Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypovedni lhuta u zapsaneho spolku

Od: 8mafian odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

k 1.1. jsem se rozhodl vystoupit z nejmenovaneho zapsaneho spolku, u ktereho jsem pusobil nekolik let. Po tomto sdeleni mi bylo oznameno, ze pri vystoupeni bezi podle podminek vypovedni lehota 2 mesice, ku kterym je jeste nutno zaplatit clensky poplatek (dohromady nekolik tisic). Rad bych se zeptal jestli je takoveto jednani u zapsaneho spolku mozne? Tyto podminky nejsou nikde verejne dostupne a zaroven jsem jiz prihlasku nenasel - predpokladam, ze mi ji bude vedeni muset poskytnout. V pripade, ze se tam podminky nebudou taky nachazet, muzu tento (podle me) nesmysl ignorovat a nic neplatit? Dekuji mockrat!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
O platbě nic nevím. 2 měsíce po sdělení o odstoupení jste povinnem vykonávat svou funkci. Tyto 2 měsíce nejste povinnen dodržet za předpokladu, že si najdete za sebe náhradu a spolek jí odsouhlasí.

hodnocení

0x

Každý spolek je registrován u ministerstva vnitra a každý spolek musí mít svoje stanovy. Pokud tomu tak ve vašem případě není, tak se nejedná o žádný oficiální spolek, ale o nějaké pochybné soukromé sdružení osob. Něco v tom nehraje, když se bojíte napsat, o co, o koho, vlastně jde. Potom přesná odpověď není možná a pochybuji, že vám ji někdo dá.

8mafian

Diky moc za info, dohledal jsem stanovy daneho spolku, samozrejme zadna zminka o vypovedni lehote tam neni :) Zaroven jsem nasel clanek, kde polemizuji o vypovedni lehote ( epravo.cz/... a paragraf 237 Obcanskeho zakonniku, ktery rika, ze "Členství ve spolku zaniká vystoupením, vyloučením, nebo dalšími způsoby uvedenými ve stanovách nebo v zákoně."Tim padem, i kdyby mi ukazali prihlasku mnou podepsanou, kde se pise neco o vypovedni lehote, tak to nic neznamena, protoze stanovy nic takoveho neznaji. Diky jeste jednou!

Rádo se stalo, hlavně se nenechat zastrašit a radši se zeptat. Ať se Vám daří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]