Dobrý den před rokem jsem skončila v nemocnici fakultní v zauční tři měsíční době. Vůbec se mi tam nelíbilo podepsala ukončení pracovního poměru. Ale klíče a mundury jsem ten den nevrátila pak ani nějaký čas a přišel mi email od vrchní sestry že mám urychleně vrátit že to je má povinnost vrátit půjčené věci načež jsem na recepci odevzdala klíče od skříňky s obsahem všech věcí munduru a tak. Od té doby od vrchní sestry mám klid je možné že se mi někde načítá dluh za nevrácené věci?
Pravděpodobně ne, ale v dnešní době nemusíte bydlet na adrese trvalého pobytu, nebo pošťanda nepředá oznámení, takže snadno dojde k fikci doručení a už je zaděláno. Proto bych si pro jistotu od bývalého zaměstnavatele vyžádal potvrzení, že už po vás nic nechtějí. doplněno 05.01.24 13:39: Ne a ani to nedává smysl. U koho jiného byste to chtěla zjišťovat? Jestli vás napadá nějaký centrální registr dluhů, tak žádný spolehlivý u nás nefunguje (bacha na podvodníky na netu, které se jako centrální registr tváří!) Navíc než by z nevrácených hader vznikl dluh, který se dá vymáhat třeba exekutorem, to trvá dost dlouho.
načítá dluh za nevrácené věci Tím myslíte co? Pokud by nemocnice od vás dál něco vyžadovala, musí vám to sdělit. Jestliže vás nikdo znovu nekontaktoval, pak je nejspíš vše v pořádku. Každopádně při vracení věcí je vhodné přesvědčit se, třeba dotazem u vrchní sestry, zda si věci vyzvedla a je vše v pořádku. Každopádně je nepravděpodobné, že by vás někdo tahal po soudech za nevrácený pracovní oděv.
zuzaa
Právě že nikdo mě nekontaktoval ale dopis nic kdyby to hnali přes soud nebo nějakou právní cestou kde by se nedej bože načitaly pokuty musí mě informovat o vrácení věci ne?
V každém případě jste se měla postarat o vrácení pracovního oděvu a obuvi oproti podpisu. Je možné, že pokud jste tak neučinila, mohou na vás vymáhat vynaložené prostředky za obuv, přece jen jste je požívala pouze 3 měsíce. Oděv pokud byl nový netuším? Určitě byste byla kryta ve svém vlastním zájmu, kdyby ač se vám v místě pracoviště nelíbilo, během krátkého času odevzdala věci ve skladu. Nemusela byste mít noční můru z nedořešeného ukončení pracovního poměru.
Nyní ani netušíte, zda se věci vrátily tam kam měly.
"Dobrý den, jsem Žofie Bázlivá a 29.3.2022 jsem u vás ukončila pracovní poměr. Zapůjčený pracovní oděv jsem vrátila nestandardním způsobem, proto bych se chtěla ujistit, že je vše v pořádku a nemáte k mé osobě vedeny žádnè pohledávky."
Zuzo, neprodleně kontaktujte skladové oddělení příslušné fakultky. Díky vaší neochotě vrátit pracovní oděv a obuv. Můžete klidně dostat k úhradě obuv. Oděv bylo nový? Obuv jste používala velice krátkou dobu, její amortizace je rozhodně delší než-li 3 měsíce.
zuzaa
Můžu se dostat kvůli toho i do dluhu nebo něco takového? Pokutu?
Já být zaměstnavatelem, tak na takové lidi bych jistě něco našla, abych je v tom jejich nezodpovědném bordelu vymáchala. A to jen proto, aby se poučili pro budoucího zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.