Zdravím, poradíte neználkovi? E-peněženka je známá vic jak 10 let, ale já o ní nic nevím. Možná potřebuji vypátrat jiný produkt, netuším. Existuje něco, z čeho by se dalo platit, dobíjet třeba přes bankomat? Prostě něco podobného debetní kartě bez jakékoliv vazby na účet. Děkuji id
Pokud je mobil s Androidem a má rovněž NFC, pak existuje na Google Play Peněženka Google. Tou se dá platit jako běžnou kartou a při placení v obchodech není nutné zadávat pin.
Po instalaci té aplikace se do ní mohou ukládat platební karty a pak se mobilem může platit jako těmi kartami. S tím rozdílem, že u plateb v obchodě není nutné zadávat PIN, jak je běžné u plateb do 500 Kč.
Revolut, je to aplikace do mobilu,prostě dobijete peníze z CZ účtu a můžete platit tam kde nechcete dávat svoji kartu od hlavního účtu. Aktivace za pár minut musí se ale ofotit občanka,mají CZ bankovní licenci,velmi výhodné kurzi pro platby v cizině,základní verze zdarma, virtuální platební kartu vytvoříte přímo v aplikaci hned po aktivaci,fyzickou vám můžou poslat za poplatek.Virtualni kartu pak můžete obratem přidat do Google peněženky, Garmin pay atd nebo bez obav z vyluxovaní účtu platit na zahraničních eshopech - přijdete jen o to co dobijete. Jediné mínusy od té doby co pro ně neplatí Anglické ale Evropské potažmo České právo tak blokování, vrácení povodně vylakané platby už u nich (ne)funguje podobně jako u CZ bank a uplatňují nějak podivné kontroly proti praní špinavých peněz - můžou vám prostě zablokovat účet a pak vás ignorovat, ale to je spíš problém pro ty co přes ně točí větší peníze.
Nevím přesně, k čemu takovou kartu bez vazby na účet potřebujete.
Pokud k nelegální činnosti, tak asi neuspějete, pochybuju, že něco najdete.
Pokud kvůli bezpečnosti, tak zvažte možnost účtu některých bank vygenerovat ad hoc platební kartu, jejíž platební údaje jsou platné právě jen pro jednu transakci, pokud se transakce neuskuteční, tak karta tak jako tak za hodinu zanikne.
Mám anonymní kartu IREDO. Občas si na ni vložím nějakou částku a pak při výletech zase postupně odčerpávám. Výhodou je, že jízdné s touto el. peněženkou je o něco levnější, než běžné jízdné. Navíc u pokladny nemusím hledat drobné, jen vytáhnu kartu. Nevýhodou je, že tato karta mi platí pouze pro Pardubický a Královéhradecký kraj. Na výletě v Prachaticích mi tudíž nebyla nic platná. Jaga.
Peněženka Google. Dáte si tam platební karty, můžete přidat slevové karty jako třeba Lidl, Kaufland, drmax apod. Mobilem pak platíte stejně jako tou kartou. Jen se nezobrazuje skutečné číslo karty, ale virtuální, takže obchodník to nevidí. Můj mobil stačí jen rozsvítit, nechce PIN nebo otisk, hned platí. Až nad to 500 zadávám PIN normálně na terminálu.
Děkuji všem za odpovědi, zase jsem se u vás priučila. Nejde o nelegální činnost. Senior 80+ chtěl znovu si zřídit plastou kartu, kam mohl v terminálu Sazka kartu dobít. Něco podobného jako dobití tlf. Senior nemá účet ani chytrý tlf. Dnes jsem u Sazky vypátrala, že to už neexistuje. Ď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.