Nejste přihlášen/a.
Všeho moc škodí.
Určitě bych se zamyslela a zjednodušila bych to. Zaměřila bych se na to, co mě nejvíce baví. Jedno zaměření jistě stačí. Je Vám 21 let, věnovala bych také čas zábavě, odpočinku a hledání dívky pro život.
Zdravím.
Každé rozhodování je otázkou priorit. A to byste si měl ujasnit, co od života chcete a jaký život si představujete. Žít se dá bez naprostého vyčerpání a ztráty sil, ale také bez komfortu za vydělané peníze. Stejně si ho ani nemůžete užít, nemáte čas. Kdy myslíte, že začnete žít? Kdy rozdělíte práci, volný čas a spánek rovným dílem? Život a žití není jen o vydělávání peněz. Prace, která má živit by měla i těšit. Je jen na vás, jaké máte priority.
Dobrý den,
asi bych začal tím, že si v klidu sednu (beru, snadno se říká ale kdy to udělat. Ale ten čas se najde a vrátí se to. Opravdu ). A jak bych na chvíli vypnul a uvolnil se, tak si v vklidu vypsal všechna pro a proti jednotlivých zaměstnání (nebo i podnikání?) - co mi to dává, jak mě to baví, kolik mi to přináší peněz a jaký je tam případně potenciál/rizika do budoucna a podle toho se rozhodoval, co omezím a čemu se případně více věnovat.
Z velmi laického pohledu se mi co do financí nejvíc jeví lakovna - aut neustále přibývá a pokud jste šikovný, klientela se vždy najde. Můžete si otevřít i vlastní, navázat spolupráce se servisy a bude se dařit.
U zemedělství vím, že je to náročné - málo lidí se tomu chce věnovat protože nízké mzdy a náročná práce. A hodně ovlivní i počasí. Na druhou stranu je tam mraky dotací (prý) a bez jídla lidí být nemůžou. A zase, minimálně v mém okolí, pokud je tu šikovný farmář, co své produkty sám prodává přímo zákazníkům, také se nemají úplně špatně a lidi si i rádi připlatí.
A výroba - asi záleží na produktu a zaměstnavateli. Někteří dávají minimální mzdu, jiní si zaměstnance hýčkají.
3 práce dlouhodobě nedáte a podle všeho si to sám uvědomujete. Vyberte si jednu oblast a té se věnujte. Jste-li zaměstnán, zkuste i bokem podnikat (třeba ta lakovna). Až se vám to rozjede, budete se moci osamostatnit, popřípadě nabrat i zaměstnance a budete se mít lépe.
U některých oborů je pro živnostňák potřeba mít odpovídající vzdělání, popřípadě min.maturita - zde se to dá obejít "garantem", který bude za vaše podníkání ručit. A to se dá teoreticky udělat i přes známé, kteří by podmínku splnili a s nimi by jste se domluvil - ať už % ze zisku nebo jednorázově nějakým všimným.
Přeji hodně zdaru ke správnému rozhodnutí a ať je vám lépe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.