Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
tvořím mandalové obrazy a občas, ale jen opravdu občas se mi podaří nějaké prodat. Dávám je neustále do různých skupin na Facebooku, zkoušela jsem i Fler a další podobné stránky na prodej handmade věcí, ale bohužel tam to taky nejde, přijde mi, že už je tam prostě moc lidí a je hrozně těžké se tam někomu zobrazit, vždy dostanu jen pár srdíček a to je vše.
Ve skupinách na Facebooku je to mrtvé, tam mi přijde, že se ten příspěvek ani nikomu nezobrazuje.
Chci se tedy zeptat, zda někdo z vás také neprodáváte handmade věci nebo obrazy a jak získáváte zákazníky, jaké máte tipy na prodej a kde předměty vystavujete?
Přijde mi, že dnes nikdo neocení ruční práci a snahu.
Videl bych tam dve roviny.
Prvni a prakticky ta hlavni je presne, co pise Smode2. Obrazy lezi relativne nizko na hodnotovem zebricku naproste vetsiny lidi. O duvodech se muzeme zdlouhave bavit, ale proste je to tak. Dost lidi se sice rado podiva, malokdo si ale nejaky obraz poridi. A pokud nabidka prevysuje poptavku...zkratka ti lide, co koupi si dobre vybiraji a zkratka tezko jim cokoliv nutit.
Druha vec...na rovinu. Podobny styl obrazu se sice mnoha lidem muze libit na kratke podivani, ale domu na zed by ho (alespon podle mne) realne chtel malokdo. proto take ty laiky. To lidem staci. Ony ty symetricke mnohobarevne tvary jsou chvilkove libive, ale mit to doma na zdi, tak z toho zachvili boli hlava. Navic se to rychle okouka. Jeden vzor a spousta barvicek, ktere se donekonecna opakuji po cele plose...
Tam neni nad cim rozjimat, k cemu se vracet, co obdivovat, nerozveseli to, neuklidni (spise bych rekl, ze naopak - epilepticky zachvat pri delsim pozorovani zarucen)...
-
Podle mne, pokud chces zvysit prodeje, musis zmenit alespon jeden z tech faktoru vyse. A ten prvni neni v tve moci zmenit. Jen ten druhy. Jinak podle mne zustanes jen u tech laiku.
Rad bych se mylil.
Zkus se na to podívat z opačného konce spektra. Tedy kdo by mohl být potenciální kupující? V současné zemi a době? A tím je to dané...
Proto úplně se vším souvisí politika a ta definuje systém ve kterém žijeme. V pyramidální společnosti, kde je malé procento bohatých snobů, které svými díly nemáš šanci oslovit ( nebrouzdají nikde po internetových bazarech ) a pak miliony chudáků, kteří žijí z ruky do huby a spíš si koupí vepřové ve slevě než mandalový obraz, tak veškeré umění ( nejen výtvarné ) dostává řádně na frak. A bude hůř, protože díky hře na demokracii směřujeme z postkapitalismu k neofeudalismu.
Asi jediná šance je zkusit vše, po jednom, pěkně nafotit, inzerovat a čekat. Když tam dáš rozumné ceny, tak se třeba občas ozve někdo ze středních vrstev. Nebo to sama aktivně nabídni do chodeb nějakých firem nebo nemocnic. Ale i na to potřebuješ tu prezentaci na webu.
Miliony chudáku kteří žijou z ruky do huby...Mohu se zeptat v jaké zemi žijete nebo v jakém století?
Tady takového nic nevidím.
Děkuji
Víte co je to chudoba?
Podívejte se do historie.Nebo roky před válkami po válkách atd...
Co se jedlo (pokud něco bylo),jak se bydlelo v jedné místnosti,těžce pracovalo,jak se topilo,jak se cestovalo pěšky a daleko,jake se nosilo oblečení vzájemě po sobě.O botech nejde ani mluvit.Zdravotní oštření nula...to je chudoba
Ač se to dnes nezdá máme blahobyt jen se už holt nemůže tolik mlaskat...
@kristka01 - Přijde mi, že dnes nikdo neocení ruční práci a snahu.
Nerýpu, ptám se - jak byste mě přesvědčila, že si mám koupit a "ocenit" zrovna váš výtvor? Představuju si něco jako chytrou/chytlavou reklamu, která zaujme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.