Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volno ve zkušební době

Od: vasekk odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Jsem od Ledna v nové práci, tedy ve zkušební době a potřeboval bych v Březnu jeden den volna. Pracuji od 7 do 15:30 a na jedno dopoledne v Březnu mám nějaké vyřizování (schůzky s poradcem atd.) Myslíte, že volno, navíc ve zkušební době na tyto osobní věci dostanu? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

@vasekk - Myslíte, že volno, navíc ve zkušební době na tyto osobní věci dostanu?
To závisí na vašem zaměstnavateli (u kterého nevíme, jaká je praxe). V úvahu přichází napracování, neplacené volno, v březnu už možná i dovolená. Takže si zjistěte, jak to ve firmě chodí, na koho se obrátit a domluvte se.

hodnocení

2x

*zed*Věšteckou kouli mám v servisu, takže Vám na tohle neodpovím. Co se takhle zeptat zaměstnavatele? Ten to možná bude vědět *zmateny*.

hodnocení

2x
Zdravím, v březnu je to už pohodička. Já nejdřív myslel Leden, to by bylo takové pitomé, ale i to se stává. Pokud jsi šikovný člověk, kterého nenahradí každý druhý hlupák se základkou, tak tě normální a obyčejný zaměstnavatel pustí buď na dovolenou, neplacené volno nebo si to naděláš. To se už domluv tam.
Slušný zaměstnavatel vyjde vstříc. Ovšem nedělal bych si iluze. Mnohde je "problém" prakticky kdykoliv.
To ano, ale tam bych se já osobně moc dlouho nezdržoval.

hodnocení

2x

Jako v poradně se ptáte, jak se rozhodne Váš vedoucí?

Když misdělíte, kdo je Váš vedoucí, třeba i telefon na něj, tak se určitě zeptám za Vás a řeknu Vám to.

hodnocení

2x

Vzhledem k tomu že umíte psát a položit písemný odtaz, co takhle ústní dotaz nadřízeného (dle velikosti firmy klidně zaměstnavatele)?

Osobně jsem před lety řešil podobné,ale rozdílem, že jsem den volna potřeboval už druhý týden po nástupu. Nebyl s tím problém.

kolemjdouci
hodnocení

1x
To nevíme, ale váš zaměstnavatel to bude vědět.

julie12345
hodnocení

1x

Já tvůj dotaz třebas pochopila... Ptáš se, zda se vůbec není blbé na to zaměstnavatele zeptat. Hele, není. V březnu je to úplně OK. Spíš pokud z hlediska plánování něčeho by o tom dopředu měl někdo vědět, tak to řešit včas. Ale jinak to hloupé není. Já kdysi měla i dovoleno1u a to hned první měsíc. Je to o ochotě zaměstnavatele.

Já tvůj dotaz třebas pochopila

všichni ho pochopili.

julie12345

Ne, nepochopili.

Někteří se tady ráchají v pořádně dávce důležitosti a arogance. Se divím, že tady některé baví vůbec stále přispívat, když odepisují s tak citelným sebenáserem. Přitom je tak krásně na světě. Jsem ráda, že jsem empatická. *ua*

Paní Jůlie, naprosto souhlasím...

je tak krásně na světě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]