Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volby - co znamená prázdná obálka

Od: lm® odpovědí: 11 změna:

Zdravím

Blíží se volby.Slyšela jsem názor,že pokud člověk vhodí prázdnou obálku je to lepší než když k volbám nejde (prý pokud nejde.rozdělí si strany či kandidáti (už nevím) jeho hlas).Prosím o vysvětlení nebo vyvrácení,nějak to nechápu.

Volby - co znamená prázdná obálka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

To je nesmysl. :) Volební komise bude mít co dělat, aby spočítala odevzdané hlasy, natož aby rozpočítávala hlasy těch, co nevolili. :)

Pokud vhodíte prázdnou obálku, hlas nikdo nedostane, jen nepatrně zvýšíte volební účast, protože jste hlasovala. Hlas bude sice neplatný, ale zúčastnila jste se. :)

Tím pádem snížíte procentní zisk místních kmotrů a dinosaurů kteří mají svoje voliče jistý. Nevím ale jaký přesně to bude mít účinek.

doplněno 04.10.10 17:00:

Hodně lidí v mým okolí volilo do parlamentu Véčkaře a TOPkaře, protože si mysleli že to bude trošku jinak než doteď, Teď o tom ale už nejsou přesvědčený. A jsou nasr@nýýý!.!.!

lm®
hodnocení

Právě tak tlapko, jsem argumentovala,že to můžu být doma,neviděla jsem v tom žádný efekt.Snad tedy jediněta volební účast (ta je mi šumafuk).Samozřejmě ,že ideální by bylo mít kvůli komu k těm volbám jít.Mít tu důvěru v někoho,ale to nehrozí...

jirbar*
hodnocení

1x

Nejít k volbám či házet prázdnou obálku do urny, jen prezentuje užvaněného člověka, který např. v hospodě má plno řečí a pak skutek utek.

Obdobná situace byla na Slovensku, kde měli jedinečnou příležitost omezit podstatně své poslance jak v jejich počtu, tak jim omezit jejich neoprávněné výhody a při tom tři ze čtyř oprávněných voličů zůstalo sedět doma na pr... , místo aby šli k volbám.

lm®
hodnocení

Ano ,máte pravdu.Ale pokud nechci nejít k volbám a ani nechci házet prázdnou obálku musím vědět koho volit.A v to je problém.Není komu věřit.

jirbar*

Asi takhle. Vybrat si musíte. Nemám rád komunisty a mám proč. Ovšem taky vím, že ty nejhorší od nich utekli a usídlili se v jiných stranách včetně ODS. A co předvádějí vidíme. Nejvíc se kradlo na ministerstvu obrany a na Generálním štábu a to pod vedením Lidovců a ODS. Veverkáři bojují s korupcí, ale jak se říká, že v každém šprochu pravdy trochu, tak to špiclování firmy pana Bárty bude mít jistě reálný základ. Funkce v parlamentu si rozdávají, byť tvrdili něco jiného.

No a dnešní jejich navrhované snížení platů je jen výkřik do tmy. A začíná se nám tady rýsovat nová skupina Nadlidí nedotknutelných, při tom často neschopných a zkorumpovaných soudců.

Takže si to přeberte.

Tady si myslím , že není to nejlepší při volbách se zaměřovat na konkrétní kandidáty a na to co slibuje. Mnohdy se nasazují známé osobnosti , to pro získání voliče za každou cenu .Pak je volič zklamán.Podle mně jediný správný způsob je důsledně se seznámit s politickými stranami a hnutími , s jejich strategickým úsilím a cíli a volit vždy ten subjekt , který ve svých konečných cílech naplňuje moje představy o světě , o životě , o budoucnosti. Tady zdůrazňuji strategický cíl , který se naplňuje postupně , různými taktickými kroky , které mohou být někdy i protichůdné. V takovém případě už musí volič věřit (doufat) pokud by si zvolený poslanec za tuto stranu , hnutí , odchýlil z vytčených cílů , že si to strana , hnutí , s ním náležitě vyřídí. Vždyť mně jde o strategický cíl , který naplňuje mé tužby a ne o konkrétního člověka _ poslance.. K volbám každopádně jít i kdybych měl hodit prázdnou obálku. Pokud nejdu volit prakticky předem souhlasím s tím jak to dopadne. Pokud volič něví komu věřit , tak nezná směr úsilí jednotlivých politických stran a hnutí , které je zpravidla těžké odhalit. S tím se mnohé suběkty nechlubí..miro

buss

A co tak věřit sobě a jít kandidovat? Aspoň pak budou mít možnost jiní nadávat... Bohužel vhozením papíru ta odpovědnost lidí u nás končí. Tento lid si neumí vládnout, neumí držet na uzdě své velmi dobře placené služebníky.

P. buss souhlas.

Pokusit se vylepšit stávající prostředí ve které člověk žije to není ale úplně zbytečné .Vždyť celá řada změn v historii , které se uskutečnily , proběhly vždy za masové podpory lidu.Jen vzpomeňte. Razantnější změnu (revoluční změnu) nelze nikdy uskutečnit právě bez podpory většiny společnosti. Proto je vynakládáno také velké úsilí , různými i nekorektními způsoby , tuto většinu pro cíle pol.strany nebo hnutí , získat. Ti z nás , kteří nejdou k volbám , jsou již zřejmě získáni. Mnohdy nevoličů je větší procento než těch kteří k volbám přišli a ti rozhodli prakticky ve jménu celé společnosti i té většiny , která k volbám nepřišla. miro

hodnocení

1x

Tyto volby jsou komunální a pokud nevěříte žádné straně , tak třeba najdete na kandidátce nějakého člověka, nebo i více lidí z různých stran které třeba i znáte a ty zakřížkujete. Nemusíte tedy volit jenom stranu, ale nakombinovat i více lidí z více stran. Prázdnou obálku nemá opravdu smysl do volební urny vhazovat.

hodnocení

0x

znáte někdo nějaký stát, kde se nenadává na volené zástupe?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]