Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jaké máte zkušenosti s náhradou injekcí B12? Kapky Pure Rituals Lipozomální Vitamin B12 Forte. Injekce mám vyzkoušené bylo mi kolem 30let byl jsem celkově unaven atd. Doktor mi napsal injekce B12 po napíchání 7injekcí jsem se cítil velmi dobře již žádná unava atd. Ted je mi 69let a mám stejné příznaky. Jaké máte zkušenosti s kapkami děkuji za odpověd.
Únava nemusí být z toho, že nám něco chybí, ale i z toho, že něčeho přebývá. Tak se nepřetěžovat těžkými jídly, alkoholem, více kávami a potravinami s konzervanty a hromadou cukru. Únava bývá, když málo pijeme. Nebo po těžké práci, že ztratíme dost soli. Pak je třeba mít dostatek minerálů a vitamínů. Nevím, jak se stravujete. Pokud je přemíra mléčné stravy, bývá nedostatek Fe- železa. Krev se hůř okysličije a důsledkem je únava. Stejně tak je potřeba Mg- hořčík. Je potřebný pro řadu reakcí v těle. Často to bývají oba prvky naráz. Snižovat hladinu minerálů může stres, příliš bílé mouky, cukru a živočišných tuků, ale i mnohé léky. Pokud alternativně, tak užívat řepnou melasu, lžičku denně. V zdravé výživě bývá německá ve žlutém kelímku. Syntetické železo z tablet naopak způsobuje trávicí potíže a vstřebává se hůř. Fe obecně potřebuje ke svému uplatnění Cu- měď a hlavně C vitamín. Z toho je jasné, že hodně pomůže strava- zelenina, zelená petržel, cereálie, ořechy, ryby, ovoce, luštěniny, panenské oleje...S B12 je to tak, že by mělo stačit droždí, játra / nejl. telecí/, maso, vejce..Opět to bývá více léků, které ho likvidují. Na vstřebávání B12 má vliv žaludek. Problém je, pokud má nedostatek kyseliny solné, případně málo jiných trávicích enzymů. B12 jde ruku v ruce s vitam.B1. Tak jíst klíčky, vločky, tmavý chleba, vnitřnosti/ vepř.játra, srdíčka, listovou zeleninu, pohanku,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.