Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moc práce

Od: davidk odpovědí: 16 změna:
Dobrý večer,
Jsem v nelehkém rozhodování, potřebuji pomoct a poradit, předem děkuji. Je toho na mě moc, moc práce, mám řepky. Mám celkem 3 práce, zemědělství, práce ve výrobě a v autolakovně, věc se má tak, že já už nezvládám makat od 6 až do noci, jediná práce kde bych mohl skončit by byla lakovna, zemědělství to je můj job a práce ve výrobě mám na ranní a alespoň bych to takhle omezil, co si myslíte, peníze potřebuji, ale už to fakt psychicky nezvládám. Je mi 21 let, ano mě bych se bavit, ale ono to v tomhle světě moc nejde... Co si o tom myslíte Vy? Nejsem žádný flákač, ale prostě už nemůžu, přehnal jsem to. Do toho si jestě dodělávám výuční list, protože se mi nepovedla maturita, děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Více peněz můžete mít buď tím, že budete dělat 24h denně ve třech zaměstnáních...a brzo padnete na "hubu"..K tomu už asi nemáte daleko.
Nebo musíte dělat kvalifikovanější práci, kde je vyšší hodinový příjem. Na to ale zase nemáte vzdělání či znalosti.
Třetí možnost je, dělat co umíte, za málo peněz, ale zase se možná dožijete důchodu (malého, pokud vůbec nějakého).
Těžko říct co je lepší.

kmet
hodnocení

2x

Pracovat není povinné.

for
hodnocení

2x

Měl by ses bavit, kdo říkal, to není povinné v jednadvaceti ... to bude asi ten problém, kvůli kterému máš depky, bo máš pocit, že ti něco utíká - FOMO.

Nemluvíš o tom, že tě bolí záda a nebo nemáš čas se vyspat.

hodnocení

2x

Odpověz si ...

Proč tolik pracuji? Kolik peněz skutečně potřebuji?

Jaký mám ventil? TZN jak odpočíváš, čím se bavíš?

Napiš si to na papír.

Pak se sám sebe na jednotlivé položky ptej. Potřebuji to? Když ne, co ztratím, o co přijdu?

hodnocení

1x
Nevím v jaké jsi situaci, nicméně užívej mladí a nepřeháněj to :). Stačí jedno zaměstnání a popřípadě nějaká brigáda :)

p23®
hodnocení

1x

Všeho moc škodí.

Určitě bych se zamyslela a zjednodušila bych to. Zaměřila bych se na to, co mě nejvíce baví. Jedno zaměření jistě stačí. Je Vám 21 let, věnovala bych také čas zábavě, odpočinku a hledání dívky pro život.

Zdravím.

hodnocení

1x

Každé rozhodování je otázkou priorit. A to byste si měl ujasnit, co od života chcete a jaký život si představujete. Žít se dá bez naprostého vyčerpání a ztráty sil, ale také bez komfortu za vydělané peníze. Stejně si ho ani nemůžete užít, nemáte čas. Kdy myslíte, že začnete žít? Kdy rozdělíte práci, volný čas a spánek rovným dílem? Život a žití není jen o vydělávání peněz. Prace, která má živit by měla i těšit. Je jen na vás, jaké máte priority. *hej*

davidk
hodnocení

Ne mám řepky, ale depky překlep

hodnocení

0x

Dobrý den,

asi bych začal tím, že si v klidu sednu (beru, snadno se říká ale kdy to udělat. Ale ten čas se najde a vrátí se to. Opravdu :) ). A jak bych na chvíli vypnul a uvolnil se, tak si v vklidu vypsal všechna pro a proti jednotlivých zaměstnání (nebo i podnikání?) - co mi to dává, jak mě to baví, kolik mi to přináší peněz a jaký je tam případně potenciál/rizika do budoucna a podle toho se rozhodoval, co omezím a čemu se případně více věnovat.

Z velmi laického pohledu se mi co do financí nejvíc jeví lakovna - aut neustále přibývá a pokud jste šikovný, klientela se vždy najde. Můžete si otevřít i vlastní, navázat spolupráce se servisy a bude se dařit.

U zemedělství vím, že je to náročné - málo lidí se tomu chce věnovat protože nízké mzdy a náročná práce. A hodně ovlivní i počasí. Na druhou stranu je tam mraky dotací (prý) a bez jídla lidí být nemůžou. A zase, minimálně v mém okolí, pokud je tu šikovný farmář, co své produkty sám prodává přímo zákazníkům, také se nemají úplně špatně a lidi si i rádi připlatí.

A výroba - asi záleží na produktu a zaměstnavateli. Někteří dávají minimální mzdu, jiní si zaměstnance hýčkají.

3 práce dlouhodobě nedáte a podle všeho si to sám uvědomujete. Vyberte si jednu oblast a té se věnujte. Jste-li zaměstnán, zkuste i bokem podnikat (třeba ta lakovna). Až se vám to rozjede, budete se moci osamostatnit, popřípadě nabrat i zaměstnance a budete se mít lépe.

U některých oborů je pro živnostňák potřeba mít odpovídající vzdělání, popřípadě min.maturita - zde se to dá obejít "garantem", který bude za vaše podníkání ručit. A to se dá teoreticky udělat i přes známé, kteří by podmínku splnili a s nimi by jste se domluvil - ať už % ze zisku nebo jednorázově nějakým všimným.

Přeji hodně zdaru ke správnému rozhodnutí a ať je vám lépe

tj
hodnocení

0x
Zkus makat v automobilovém průmyslu. I úplná lopata u pásu si vydělá dost na velice slušné živobytí. Já dělal předáka za 35 + stravenky a u pásu tam byli za 28 - tenkrát před 5 lety, teď to bude za víc. K tomu občas nějaký přesčas (bavíme se o pár šichtách za měsíc, žádný úmor) a byli nad 30 tis. Nemuseli mít snad ani ten učňák. Až by sis dodělal školu, pak by ses rozhodl co dál a třeba dělal, co tě bude bavit a za lepší peníze.
doplněno 07.01.24 23:21: Jen doplním, bavím se o penězích v čistém - na účet...
sic

Je mu 21 let, asi nebude moc flexibilní co do lokality, protože on se chce přece bavit s kamarády, bydlet u rodičů?

Kolik potřebuje peněz, na zaplacení dluhu? 200 000?

davidk
hodnocení

Děkuji všem, abych uvedl na míru dluhy nemám, Budu stavět barák, samozřejmě každá koruna se hodí, omezil jsem dočasně jednu práci a už mám jen dvě. Snad to bude ok, není to jednoduché
Hezký večer

richi
Kdyby ses potřál zas svěřit, tak přijď. Někomu pomůže, zvlášť holkám, když se vykecají, když někdo vyslechne jejich “trápení”.
A jinak gratuluji, že chceš stavět barák, to je správný rozhodnutí, mít nějaký cíl, o něco se snažit. I když teda v jednadvaceti letech, ti to ne zrovna věřím :) možná sis pár let ubral, ne? Anebo pár věcí ze svého života přidal, kdoví…
Ale hlavně to nepřežeň, dobře počítej, své síly, i své finance.
Ono je tu podle Bartoša až 600 000 prázdných nemovitostí, ale proč nestavět další žejo. Ne že bychom čekali deflaci, ale financování rozhodně nech s polštářem, abys tu za pár měsíců nepsal o bankrotu.
davidk
? To že jste v 21 chrápal v hospodě, neznamená, že každý se takto choval..., Kdybyste možná taky víc makal, tak teď nemusíte závistivě psát. Nebo takto jsem to od Vás pochopil, nenávidím závistí lidí, to jsou pro mě hyeny

hodnocení

0x
A co když 3 mizerně placený prace v čechach vyměníš za jednu dobře placenou v zahraničí?
Nejde pracovat od rana do večera každej den to tělo prostè časem nedá a dá ti výpověd a pak ti ty vydělaný penize nebudou k ničemu
Tělo potřebuje odpočinek tak to prostě je
Zvaž co je pro tebe dúležitèjší jestli peníze zakaždou cenu nebo zdraví
Zkus popřemejšlet možná kapku slevit ze svých nárokú
Vono prostě nejde vše najednou a hned
davidk
Dobrý nápad. Jenže Německy neumím, pouze anglicky trochu, neměl bych na to, to není pro každého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]