Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Případ,kdy dva mladí,bojeschopní Ukrajinci zkopali do bezvědomí muže v Klatovech,se stal loni v březnu.Ale nyní byli u soudu a ten je pro součinnost a kvůli přiznání osvobodil.Hodně mladých Ukrajinců se tady opíjí v barech a na ubytovnách,bezstasrostně si tady vegetí a vůbec je nezajímá,co se děje v jejich vlasti.Nechtělo by to sepsat petici nebo demonstrovat za odeslání těch bojeschopných na Ukrajinu?
Petici si založ klidně, nic a nikdo ti v tom nebrání. Stejně bude k ničemu.
Opíjí se a rvou i Češi, Cikáni, Němci, Angličani.
Co se týče toho trestu pro ty dva útočníky, je podle zákona, taková je alternativa. OVŠEM. Dovoluji si odhadnout, a myslím že nebudu daleko od pravdy, kdyby to bylo obráceně, že by dva Češi takto stejně brutálně napadli Ukrajince, tak trest by byl exemplární a myslím, že i nepodmíněný.
Tím nemám nic proti Ukrajincům, se třemi pracuji a máme dobré vztahy.
Také si myslím,že kdyby to bylo obráceně a byl souzení Češi,rozsudek by byl nepodmíněný.Na našince musí být přísnost,když to není nějaký miliardář,co se ožral a boural. A že souhlasili s náhradou škody poškozenému a se splátkami pojištovně,ještě neznamená,že ty částky opravdu zaplatí.Jistě si najdou nějakou kličku,proč to neplatit.
Pište petice, klidně demonstrujte, přidejte se i k jiným, kteří toto dělají. Nikdo Vám v tom nebrání.
Trest dostali...
...oběma stanovil dvouletou zkušební dobu, během které musí zaplatit 260 tisíc korun poškozenému za způsobenou újmu a dalších 40 tisíc zdravotní pojišťovně za náklady za jeho léčení.
a další
Ač jsme My i Oni Slované, na východě se věci řeší daleko razantněji a násilněji.
My nevíme co si aktéři konfliktu řekli a nikoho se nezastávám.
Je tam válka, umírají tam lidi. Buďte trochu nad věcí. To, že někdo z Ukrajiny odešel, tím dal najevo, že bojovat ve válce nechce.
I my jsme před 35 lety odcházeli ... na západ ... a odchází mladí i dnes. Litva Lotyšsko Estonsko,= země důchodců.
"My" Češi nejsme úplně čistě Slované. Jsme stříknutí více než z poloviny se západními kmeny, zejména Kelty. Koreluje to jak s polohou naší země, tak i s náturou.
Viz halštatská kultura a Bójové (odtud lat. Boiohaemum, později Bohemia) 4. stol. př. n.l. vs. příchod Slovanů 6. stol .n.l.
Název Čechové pochází pouze z malého kmene někde kolem dnešní Prahy. To o praotci je už jen pouhá zkazka.
Takže bychom s správně měli nazývat Bóji nebo Bohemiany (?), narozdíl od názvu nějakého malého kmene.
Zrovna ukrajince máme v československu snad odjakživa. Tak jako od nás se jezdilo pracovat do Německa (tzv. Gastarbeit), Anglie a kdo ví kam ještě, tak z Ukrajiny se jezdí k nám. Prostě všichni chtějí na západ, ať je to kdekoliv na zemi (jen si tak říkám, kde je ten zlom, přece nemůže pořád platit, že na západě je líp, dyť zeme je kulatá).
Asi bych z toho nedělal nějakou extra aféru, rvačky v hodpodě se dějí a je úplně jedno, jaké národnosti jsou aktéři. Spíš mě překvapuje, že se to dostalo až k soudu. Taky nevím, jak by v této situaci byli souzeni češi nebo cikáni nebo třeba cizinci. Jistě by se podobný případ, se kterým by šlo srovnávat našel.
Já teda vídám ukrajince běžně jako řidiče v městské a přměstské dopravě. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem si zvyknul, že sorok znamená 40 (zase na druhou stranu vím, kolik mám platit), a když jsem si na to zvyknul, stojí jízdenka 50 což se ukrajinsky řekne skoro stejně jako česky. Asi je jich dostatek, protože jeden den se s náma řidič loučil, že odjíždí pomáhat vlasti na ukrajinu, tak jsme si říkali, kdo bude řídit MHD, jestli vůbec bude jezdit, ale čsad vykopalo jiného ukrajince a MHD jezdila dál.
To že utekli a nechtějí válčit jim vůbec nevyčítám ! Taky bych nechtěl aby moje děti museli někde zhebnout k vůli rozmaru nějakých idiotů...
To že by se měl na všechny lidi používat jeden metr je pravdou, ale bohužel to není pravidlem... Ale taky když jsem někde na návštěvě, tak se snažím chovat slušně...
Ono je to lidsky naprosto pochopitelné, že se málokdo hrne na frontu riskovat život či devastující zranění. Na druhou stranu, pokud se z toho stane masová záležitost (útěk mladých), tak ukrajinští představitelé můžou rovnou odevzdat rusákům klíče od Kyjeva a odejít do exilu. Kdyby západ nebyl tak ostudně připosraný a Čína s Indií takové bezpáteřní státy, mohlo být již po válce.
Kdyby nebyl západ tak arogantní a nepotřeboval by všechny vydírat a šéfovat všem, tak nemusel být žádný konflikt... Mohlo se obchodovat a byl klid... Jen je třeba jít trochu do sebe a dívat se trošičku objektivně...
To jste zamrzl někde v 18/19 století. Západ už drahně let žije svůj spotřební život, USA ještě občas zahrají světového četníka, ale EU to zcela zabalila a raději se do ničeho nemíchá a hlavní co nás zajímá, jestli jsme dostatečně lidumilní. Nepřejte si vědět, kolik ročně nacpeme Palestincům. Kolik se cpe do Afriky apod. Kdyby Rusko žilo podobným způsobem a nesnažilo se ten "zlý" západ rozesrat, a nejen západ, ale všechny okolo, žádná válka by nebyla. Hlavně nežrat proruskou propagandu!
Je fakt,že Čína a Indie mají velkou zásluhu na tom,že se tam ještě válčí.Platí Indii za ropu a Čína,Korea s Iránem dodávají Kremlu zbraně.Ale šli také zprávy,že některé firmy z USA,Francie,dokonce i z Česka mají vyjímku z embarga a dodávají výrobky podléhající sankcím.Na jedné straně dodávají zbraně a munici na Ukrajinu oficiálně a russákům neoficiálně taky.Takové peníze jim nesmrdí.
Mám kamarádku v Německu. Píše, ať jsme rádi, že tu máme Ukrajince, že se dá s nimi domluvit a většina pracuje. Oni tam mají obrovské množství imigrantů zcela odlišné kultury, kteří nestojí o práci, o začlenění, a už si kladou požadavky, v čem jim má hostitelská země ustoupit a sloužit... Viděla jsem dvojjazyčné nápisy na obchodech a mešity kousek od Norimberka.
Já Ukrajince chápu, stejně tak, jako chápu naše předky, kteří tvoří početnou menšinu v mnoha západních městech. Taky je vyhnalo něco zlého. Říkal mi jeden voják z povolání, že kdyby Rusáci zaútočili na nás, že pošle manželku s dcerkama někam na západ a sám bude bránit zemi.
Něco by to udělat chtělo, protože si nechat naši zemi zaneřádit nepřizpůsobivými ukrajinci a jinou havětí je cesta do pekel. Chtělo by to něco vymyslet, jak např. spolupracovat s ukrajinskými orgány a ty lidi pak odesílat do války.Pokud někdo utíká z ukrajiny sem, musí mít pro to důvod a jeden z důvodů bude - vyhnout se vojenské službě. Spousta ukrajinců u nás jsou bohatí lidé, co to mají různě pojištěné, protože jak známo, úplatky jsou v Rusku i na Ukrajině v kursu.
Novákovi ti jsou u zádele, reagovat začneš až když nepřítel zabere tvůj dům. No to už bude trochu pozdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.