Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alimenty / výživné na 2 děti

Od: matkopatko odpovědí: 13 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo z vas platí alimenty na 2 děti a kolik vám soud vyměřil (uvest prosim i čistý přijem, at se dá orientovat). Osobně mám čistou mzdu 30 000 a budeme se bohužel s přítelkyní rozcházet, tak bych chtěl vědět kolik očekávat alimenty. Dětem je 1 rok, jsou dvojvaječný dvojčata, holčičky. Kalkulačky na internetu sice jsou, ale soud přihlíží k více okolnostem, tak by mě zajímalo jak to realně je, když by byly děti ve střídavé péči nebo jen v péči výlučně matky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
Teď vám soud určí 3-5.tis.na každé dítě.Matce se to líbit nebude,doloží náklady na bydlení a soud to za rok zvedne o 2.tisíce...tož asi tak.
Peníze už si šetřete teď...tedy pokuď už přítelkyni něco neplatíte teď ,proti podpisu.
Můžete dětem kupovat věci,účtenkami potom argumentovat u soudu.Najděte si lepšího advokáta než přítelkyně.

kdosi
hodnocení

0x

soud přihlíží k více okolnostem, takže je to pokaždé nějak jinak, co si kdo uhádá a vyřve a jak se soud vyspí a tak.

Kalkulačky dají nějakou představu, ale v reálu to může být jakkoli jinak. A nejspíš to bude pro tebe míň výhodné.

prik

K tomu mohu jen dodat. Výši výživného stanoví zákon. V podstatě to má být tolik aby nezletilé dítě mělo zachováno stejnou životní úroveň jako před rozvodem rodičů. Již ne matka. Pokud tedy matka má mizerný plat jako uklízečka, nemůže se přiživovat z alimentů které třeba platí otec podnikatel. K obědu si nezletilec dá kaviár a matka suchý chleba. No zákon je jedna věc, ale závist je mocná čarodějka. Bohužel k tomu se uchyluje i Ústavní soud. Nemohou spolknout, že úspěšný otec vydělá statisíce. A protože musejí ctít zákon, vydějí ty statisíce a podle toho stanoví výživné. Nezletilec to nemůže spotřebovat. Matka se nemůže přiživovat. Tak to decentně odůvodní, že nespotřebované výživné bude na budoucí studium nezletilce. Nikde není jisté zda nezletilec bude vůbec studovat a nikdo nekontroluje jak s těmito prostředky matka vůbec naložila. No nezletilec dospěje, na jeho účtu nula a nezletilec začne skutečně studovat a zažaluje otce o výživné. A u soudu uspěje. Nikdo nebude zkoumat kde jsou ty finanční prostředky které měl otec na to studium našetřit.

matkopatko
hodnocení

Jojo to je mi jasné, spíše mi jde přímo o zkušenosti místních, kolik jim soud vyměřil, abych měl představu :)

hodnocení

0x

Mě soud vyměři 2 000,- kč na mladší dítě a 3 000,- na starší, příjem taky tak kolem 30 000,- kč. Ale už je to pár let, no.

Děcka u matky. Střídavku jsem neměl, tam platěj -myslím- vobá cca stejně jeden druhýmu.

Fakt je to hrozně nevyzpytatelný, na netu se dočteš strašný horory, v reálu to může bejt v pohodě.

Tak to máte ještě super. Pokud nejsou ani na jedné straně vyšší náklady a u matky vyšší výdělek, odhaduju to na 6-8 000.

olaf
hodnocení

0x

Kdyz mas stridavku tak se aliky zapoctou, tedy si vzajemne nic platit nemusite.

Kolik ti soud vymeri tak to zalezi jak dobreho mas advokata, to muze byt cokoliv mezi 5 a 15 tisici, btw a kolik bys chtel platit? :) Dohodnout se asi nejde co?

matkopatko
hodnocení

Dohodnout se s ex není reálné v žádném případě, nejraději by, abych platil celou výší svého platu nebo ještě víc.

matkopatko
hodnocení

Jeste bych dodal, že bude bydlet u rodičů a platově jsme na tom stejně.

prik

Tak si vymož střídavou péči a budete fifty fifty.

matkopatko
hodnocení

No jo, ale dítě je stále kojené, tak se obávám, že střídavou péči soud z toho důvodu zamítne. Střídavka co 14 dnů na celý víkend by mi vyhovovala, hlavně jí jde predevším o prachy, stále se o nich zminuje, nikoliv o blaho dětí. A pokud i přes režím střídavé péče co 14 dnů víkend, by jsme byli fifty-fifty, tak je mi naprosto jasné, že by dělala co mohla aby měla výlučnou péči. A teď babo raď no...

hodnocení

0x

@matkopatko - Běžte se poradit na OSPOD (bez invektiv, jak jde matce "jen o prachy a ne o děti") - většinou mají pro tatínky, kteří se chtějí starat, pochopení. Primárně se ptejte na možnosti péče o děti, ne na výši výživného.

matkopatko
hodnocení

Jo pokud skutečně nepůjde rozumná domluva, tak se na ospod obrátím. Ona by je kojila až do 1. třídy, kdyby to šlo. Kor když by to byla překážka ke střídavé péči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]