Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podmínky Smlouvy MM reality

Od: daniel1 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.Přikládám jeden z odstavců na dohodě o budoucí koupi bytu. Nepříjde Vám prosím formulace " či jinému ukončení smlouvy " že jakékoliv ukončení smlouvy, mimo uskutečnení prodeje. Tím myšleno ať mou chybou jako zájemce tak chybou prodávajícího?.
Celý text.:
Provizi se zavazuje uhradit Prodávající. Pokud k uzavření Smlouvy za podmínek stanovených touto Dohodou nedojde z důvodu na straně
Zájemce, příp. vinou Zájemce dojde k odstoupení Prodávajícího od Smlouvy či jinému ukončení Smlouvy, zavazuje se Zájemce namísto
Prodávajícího uhradit RK provizi ve výši dle odst. 5.1. tohoto článku Dohody. Splatnost provize není vázána na uzavření Smlouvy.
Zánikem Dohody není dotčeno právo RK na provizi.
Děkuji za Váš názor.

Podmínky Smlouvy MM reality

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sama jsem kvůli této formulaci ustoupila od sepsání smlouvy. Jsem ale zvědavá, co vám tu rádci napíší.

oralek
A jak by tedy podle tebe měla znít ta formulace :) jakože realitka investuje peníze a čas, a ty pak podáš předčasnou výpověď bez důvodu?
To jsi ustoupila určitě bez udání důvodu, protože kdybys makléři řekla to co říkáš tady nám, tak by ti to jistě vysvětlil. Líná hu.. jakse říkalo

hodnocení

0x
Jde jim o to, aby je prodávající a kupující nemohl obejít a ušetřit za provizi. Oni chcou prostě peníze, ať obchod dokončíte nebo ne. Mimochodem na MM reality je snad po netu negativních recenzí dost...

Mně právě tuto realitku sestřenice doporučila. A chystala jsem se je oslovit.

Smlouvu v podobném znění, jak sem dal pán, jsem měla z jiné realitky.

oralek
hodnocení

0x
To je normalni obrana proti ojebu prodavajiciho.
Ty jsi chranen DOBOU, tedy jako prodavajici si sjednej rozumnou dobu exkluzivity, treba 3 mesice s moznosti prodlouzeni a ne 1 rok nebo neurcito. Aby meli motivaci se snazit.

aaa
hodnocení

0x

Mám s nima dobrý zkušenosti . Ve smlouvě bylo jen zaplacení výloh za služby. Nic víc. Ale u Bidli realitky by se muselo zaplatit celá částka- tj. 121000.- Kč. Ať by prodali nebo ne. A ještě navíc nechtěli akceptovat naší cenu při prodeji. U MM Reality vše akceptovali a prodáno za tři dny. S Bidli neurčitý prodej. A prachy by slízli tak jako tak.

hodnocení

0x
Mám s nimi velmi špatnou zkušenost. Prodávala jsem nemovitost na klíč, tzn,že měli vyřídit úplně všechny právní záležitosti za 2 roky na mě požadoval FÚ pokutu, protože jim něco nezaplatili a byla jsem bezbranna a musela to zaplatit včetně nabehlych promile

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]