Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželství - nevím si rady

Od: medvwed* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám problém,který není v dnešní době až tak vyjímečný a to pravděpodobný rozpad rodiny.Nevím kdy přesně to začalo,ale začátkem letošních prázdnin ,musela manželka kvůli nedostatku práce u nás odjet za prací do Prahy.S tím že to bude jen dočasně než se tady něco uvolní.Máme desetiletého syna a já mám pouze ranní směny,takže to nevypadalo jako žádný problém.Ten nastal v okamžiku kdy se v Praze objevil člověk ,se kterým už v dávné minulosti měla "úlet ".I přes to mě ubezpečovala že je to všechno za námi,že má ve všem jasno a že nám nic nehrozí.Ale jaké bylo překvapení ,když jsem v půli srpna zjistil,že to tak pod kontrolou nemá.Po ne moc příjemném dialogu mi slíbila ,že si dotyčného člověka usměrní,protože mě i syna miluje a za žádnou cenu nechce odcházet.Bohužel to tak jednoduché nebylo,protože jsem se dozvěděl že spolu dále udržují vztah,spí spolu a dokonce si manželka dělá výlety do Prahy.V součastné době se potýkáme se splácením docela velkého úvěru,takže výdaje za její cestování byly na úkor rodinného rozpočtu.Bydlíme v malém městě asi 100 km od Prahy.Včera jsem to už nemohl vydržet ,tak jsem narovinu řekl co už vím a co si myslím.Na to jsem dostal odpověď ,že vlastně neví co chce,protože to nemá v hlavě srovnané.Přitom dotyčný člověk,kvůli kterému se to děje ,je věčně bez zaměstnání,poměrně často "chlastá" s tím že v takovém stavu je i agresivní a vím i to že má problémy s policií kvůli fizickému napadání.Nevím co mám dělat pro záchranu manželství a taky jak mám fungovat doma,syn má syndrom ADHD a zvýšenou citlivost,nebo lítostivost ,je na nás oba dost citově vázaný a nechci mu psychicky ublížit.Manželku stále miluji a nevím jak naložit s nastálou situací co se týká vztahu,syna i finančních problémů ,které by mohly brzy nastat. Díky za případné rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Těžko něco radit...pokud to nemá Vaše žena v hlavě srovnané- tak by to měla co nejdříve udělat! Máte snad svou hrdost a určitě ji nechcete trpět její zálety...!*stop*já bych to řešila radikálně- sbalila kufry a odešla. Asi by si hodně rychle všechno v hlavě srovnala! Pokud jí to budete tolerovat, nic se nezmění...Vy se budete trápit...ona Vás bude podvádět...K čemu je takový vztah?

marenka*
hodnocení

3x

Medvede, já bych to řešila radikálně, sbalila bych kufry jí. S tím, že ať jde do Prahy nastálo, protože nemáte na její výlety a syn tím trpí. Taky bych jí dala obrazně řečeno nůž na krk s tím, že syn bude u Vás a ona o něj přijde. Buď si to rozmyslí hned, nebo jí můžete za nějaký čas, měsíc, dva, otevřít vrátka s tím, že se může za jistých podmínek vrátit. ;) Myslím si, že teprve po tomto začne přemýšlet, lekne se. Vy jí vlastně ukážete důsledek chování hned, který ona zatím nevidí, nebo spíš si ho nepřipouští.

pt®

Medvede, vidím to přesně, jako Mařenka. Sbalte jí kufry a uvidíte, jak si to v hlavě rychle srovná. Ona totiž takový krok od Vás nečeká. Buď se brzy vrátí, nebo už nikdy. Ale k tomu řešení stejně jednou dojde. Vy jste totiž zodpovědný člověk a ona je do větru. Ať jde, kam ji srdce táhne. Syn zůstane u Vás, ona o něj přijde. PT /stařenka/

pt - proč myslíte, že ona o syna přijde? Já si myslím, že to není zase až tak jednoduché, aby jí někdo syna vzal. A také pochybuji o tom, že odejde ( ikdyž bude mít kufry sbalené). Možná jí docvakne, že se chová jako nezodpovědná puberťačka a možná se vzpamatuje;) a vrátí se k manželovi a synovi.

Kdyz ji vypakuje z domu 100km pryc nebude mit snadne se k synovi dostat jako ted..kdyz nebude vitana..pokud by slo o soud a ten by zalety,ulety uznal treba by navstevy diete tvrde proti matce korigoval..a defakto by o nej prisla...

Nicmene to chce udelat vse hodne rychle a radikalne, mne osobne by vadilo ze ja se dru, staram o dite u ktereho to neni zrovna jednoduche a manzelka si nekde uziva klidku a chlapa s kterym je bůh vi proc..

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Já bych řekla, že Vaší ženě to zaměstnání v Praze vyhovovalo z toho důvodu, že tíha péče o domácnost zřejmě nejvíce pak ležela na Vás, ne? Nepřevzal jste pak nějakou část domácích povinností? Minimálně tedy starost o syna s ADHD? Máte-li ale dluhy, pak nějaké výlety do Prahy, které by nebyly spojeny se zaměstnáním, by asi být neměly. Vaše žena se chová dosti nezodpovědně, bohužel. Což ale asi Vy víte, že. Ten její nový pražský přítel je zřejmě její takovou životní vzpruhou - to taky není žádný med - nemít práci, mít dluhy, dítko se svýšenými nároky na výchovu (vím co je ADHD a jak to dokáže rodiče vyšťavit). Vaše žena prostě jen neunesla své životní trable. To ji ale vůbec neomlouvá v jejím nezodpovědném chování. Nevím, jak byste mohl udržet manželství. Zůstat? Mlčet? Vše přehlížet? A čekat, jestli se žena vzpamatuje? Co ji vábí na tom druhém muži? Kouzlo zakázaného? Co takhle počkat ještě chvíli... její přítel je dle Vás agresivní, dříve nebo později se to asi projeví i ve vztahu k Vaší ženě. Možná by ji taková facka od jejího amanta vrátila zpátky na zem. Spíš nyní svoji energii obraťte na výchovu syna a na něco, co Vás osobně baví. Neumím Vám poradit, já bych asi z takového vztahu utekla. Ale máte-li svou ženu rád a i tu nevěru byste ji odpustil, kdyby se k Vám vrátila, tak bych asi spíš čekala, až si Vaše žena sama tím svým amantem vytrestá.

bublinaunosu
hodnocení

0x

Dle mého,další,pardon,vůl a dobrák,který vše odpustí,udělá,postará se.A to ona moc dobře ví,v tomto jsou ženský pěkný mrchy,jináč by to neudělala.Stejně ji neuhlídáš,nezměníš,tak jako se nezměníš Ty.Takže to přejdi,soustřeď se na syna,domácnost a ona nato musí přijít sama,pak ji odpustíš.Máš to blbý,ale nejsi v tom sám.

paaja*
hodnocení

0x

Navrhněte jí rozdělení (zrušení) SJM (společného jmění manželů).

- omezíte nebezpečí rozfofrování společných financí

- není to ještě rozvod, ale docela významný signál z vaší strany, že se na to nebudete jen tak koukat

No a podle reakce můžou následovat další kroky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]