Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to může být? - pouze lupy?

Od: vllasak odpovědí: 9 změna:
Ahoj, už tak rok bojuji s lupy, zkouším přípravky na ně ale vše je vždy krátkodobé.
Dnes jsem si umyl vlasy a na hlavě na mě vybaflo toto ( viz. Fotky ).
Místečka na hlavě mám zarudlé delší dobu ale až dnes se mi tam objevily takovéto obří bílé šupinky + to svědí.
Co to může být? Máte s tím zkušenost?
Mám v plánu zajít na kožní :)

Co to může být? - pouze lupy?
Co to může být? - pouze lupy? #2
Co to může být? - pouze lupy? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, bude to seborea. Kožní lékař Vám napíše léčivé "mléko" do vlasů a mastičku na kůži/obličej (zcela vyléčit se to nedá, ale léčivo funguje pro zmírnění následků). Zdravím!
doplněno 08.01.24 14:24: Seborea se dělá pouze ve vlasech, na obličeji a na krku (to je ten rozdíl od lupénky, která může být po celém těle). Ano, nemoc se projevuje i náhle, resp. její postupný projev nemusíte hned rozpoznat, ale až její atak.

hodnocení

4x
Lupénka, nebo seborea. Kožař vám napíše nějakou antibakteriální mast a pokud to zabere, bude to seborea. Pokud ne, tak to může být lupénka. Ono to až tak velký rozdíl není, obojí jsou to autoimunitní onemocnění, ze kterými si doktoři moc rady nevědí.

hodnocení

4x

Bude to seborea, taky se mi před časem objevila. Většinou mi pomůže čas od času použít tento šampon, hotový zázrak. Mluvím z vlastní zkušenosti.

notino.cz/...

hodnocení

0x

Že by psoriasa, lupenka?

vllasak
hodnocení

0x

Děkuji za odpovědi, seborea se může takhle udělat ze dne na den? To je trošku psycho

liska5

Dneska propuká hodně autoimunitních onemocnění. Nastartují to zpravidla stresy. A ta doba covidová, válečná a fialová tomu nepřidá. V zimě se víc projevují všechny ekzémy.

Kde je klasicke pouceni lisky o strave nepodporujici kvasinky ;)
liska5

Ano i tady hraje strava velkou roli. Pořád je ve hře střevní mikrobiom, propustnost střeva, imunita. Jen se toho sešlo víc, včetně rodové dispozice, krev. skupiny, prodělaných nemocí, léků, prediabetu. Stres a vyčerpání bývá poslední kapka. Existuje kniha Autoimunitní řešení, která je na změně stravy postavená. / Je ale velmi přísná a bohužel z potravin mnohé neznáme nebo neseženeme. A je to běh na dlouhou trať tohle zvrátit.

jirka1s
hodnocení

0x

Přesně toto samé se mi objevuje když se mi zapařuje nebo dlouhodobě zpotí hlava a nevětrá. Nejen na okrajích vlasů ale i mezi nimi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]