovi nepodala, ať si test udělá v čekárně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]