Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na delikátní problém.
Měl jsem v domácnosti pojistnou událost ze které mi pojišťovna vyplatila peníze na opravu. V domě mi praskli trubky vodovodního potrubí a byl jsem přinucen vyměnit je za nové a do toho rozjebat půllku koupelny a když už byla koupelna rozjebana, tak se rovnou předělala nová.
No každopadně mi pojišťovna vyplatila rozpočtem jejich určenou částku a bylo mi řečeno, že mohu v průběhu 2 let od vzniku události požádat o dodatečné posouzení, že kdyby cena oprav na fakturách byla větší než mi bylo vyplaceno.
A moje otázka zní:
Cena oprav dle faktur byla samozřejmě skoro 4x vyšší než mi pojišťovna uhradila. Takže chci využít příležitost a zkusit poslat na pojiťovnu faktury zda mi neproplatí ještě o nějakou tu korunku navíc. Musím ovšem podotknout, že v rozpočut bylo i dost položek, které se závadou nesovouví a tudíž od nich pojišťovna dá ruce stranou
čeho se nejvíce bojím je, že po zkontrolování faktur třeba zjistí, že cena kterou mi mají propratit je ještě meníš než jejich rozpočtem daná cena a budou chtít doplatit/vrátit naopak oni rozdíl. Pokud mi to zamíntou nebude to tak bolet jako kdybych musel ještě něco zpětně doplácet já jim. Jako že mi vyplatili hodně a že dle faktur mám nárok na míň.
Likvidátor mi říkal, že penáze které mi příjdou mohu použít na co budu chtít, že nemusím dokládat na co jsem je použil.
Volal jsem na pojišťovnu a chtěl jsem si promluvit přímo s likvidátorem zda něco takového hrozí, dál mám ještě jednu známou na Pojišťovně, ta mi to možná osvětlí víc, ale říkal jsem si, že zkusím napsat i sem. Třeba má někdo s něčím podobným zkušenosti a nebo je zde ve skupině někdo kdo pracuje v oboru a bude třeba trochu tušit.
Děkuji všem předem za odpovědi a přeji hezký den.
S pozdravem
Lukáš
Já bych se v tomto případě domníval (můj názor, nikoliv názor pojišťováka resp.likvidátora), že pojišťovna by měla zaplatit to, co by odpovídalo uvedení koupelnu do původního stavu, včetně nutných tras nového potrubí, vymalování atd.
Logicky bych předpokládal, že pokud v koupelně bylo pouze WC, sprcha a umyvadlo, že pojišťovna nebude proplácet vanu a bidet co máte v nové koupelně (to berte jako příklad). Dtto bych předpokládal u nových potrubních rozvodů. Pokud tedy v původní koupelně bylo 10m potrubí, asi pojišťovna nebude chtít hradit 3x tolik v nové koupelně.
Já osobně bych si tedy udělal rozpočet na opravu původního stavu, tu částku pak nárokoval a ostatní vícenáklady zaplatil (a vykazoval) zvlášť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.