Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
včera jsem začala mít zalehlé uši a dneska mi spolubydlící řekly, že mluvím přes nos. Jinak mi nic není. Nemám teplotu ani ucpaný nos.
Přejde to samo nebo se mám v pondělí objednat na ORL?
Díky za odpověď.
Pokud nejsou jiné komplikace, mělo by to do 2 týdnů odeznít, pokud ne, navštivte lékaře, stačí praktika.
Takzvané babské rady v tomto případě nepomáhají.
Babské rady na eustachitis pomáhají. Budou se tedy týkat nosu a ucha. Nosit teplou čepici, nemýt si hlavu večer, na zvednutí imunity jíst zdravou lehkou stravu s dostatkem vitamínů. Česnek, zelená petržel, kyselé zelí, ořechy, semínkové oleje, melasu, ryby...Případně brát probiotika. Omezit mléko, cukr, bílou mouku a lilkovité /rajčata, papriky/. Uši souvisí s ledvinami, tak víc pijte čistou vodu, nebo s kapkou citronu nebo jablečného octa. Dobrý je ledvinový neboli urologický čaj. Pokud není teplota, chodit do přírody a snažit se dýchat nosem. Zvlhčit vzduch a do aromalampy borovicový olej, event. kapky do nosu z lékárny nebo přímo inhalace slaného roztoku s hřebíčkem /koření/. Existuje nosní balzám od Saloos- bio Karité, dobrá věc. A taky se snažit srovnat si psychiku. Uši zaléhají, když něco nechceme slyšet.
Bohužel, je to opačně. Ideálně by měl každý umět zaválčit hned a na všech frontách. Učím se vnímat souvislosti, jakože fakt fungují. Je to až dobrodružství. Uvítala jsem, že se s tím začalo ve školách. Po 90.roce dobré knížky k tomu vyšly. Ale ten slibný trend byl zatlačen farmaceutickým a potravinářským průmyslem. Knížky zmizely. Stály na tisíciletých zkušenostech. Ale kdo má to dávné vnímání a intuici, toho dneska nikdo neposlouchá. I selský rozum není trendy... Teď ležím v krevních skupinách. Je to strašně složité, mnohem víc faktorů, ale tam je klíč k imunitě i duševnímu zdraví. Z toho lze vyčíst, k jakým nemocem máme sklony, jaká strava, byliny, náš metabolismus zhorší a jaká podpoří, kdo má sklony k přetrénování, depresím,..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.