Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč černocha poznáme po hlase?

Od: tomkk® odpovědí: 5 změna:
Když anglicky mluví, nebo zpívá černoch, zní to zpravidla úplně jinak, než když mluví běloch. Jakoby hrdelněji a huhlavěji. Platí to i u černochů žijících třeba v USA po generace. Proč to tak je? Mají jinak narostlá "mluvidla", nebo je to spíš otázka předávané kultury a identity. podobně jako třeba u nás u Rómů?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Lidský hlas je tvořený taky tím, jak jsou okolní dutiny a tkáně tvarované, černoši jsou nejen tmaví, jsou i celkově jinak tvarovaní, než bilí, jsou si podobní mezi sebou, stejně jako bílí, žlutí a jiní jsou mezi svými.

okolik
hodnocení

0x

Já tedy úplně nevím, čas od času slýchávám starší američanku 70+ bílé rasy. A má velice křaplavý hlas, hluboký baryton. Nekouří ani není příznivcem alkoholu, ani jiných návykových látek. Na první dobrou, neznalec bude myslet, bez vizuelního dojmu, že hovoří s mužem.

Bavila jsem se s jedním člověkem na toto téma a závěr, byl asi takový. Evropanky a jiné další národnosti disponují různou zvukomalebností zabarvení hlasů, narozdíl od USA. Zároveň připisoval křáplavé hlasy, zcela běžně v té končině silně zastoupené hormonální a chemické, chudé stravě.

Konečně je znát i skladba stravy na tělesných konstituchích a proporcích národa, kde převažuje strava stylem, levně hodně, a nadmíra cukru.

Vrcholem kulinářského umu, je vložit zamraženou pizzzu do trouby.

slovan
hodnocení

0x
Neřekl bych hrdelní, ale huhlavý rozhodně a spíš nosní ( jakoby měl běloch rýmu ). Mají méně výšek a jinak posazené střední kmitočty.
Naopak asiati, většinou, znějí pisklavě, mečivě...
Arabové zas jakoby chrchlají a kňučí.
U Romů vím přesně, co myslíš, jsem jimi obklopen víc, než dostatečně, ale tam si myslím, že je to spíš zafixovaný manýr, než fyziologie...
Každopádně je to zajímavý postřeh, nikdy mi to takhle nedošlo.

fram
hodnocení

0x

Černošská angličtina se pozná hladce, i v písničkách. Ale pozná se tak i Slovák mluvící česky, alespoň já to dost často uslyším.

hodnocení

0x

Po hlase nevím.

Ale jakmile černocha uvidím, hned ho poznám, klidně i mezi stovkou bělochů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]