Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost zavazadla

Od: davida odpovědí: 9 změna:
Ahoj, zanedlouho letíme s Ryanair, kabinové zavazadlo mám mít 40x25x20 cm... Mám to trošku větší, ale pokud bych to zmáčknul do toho kontroloru zavazadel tak mi to projde? Popřípadě máte někdo s tím zkušenost, že jste měli o trošku větší zavazadlo?
Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No jsou nekompromisni.

Uz jsem videl i pripad, ze to tam silou zmackli, ale letuska jen zavrtela hlavou, ze takhle teda ne.

A neni nic, cim byste je v takove chvili presvedcili o opaku.

Muzete zkusit. Kdyz to neprojde, budete to muset za dlouhy peniz odbavit.

julie12345

Letuška v letadle, opravdu? *smich*

Ok. Zamestnankyne letecke spolecnosti. Je to tak lepsi?

okolik

A když už se slovíčkař,í co nadzemní stevardtka.;)

Pozemní jsou taktéž.

ml1
hodnocení

1x

Co jsem četl, tak tohle prý u nízkonákladovek neprochází. Proto to jsou nízkonákladovky, naúčtujou vám všechno možné. Bývá prý lepší pro kontrolu použít tu drátěnou klec než papírovou krabici, protože ta drátěná klec je prý lepší..

Já teda letěl jen s normálníma aerolinkama (čsa, lufthansa) a tam nikdo kabinová zavazadla neměřil, nevážil ani nepočítal. Akorát procházely tou kontrolou, ale ta kontroluje, jestli tam nemáte granáty a ne jak jsou veliká nebo těžká, s aerolinkama ta kontrola nemá nic společného. Dokonce u kufru mi prošla i desetideková nadváha (20,1 kg místo 20; jinak jsem měl plán, co ještě můžu vyndat, protože jsem nějakou nadváhu očekával (podle mé váhy 35 deka), holt suvenýrů bylo příliš, ale zase jsem nechtěl toho u sebe mít v letadle moc, už tak jsem tam 3 kila přendaval, 23 kilo by asi už neprošlo).

nox®
hodnocení

0x
Pokud se jedná o batoh a nebude to na první pohled nějaká velká krosna, která nemůže limity splnit, nebude s tím ve většině případů problém. Obecně vzato, pokud jde o batoh, který se dá trochu tvarovat a nebude nafutrovaný k prasknutí, nikdo si toho ani nevšimne. Problém může být u nějakého příručního kufříku nebo něco pevného, tam není prostor pro případné vmáčknutí a zaměstnanci to samozřejmě vědí. Já osobně létám s batohem, který je sice užší, ale nesplňuje limit na výšku. Ani jednou za ty roky kontrola nebyla, pokud ano, snadno ho natvaruji. Při nejhorším člověk doplatí, teď je to tuším už jen za 25 euro, což není tak hrozné. Případně si připlaťte za regular tarif, kde máte i druhé příruční zavazadlo, sedadlo, přednostní nástup a tím i dostatečně dlouhý čas pro online odbavení.

re4zon
hodnocení

0x
Tohle jsem zjistoval taky a udajne to vetsinou nikdo neresi. Coz se mi i potvrdilo, kdo nemel na prvni pohled obri kufr, toho nikdo ani neposilal neco merit. A jestli to tam jde nacpat, tak si s sebou doporucuju vzit stretch folii. Kdyby meli problem, tak zmackout a omotat, pak uz nemuzou rict ani popel.

okolik
hodnocení

0x

Neuvádíte, který rozměr se liší a o cca kolik. Pokud se jedná o kolečka, domnívám, že zas tak dramatické to s přeměřováním nebude. V informacích uvádějí tento rozměr, ale některé kufry jsou o něco málo větší a nebývá problém.

Zbytečně se nestresujte a přeji příjemný pobyt.

hodnocení

0x

Dobrý den, mě batoh nikdy neměřili. Kdyz vypadá přibližně OK a není k prasknutí. Garantovat Vám to ale nikdo nemůže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]