Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu zaslala jsem výpověď zaměstnavateli ke dni 15.10. bohužel nevím zda mě ale pustí.Moje otázka zní zda pokud jsem mu zaslala tuto výpověď a on mě nepustí a nechá si dva měsíce zda ta má výpověď bude platit nebo zda budu muset napsat novou k ukončení za dva měsíce...Děkuji
nochiola , asi máte na mysli "dohodu o rozvázání pracovního poměru". Nic takového jako " výpověď dohodou" neexistuje.
Chybný je předpoklad, že na žádost o uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru nemusí zaměstnavatel odpovídat a že pak pracovní poměr končí v navrženém termínu. To je omyl. Jestliže sdělíte zaměstnavateli, že navrhujete ukončení pracovního poměru k určitému dni a uvedete v žádosti požadovaný termín odpovědi, není dohoda uzavřena, pokud zaměstnavatel ve stanoveném či navrženém termínu neodpoví a nevysloví s návrhem dohody souhlas. A vzájemný souhlas je opravdu důležitý, jinak by to nebyla dohoda.
Žádost o uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru navíc nelze posoudit ani jako výpověď, leda by takový přípis obsahoval klauzuli, že nedojde-li do určitého data k přijetí návrhu, má být písemnost považována za výpověď.( pak by Vám běžely 2 měsíce)
K uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru nedojde, jestliže účastník, kterému je návrh předložen, návrh odmítne nebo na něj nebude vůbec reagovat.
Takže nevím ,jak jste si to sepsala, ale pokud se odpovědi nedočkáte, budete muset
buď :
předem se zaměstnavatele projednat, že si podáte novou žádost o uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru, a to už s konkrétním datem přijetí návrhu ( pokud to bude zaměstnavatel vědět od Vás dopředu tak Vám jistě v daném čase odpoví kladně a dohodu přijme)
nebo :
dát normální výpověď s 2 měsíční výpovědní lhůtou.
Karina
doplněno 04.10.10 13:27:pokud byste musela podávat novou "žádost o uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru", bylo by asi dobré, tam ten Váš důvod uvést. Protože případný další zaměstnavetal by mohl mít pochybnosti, proč jste se tak rychle s pův. zaměstnavatel dohodla na odchodu ze zaměstnání. ... Karina
Dobrý den. Dáváte-li sama výpověď, tak by měla ze zákona běžet výpovědní lhůta. Na to, aby Vás pustili dohodou, byste musela podepsat se zaměstnavatelem právě tu dohodu o rozvázání pracovního poměru. Záleží tedy na tom, co jste ve své výpovědi uvedla. Vy sama nemůžete odejít ze svého zaměstnání dohodou, to Vám musí právě potvrdit Váš zaměstnavatel. Nejlepší by bylo se zaptat svého zaměstavatele, jak bere tu Vaši výpověď.
Nochiola, výpověď musíte dát podle zákona a to dvouměsíční. Jinak je neplatná. Pak přidejte větu, lze i dohodou k tomu a tomu datu. Pokud dohodu zaměstnavatel přijme, tak dobře pro Vás. Jinak Vám běží dvouměsíční výpověď. Jak Vám to rozepsala Karin. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.