Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest trapézů

Od: honzinek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Vím, že toto není žádný lékař na dálku, ale zkouším "kdeco". Po laparoskopické břišní operaci vloni v létě trpím na bolest trapézů. Rehabilitace a lázně hodně pomohly, ale stále to nechce odejít. Doma nadále cvičím. Jakmile je nějak víc a nevhodně zatížím - těžké břemeno, nevhodné sezení, tak se bolest zase vrátí. Nejhorší je, že dopředu nevím, co mi udělá zle, co bych měl a co bych neměl dělat. Kancelářská práce, věk 50 let. Díky předem za jakékoli zkušenosti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná si jen sugerujete, že bolest těch trapézových svalů má něco společného s operací břicha. Tak nějak si to neumím vysvětlit, ale fakt nejsem doktor. Může to být nezávislý problém, jen náhoda načasování.

Já myslím, že to bude mít souvislost s tím sezením, mě to taky občas chytne, když sedím v autě nebo v tramvaji, a kroutím se že nevím jak bych se posadil.

Zkuste si dát při té kancelářské práci, u které předpokládám, že je to u počítače, monitor hodně vysoko, minimálně jeho horizontální střed do výše očí, ale i více...

doplněno 17.01.24 12:20:

Jo a taky zkuste inverzní lavici, ovšem při jejím používání to chce hodně odříkání, poněvadž největší nepohodlí je koncentrace krve do hlavy, takže máte pocit, že vám vyskočí oční bulvy a taky zapraská v páteři.

doplněno 17.01.24 12:24:

google.com/...

honzinek
hodnocení

Díky moc za tip. Netvrdím, že jedno je příčina a druhé důsledek... Resp. vím, že to tak není. Problémy s občasnou bolestí zad jsem měl již dlouhodobě před tím, ale ta operace mě vykolejila ze stavu, kdy jsem ty problémy, celkem úspěšně, tělesnou aktivitou "držel na uzdě". Příčinou je tedy několikatýdenní nečinnost po operaci, ochabnutí svalů a stres. Ale zatímco před tím jsem občasné bolesti vždy nějak "rozhodil", tak teď mě to nechce pustit.

liska5
hodnocení

0x

Tam se hlavně promítají stresy. K tomu to sezení u PC.. Bolest souvisí s držením hlavy. Změnit přípaně sklon obrazovky. Protahovat se mezi sezením, kroužení ramenou vzad. Cvičení na uvolnění krč.páteře. Zajít si opakovaně na masáže. Rozmasírovat zatvrdliny. Zde jsou tlakové body tenkého střeva a podle páteře hor.hrudní i body moč. měchýře. Tyto orgány nepřetěžovat. Rozmasírování trapéz dokonce prý ovlivní i hladinu cukru v krvi. Nedávát si zbytečně těžké. Při posilování bicepsů držet vzpřímený zpevněný trup. Ramena a krk mít v teple.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]