Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nervozita při NOVu

Od: svatoslav odpovědí: 23 změna:

Cca dva dny před fází NOV (dnes) bývám neklidný, vadí mi to... Stává se vám to také a jak to řešíte?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, jste z toho nervózní, protože si tento jev hlídáte, sledujete termín, kdy nastane a potom to prožíváte. Jste na to citlivý (senzitivní), ale kdybyste se o to nezajímal/ neznal termín novoluní, tak budete v pohodě (jako já, který to nesleduje). Takže, zkuste myslet na něco jiného a nedívejte se na noční oblohu. Zdravím!
doplněno 09.01.24 07:35: svatoslav - docela Vám závidím, že víte přesný termín, kdy budete nervózní a podrážděný. Můžete se na to předem připravit a ne jako většina lidí, na které nervozita a podrážděnost přichází neočekávaně a mimo kalendář. Buďte za tu regulaci rád a také, že nejste náměsíčný.
doplněno 09.01.24 22:04: svatoslav - až přestanete být nervózní, tak napište, jak Vám vadí skvrny/erupce na Slunci. To přeci musíte šílet a být nepříčetný .

liska5
hodnocení

1x

Když Měsíc zvedne o metr hladinu oceánu, tak může ovlivnit i vnímavé jedince. Měsíc svým rytmem dorůstání a couvání ovlivňuje nasycenost vody v půdě, v přírodě a tím pádem i v těle. Dnešní lidstvo už to nevnímá, jen někteří jednotlivci třeba cítí tlak v hlavě, špatně spí. Fáze Měsíce ovlivňují plno cyklů v přírodě, třeba množení hmyzu, množství účinných látek v bylinách...

Pro zajímavost: Od pradávna lidé spjatí s přírodou věděli, že když Měsíc dorůstá, tvar D, míza stoupá, je posílena tvorba listů, květů, plodů. Je to doba vhodná k sázení všeho, co sklízíme nad zemí, lépe se ujímají rouby . Ale nehnojíme, hnojivo půda drží na povrchu.

Když Měsíc couvá, tvar C, je doba vhodná pro sázení všeho, co sklízíme ze země. Voda v rostlinách klesá a posiluje kořeny, řežeme stromy - rány tolik netečou. Země lépe vsakuje a přijímá hnojiva.

Těsně /2 dny/ před novem se vysévalo, tahal klíčky.

hodnocení

1x

Já bych to nezlehčoval - když manželka měla své měsíční dny, také jsem byl neklidný *hi*.

PS: Slapové síly dokážou zvednout hladinu oceánu až o 20 m. Je pravděpodobné, že to má vliv na nás i okolní přírodu (ženy menstruace).

julie12345
Mě by moc zajímala souvislost fází ženského cyklu s fázemi lunárními. Pokud tedy chápu poslední větu dobře... To mi ale moc neštymuje, když si vezmu 24-35 dní normální menstruační cyklus vs 29,5 lunární cyklus. Vy to navíc ještě chápete tak, že všechny ženy menstruují vždy o úplňku? Nebláznite...

Julie nepochopila jste humor bohužel..

09.01.24 11:31

:-D

julie12345

Julie dost dobře chápe, že ta poslední věta už o "humoru" není. Cosik tam pán konstatuje, byť nesmyslně.

Jinak je pán hodně vtipnej, o to nic *modla* *smich*

hijodelaluna
hodnocení

1x

hodnocení

0x

Nov bude az za tri dni.

No, a podívej co to s ním už teď dělá!

macvac
hodnocení

0x

Je to asi nesmysl,ale i já jsem to několikrát zjistil. Říkám si dnes to jak si nejde,není to ono jako jindy. Kouknu do kalendáře a ejhle nov za tři dny,nebo také byl před třemi dny. Asi je to spíš náhoda,ale něco na tom bude. A fáze měsíce vůbec nesleduju,takže nehrozí že bych se toho nějak dopředu obával.

okolik
hodnocení

0x

V současných dnech bych vaši senzitivitu připisoval náhlé změně počasí. Má velmi klesnout venkovní teplota.

hodnocení

0x

A když zapadá slunce, tak to vnímáte jak?

svatoslav
hodnocení

Vůbec nijak... nervozita a podrážděnost je vždy dva, tři dny před NOVem...

A proč si myslíte, že měsíc na Vás působí a slunce nikoliv?

liska5

Gumídku, Slunce je téměř 40milionkrát dál a není tam ten relativně rychlý a pravidelný cyklus. Není tam nic očekávaného, jako v případě rytmu fází měsíce. Není tam ta síla zdvihající vodu. Jen západ, východ, léto, zima.

Myslel jsem třeba deformaci magnetického pole země vlivem slunce. Vrtá mi totiž hlavou, že měsíc vliv má a slunce ne.

liska5

Určitě dělá víc, než čtvero ročních období. Třeba nejdelší a nejkratší den. Jestli z toho někdo chytne nerva, nevím. Taky Měsíc svítí světlem od Slunce. Tím asi nejvíc vadí i okouzluje. Sám svítivej není. V případě úplňku je Měsíc naproti Slunci a v případě novu, kdy je osvětlen zezadu, je neviditelný. A právě že u novu se účinek Měsíce a Slunce sčítá tím, že jsou za sebou. Nezaručuji. Prostě tak jsem to kdysi pochopila.

hodnocení

0x

Jestli jste v tomto období neklidný, hlavně nekývejte sekerou v předklonu.

janka
hodnocení

0x

a jaké jste znamení?i to souvisí ,třeba takový rak je přecitlivělý snad na vše.Zkuste si zakoupit bylinky ,medunku přes den a mučenku na noc a uvidíte jak to zmizí.

hodnocení

0x
Při úplňku nemůžu usnout.Někdy se mi to podaří až ve čtyři ráno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]