Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobročinnost-komu posílat pravidelně peníze?

Od: 3t* odpovědí: 5 změna:

Rozhodl jsem se,že budu pravidelně příspívat na charitu.Dám u svého účtu platební příkaz aby se z něj každý měsíc poslala malá částka na dobročinné účely.Nenapadá mě ale komu posílat,je to z mé strany prostě jen takový impulz že bych chtěl udělat dobrý skutek.Zároveň si ale uvědomuju,že v této sféře je hodně podvodníků.Existuje způsob jak si ověřit, že posílané peníze jsou vynakládané správným a transparentním způsobem? Je nějaké Fórum dárců,ale tam jsem nenašel seznam nadací které jsou členy (to by mě zároveň i inspirovalo komu posílat,kdybych viděl jaké jsou možnosti). Posíláte vy sami peníze na charitu a na jakou?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

3t. Já odpovím jen na poslední otázku. Peníze neposílám, protože tomu nevěřím. Nejde o to, že nevěřím, že by nedošly, ale slyšela jsem že z 30,-Kč, které se pošlou, dojde na místo určení tak možná polovina. *nevi* Ale každé vánoce je u nás v supermarketu strom splněných přání. Tam si vyberu jeden z lístků s přáním, od děcka z DD a dárek mu koupím. ;)

Dřív platilo že z každé dárcovské smsky 30Kč na místo určení přišla doopravdy jenom asi polovina.

Dost lidí se ale při povodních a různejch akcích když se ty sms posílaly, naštvalo a stěžovali si že chtěj pomoct a né podporovat nějakýho operátora kterej tu službu provozuje. Nevím kdo to zařídil, ale už si z toho operátor nechává jenom 3Kč a 27Kč příjde na místo určení.

hodnocení

2x

Tady si můžete vybrat... darujspravne.cz/...

pt®
hodnocení

0x

3t, *palec*moc Vám fandím a mám k Vám obdiv. Jen opravdu vybrat opatrně. PT /stařenka/

buss
hodnocení

0x

Mohu-li radit, tak ne přes různé spolky, společnosti co to rozdělují dále, vždy se na tom někdo přiživí a nakonec dáváš to i jejich zaměstnancům na plat. Proto si najít přímo někoho konkrétního v místě - dětský domov, nemocnici, školku a pod. a možná ještě lépe nedávat peníze, ale něco koupit po domluvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]