Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je potřeba finančnímu úřadu zaslat čestné prohlášení, pokud nebyla dosažená hranice zdanitelných příjmů, která je nově 50 tis., a nebude tak vyplněno daňové přiznání? Nebo taková povinnost není, ale je to lepší z důvodu, aby měl FU tuto informaci a nedotazoval se pak později sám?
Je možné zaslat případně přes datovou schránku?
Děkuji.
je potřeba finančnímu úřadu zaslat čestné prohlášení, pokud nebyla dosažená hranice zdanitelných příjmů, která je nově 50 tis., a nebude tak vyplněno daňové přiznání? Nebo taková povinnost není, ale je to lepší z důvodu, aby měl FU tuto informaci a nedotazoval se pak později sám?
Je možné zaslat případně přes datovou schránku?
Děkuji.
2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Začnu odzadu. Patrně tedy datovou schránku máte, tedy ji využijte a pošlete čestné prohlášení přes ní. Teoreticky máte povinnost toto prohlášení posílat, ovšem i já jsem "nepodnikající podnikatel", nemám žádné zdanitelné příjmy a již cca 10 let jsem čestné prohlášení neposlal. Přesto po mně FÚ nic nechce. Vzhledem k věku teď uvažuji o oficiálním ukončení podnikání, pak mně tyto "starosti" odpadnou.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]