Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah se svobodnou matkou

Od: michalop odpovědí: 23 změna:

Ahoj,

jen bych rád znal názor ostatních, tak zkusím stručně napsat o co jde. Je mi 35, bezdětný, svobodný a za posledních 5 let většinu času single (roční vztah v Covid době, ale nebydleli jsme spolu). Takže u mě klasika, Tinder, sem tam nějaké rande, románky. Před půl rokem jsem poznal právě na Tinderu sympatickou Polku, v mém věku. Trochu problém je v tom, že je rozvedená a má osmiletého syna. Máme možnost se vídat jen cca 4x měsíčně, přes víkend, někdy ale ani ne přes noc. Povahově mi jako žena vyhovuje, to musím zmínit.

Ze začátku bylo vše super, zábava, sex, výlety... syna jsem osobně zatím nepoznal, byl v době naších schůzek se svým otcem. No ale samozřejmě jak to tak bývá, ona začala chtít víc a začala se bavit o budoucnosti, možnosti dalších dětí, seznámení s rodinou atd. a já, jakožto povahově Chanlder ze seriálu Přátelé jsem trochu začal couvat. Mám asi strach ze závazků a celkově jsem začal nad tím vztahem tedy více přemýšlet a sice jestli je to dobré, abych se pletl do vztahu kde bude již větší dítě, navíc v Polsku? Žít by chtěla samozřejmě tam, když tam dítě má školu atd. Bavíme se spolu anglicky, což taky není úplně výhra. Ona cítí, že něco je špatně a že jsem zdženlivý, chladný... Takže cítím, že teď je ten okamžik kde buď budu pokračovat a dám do toho vše a nebo to raději ukončíme. Co si o tomto myslíte? Děkuji.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gerd
hodnocení

7x
Snad nejste až takový ňouma, že by tohle byla poslední možnost, jak se seznámit s nějakou ženou. Jsou tam samé mínusy. Cizí ouvažek (už to by mi stačilo, vzít nohy na ramena). Bavíte se spolu přes koleno anglicky, což zřejmě nevyhovuje ani jednomu. Cizinka, která chce nadále žít ve své zemi, takže buď se tam přestěhujete Vy nebo budete pravidelně hodiny dojíždět. Upřímně řečeno, ta paní musí být asi hodně dobrá v posteli, protože já bych už z takového vztahu zdrhnul dávno a vůbec bych se nepouštěl do nějakého dalšího levelu. Najděte si holku někde z okolí, ideálně bez cizích kukaček. V delším horizontu to doceníte.

vili
hodnocení

4x
Mně osobně by zajímalo, co jste čekal při vztahu s matkou dítěte.
Řeknu vám můj názor. Ve vašem věku už se musíte rozhodnout, jestli chcete rodinu, a to ty holky nad třicet budou chtít všechny, nebo si budete jen tak nezávazně vy.ukávat. A podle toho si volte partnerku. Ovšem, už to bude jen těžší a budete dělat víc kompromisů, ženy ve vhodného věku budou už většinou s nějakou minulostí, takže si třeba nepomůžete.
Další věc, ta Polka mluvící anglicky. Viděli jste se několikrát, nakrátko, převážně bez náhledu do jejího či vašeho opravdového života. Takže opět, pokud jen trochu uvažujete o společné budoucnosti, je potřeba se zamyslet, jak se k sobě hodíte doopravdy nebo jestli je to jen iluze dokonalé kompatibility. Jinak je potřeba si přiznat, že spolu nemá smysl být, máte jiné životní plány. Že jste neviděl jejího syna, kterého byste pak měl doma, je taky známka toho, jak to asi dopadne.
Třetí věc, otázka, co chcete v životě dělat. Jste připraven na hledání práce jinde?
Tohle si opravdu musíte vyřešit sám.

p23®
hodnocení

3x

Pokud se jedná o rozvedenou ženu, s osmiletým synem a ještě k tomu Polka, není dobré. Pokud máte málo starostí a chcete více, tak bych do toho šla.

Pokud jste svobodný, bezdětný, tak bych hledala svobodnou, bezdětnou Češku. Pak by to bylo jednodušší. Proč si zbytečně komplikovat život.

Zdravím.

michalop
Diky za fajn nazor, takto mi radi skoro vsichni, takze zacinam uvazovat spise nad moznosti B, ukoncim to.

ltz
hodnocení

2x
Kdyby v tom byla velká láska, šel by jste za ní hned, asi bez zaváhání. Ta žena vám možná vyhovovala jako někdy se s ní vidět, ale žít a bydlet s ní trvale až v cizině, to asi nebudete chtit. To vás prostě zaskočilo. Je tam i to dítě, které půjde brzy do puberty. Pro vás by tato změna asi nebyla jednoduchá a asi by jste se tam necítil. Je i divné, že kluk vás ještě ani neviděl. Chce to vše promyslet, podle vas.

hodnocení

1x

@michalop - Mám asi strach ze závazků

Pravděpodobně - nebo se vám nechce investovat víc, než potřebujete pro svoje uspokojení - viz "za posledních 5 let většinu času single... klasika, Tinder, sem tam nějaké rande, románky". OK, když vám taková "klasika" vyhovuje - ale soudím, že byste se snažil vycouvat z jakéhokoli vztahu, jakmile by partnerka "začala chtít víc a začala se bavit o budoucnosti, možnosti dalších dětí, seznámení s rodinou atd."... a klidně by to mohla být svobodná bezdětná Češka.

michalop
hodnocení

No, možná na tom co píšete něco bude. Já si zvykl být single a neměl jsem problém s tím být sám, ale samozřejmě je člověku někdy smutno. Snažil jsem se seznámit i vážněji, než jen kvůli chvilkovému románku, ale nikdy mi to nevyšlo. A nebo když to byla holka, co bych chtěl do vztahu, tak nechtěla ona mě.

Já nad tím hodně přemýšlel a myslím si, že věk už mám i na to, abych se usadil a proto mi tato možnost připadala i zajímavá, ale většina přátel mě od toho odrazuje, že prý do vztahu kde už je dítě by měl jít jen protějšek, který už taky nějaké dítě z předchozího vztahu má a tím pádem je to vyrovnané. No asi si budu zejména muset promluvit hlavně s dotyčnou, abychom si vyjasnili plány do budoucna.

hodnocení

0x
Čech se baví s Polkou anglicky?
Proč tomu nevěřím *nevi*
michalop
hodnocení

Bohužel ano, já jí říkal několikrát, ať mluví polsky, že jí rozumím... Ale nesetkalo se to s úspěchem. A když mluvím česky já, tak mi nic nerozumí.

juraja:
Na to pozor, například "szukaj mnie" znamená "hledej mě" *smich*

Orione, tak tohle nemusíte někomu kdo bydlí 1.5 km od hranic s Polskem vysvětlovat*smich*

V Rakusku som bol hoteli, kde bol kompet polsky personal, to som na uvod nevedel a bavili sme sa po anglicky, Ked som zistil, ze medzi sebou hovoria po polsky, opytal som sa, ci chcu dalej anglictinu alebo bude kazdy hovorit, ako mu huba narastla. Chceli pokracovat po anglicky, ze tak je mensie riziko nejakeho nedorozumenia.

liska5
hodnocení

0x

Takže Vy řešíte vlastně 3 problémy: Polsko, dítě a rozvedenou paní. Na Chandlera teda dost. Bydlíte aspoň kousek za hranicí?

michalop
hodnocení

Respektive ano, cca hodinu autem. Jsem z Ostravska.

sic
hodnocení

0x

A jak si to představuješ, budeš do Polska dojíždět anebo se tam přestěhuješ?

Moje a nejpodstatnější rada, co zde uvedena nebyla je: jakmile potáhneš ty za ní, tak jsi automaticky podpantoflák (pokud je to tvoje nastavení, tak OK). Pokud je dominantní muž, tak vždycky jde ženská za ním.

Ale já si myslím, že tě ta ženská jenom testuje, to jsou takové klasické sh*t testy. Kdyžtak si o tom něco přečti. A navíc, ty moc nevíš co chceš...

Ale bacha když jí řekneš, že ty se teda rozhodně nikam stěhovat nebudeš, tady hrozí riziko, že co je pro ní staneš ještě víc atraktivní, a ona by se chtěla nakvartýrovat k tobě :) tedy pokud jsi na vyšší úrovni, než ona, což předpokládám že ano, jinak bych se k tobě tak neměla.

michalop
hodnocení

No na tohle téma nedošlo a třeba ani nedojde. Ale pochybuju, že by ona šla do ČR, když má syna, který v PL chodí do školy.

Jinak moje práce je stejně formou HO a nebo z domova vyjíždím k zákazníkům v rámci celé ČR, tak je jedno kde bydlím, ale tím neříkám, že bych rád byl občanem PL. No ono asi tohle mezinárodní navazování vztahů skrze Tinder není úplně chytré, jsou z toho akorát problémy:).

sic

Záleží, co hledáš a také jak umíš najít Jehlu v kupce sena.

Koukám, ženské moderátorky smazala videa, co jsem ti tu dával :) inu, dnešní západní kultura totálně pokřivila mužský a ženský princip. Každopádně v pětatřiceti si v podstatě v nejlepších letech, takže bych se být tebou rozhodně nevázal s s třicátnicí (která své nejlepší měla před 10 lety) s cizím klukem, nebudu tu vysvětlovat proč, to si najdi jinde, v čem je tak výjimečná?

Že se stýkáte jednou za týden je ideální pro milenecký vztah, jakmile si budete naučit každý den, může to totálně změnit všechno! Anebo když teď bere, nebo naopak nebere antikoncepci, zkrátka je to příliš složitý.

Vztah vzdálený hodinu cesty, pokud tam nemáš pracovní cesty, tak je to poněkud nepraktický. Ty jsi jel ty na první rande za ní do Polska!?

michalop
hodnocení

Ano, první rande bylo v Polsku. A máš pravdu, že když se vídáme takhle málo (zbytek času pouze dopisování si skrze messenger), tak je to spíše takový milenecký vztah a na prohloubení není moc příležitostí a dokonce si myslím, že mi to takto i vyhovuje, což není asi dobře. Mám rád svůj prostor a klid. Jak to tak po sobě čtu, tak ty předpoklady na nějaké společné bydlení atd. tam ani nejsou, dopadlo by to asi jako jedná velká tragédie.

slovan
hodnocení

0x
Já si myslím, že jsi duševně nezralý, naivní, nezodpovědný a povrchní jedinec s chronickým sklonem promiskuitě a jako takový by ses měl vztahům, ženám i dětem vyhýbat.
Buď definitivně nebo do doby, než vnitřně dozraješ v muže.
( P.S. Aby se čech s polákem bavil anglicky, to je tedy úpadek, tragédie a zotročení, kterému bych ještě před čtyřiceti lety nevěřil, že je vůbec možné a že se ho dožiju. )

Aby se čech s polákem bavil anglicky, to je tedy úpadek, tragédie a zotročení, kterému bych ještě před čtyřiceti lety nevěřil, že je vůbec možné a že se ho dožiju.

No, ono těch věcí, které jsme si před 40 lety nedovedli představit ani v těch nejdivočejších snech bude víc. A ti před námi na tom nebyli líp: Mladý pane, viděl jste někdy důl? Důl, to je díra v zemi...

Mmch, aby se Čech s Polákem bavili anglicky nebo německy, je v profesionálním styku běžná praxe. Zamezí se tak případnému nedorozumění plynoucímu z podobnosti spousty slov a jejich odlišného významu. Akorát v tý posteli si to nějak nedovedu představit.

@slovan : Mozem sa opytat? Funguju vase rady a osobne postoje, ak ich aplikujete sam na seba a svoj zivot? Teda ci mate harmonicky vztah s nejakou zenou, kde ide najma o dusevne porozumenie a hodnoty? K tomu samozrejme ako "zrely muz" aspon 2 deti?

liska5
hodnocení

0x

Přemýšlela jsem o Vás a mám pocit, že ona /35/ chce především druhé dítě. Dál nemyslí...

V mém okolí /jsem vzdušnou čarou 10km od polských hranic/ je několik mužů, co si vzalo Polku. A fugují jako rodina, ale víc tam. Tam bydlí a tam jim chodí děti do školy. Jedna z dcer i závodí za Polsko. Je to pokaždé o lidech. Co mne zaráží, je ten chlapec, že se neznáte. Jak by to přijal jeho otec, kdybyste šli bydlet do Česka? Nebo ona trvá na Polsku? Jde o školu, o děti. Nechtěl by syn zůstat s otcem? A taky je divné, že neznáte její rodiče, rodinu. Z toho člověk vyčte hodně o své partnerce. A pak ta angličtina. Tady u hranic se každý s Poláky domluví. Nejenže se tam jezdí nakupovat, ale jejich firmy tu dělají rekonstrukce, vozí stavebniny, nábytek. Může to být fajna žena, ale víte o sobě strašně málo.

michalop
hodnocení

Nejprve řekla, že druhé dítě spíše ne, pak to ale změnila, že by asi ještě chtěla. V mém případě tohle moc neřeším, dokázal bych si asi i představit život bez vlastního potomka. Jinak k Vaší otázce, tohle téma jsme ještě neprobírali, ale myslím si, že určitě bude chtít Polsko, z více faktorů a také i kvůli otce dítěte, mají střídavou péči a bydlí všichni v jednom městě. Její rodiče jsem nepoznal, protože matka žije v zahraničí a otec se nejspíše ještě nesmířil s rozvodem, takže tyhle věci, jako nový partner, ho moc nezajímají. Jinak máte pravdu, já sice polsky mluvit moc neumím, ale rozumím docela normálně, v PL často nakupuji:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]