Nejste přihlášen/a.
Můžete jít uhradit sankci za jiného.
Nemusíte sdělovat, že jste (ne)řídil Vy.
Byl jsem pověřen úhradou této pokuty. Ale není to jinak, nepředvolali si někoho k podání vysvětlení z podezření ...
Páč jinak pokutu zaplatíte lehce převodem.
Hned zítra to můžete za kolegu uhradit.
A proč tedy "kolega" nezaplatil HNED na místě, nebo proč si neřekl o složenku nebo ČÚ kam zaslat pokud neměl tolik na hotovosti?! Že Vy nás tak trochu s tím kolegou houpáte?
@diesel Šlo o špatné parkování a kolega patrně dostal od městapáka lístek za stěrač (nebo jak se to dnes dělá). Proto nezaplatil hned. Ale možnost převodu za přestupek by být normálně měla.
Jen tak mimo lístek za stěrač není žádná pokuta klidně vyhodím a nereflektuji na to!
Pro Asd -píše že nešlo o předvolání k podání vysvětlení . Takže jediná správná varianta je že osobě jednal s MP
Diesel.Nemáte pravdu. Dostal jsem v Pardubicích nedávno lístek za stěrač, také za parkování na chodníku. Na lístku bylo uvedeno, kde si to v Pardubicích mohu vyřídit. Protože jsem neměl čas na vyřizování, za přibližně tři ýdny mi přišel dopis přímo z Magistrátu Pardubic, odboru dopravně správních agend,odd. deliktů provozovatele vozidla s výzvou k zaplacení určené částky. Takto to dnes chodí. Když je řidič přítomen, řeší se to na místě, když není, dává se papír za stěrač. V Praze rovnou chodí dopis s výzvou k zaplacení, bez papíru za stěrač.
Já píšu, jak bych toto řešil-lístek za stěračem odnese vítr, atd. Osobně cokoliv mám za stěračem automaticky vyhazuji a nekoukám co to je těch různých reklam jsem tam už měl... U nás to ze začárku lepolo na sklo u řidiče, dnes dají raději botu protože je to účinné, zase vitr, déšť ...
Ale nemám potřebu dotovat stát a město víc než musím, takže parkuji předpisově!
@diesel Ale městapáci si to auto při přestupku (špatné parkování) vyfotí a to je důkaz. Že budeš tvrdit, že lístek odnesl vítr je sice pěkné, ale oni si pak k řešení přestupku zavolají majitele vozidla respektive předají správnímu řízení, bez ohledu na to, kdo jej řídil. Ten lístek myslím nemá žádnou právní váhu, je to jenom oznámení, důkaz u správního v podobě fotografie ano.
Milane, tak já to občas v naší ulici vídám. Jsou tam místa, hlavně v rozích úzkých křižovatek, kde jsou žluté čáry u kterých se nemá kvůli průjezdu a otáčení velkých vozů parkovat (hasiči, popeláři). Tak tam městapáci chodí, dávají lístečky a hlavně si to vyfotí.
Když jsem bydlel v Pce, tak jsem měl přehledi i o časech, kdy chodí děvčata, nebo chlapi na obchůzky ulic. Když vidíte, co si někteří řidiči dovolí, navrhoval bych i fyzický trest, 3x šlehnutí proutkem.
Já chápu, že není kde parkovat. Ale stát na místech, kde by případně neprojely složky IZS a nakonec i ti popeláři, je prasárna.
Jasně, lístek odnese vítr a nic tam nebylo. Tak to pak přijde do schránky, úředníkovi to přidá práci tak je nasr. a dá vyšší sazbu, obzvlášť pokud to bylo pod kamerou a ten vítr byl vidět (v tomhle případě bych na úředníkovo místě jako příplatek za lhaní dal pořádnou pálku, zato slušnýmu co přijde s lístkem něco symbolickýho. Já vim je to sci-fi, v reálu tu pálku dostane ten slušnej a vykuk s větrem nic, protože slušňáci na normu vyřešeých přestupků stačí takže neni třeba psát ještě nějaký blbý předvolání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.