Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svěření do péče

Od: altheba odpovědí: 10 změna:
Jdu si k vám pro radu.
Sama vím jak a co musím udělat, ale stejně bych ráda věděla trochu víc.
Mám syna který je v péči mé mamky ( nezlobte se ale z osobních důvodu jsem to takhle musela udělat, trpěla jsem duševními nemoci které momentálně už nemám ).
Teď momentálně bych si rada vzala svého syna zpět do své péče ( vím co pro to musím udělat apod .. )ale co mi trochu leží na srdci je to, jak bude probíhat soud, protože s mamkou máme dobrý vztah a nejspíš nebudou žádné komplikace po podání návrhu.
Co me víc vraha hlavou je to, ze momentálně jsem v zahraničí s přítelem, který mi hodně pomohl a bez není bych se plné nevyléčila a chceme byt spolu a o syna se starat. Jenže sami víme ze v současné zemi nechceme už moc dlouho zůstávat a jít jinam proto to svěření do me pece.
Jenže já jsem momentálně bez práce a co tak vím tak skrz to svěření budou po me chtít nějaký příjem apod. Další věc je ta, že jak se budeme stěhovat tak nejspíš sociální pracovnice se bude chtít podívat do bytu v cizině nebo snad ne?
Přehledné sem napíšu otázky na které bych rada věděla odpovědi
1. Jak bude probíhat soud? I když sama vím ze s mamkou v tomhle nebude problém. Je i možné ze žádný soud nebude?
2. Jak funguje sociální pracovnice když dosud měl sociální pracovnici v ČR a v budoucnu bude žít v jiném členském státu? A to v Rakousku, a rada bych věděla jestli je to s dalšími státy úplně stejně
3. Co vše budou po mě chtít úřady a soud?
4. Když nebudu mít příjem budou chtít i nějak komunikovat s přítelem? Přítel není Čech.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

0x
Syn byl svěřen do péče babičky, asi to bylo pro něj také trauma, musel si zvyknout. Určitě jste ho mohla navštěvovat, ale pak jste zvolila odtěhování do ciziny. Tak jestli toto vám nebude u soudu na pritez, že jste své dítě opustila, tím pádem kontakt s ním byl minimální. A teď by jste ho chtěla zpátky, tak jestli by to dítě touto další výraznou změnou netrpelo. Kluk by měl mít také možnost vyjádřit se. Možná by se mu od babičky už ani nechtělo odejít,dokonce někam do ciziny.
okolik

Jak chce osoba bez příjmu, prokázat u jednání svěření ditěte do péče, že se o něj dokáže postarat?

ltz
To bude těžké.
altheba
hodnocení

@Itz
Navštěvovala jsem ho pravidelně v cizině jsem momentálně jen par měsíců.
Syn me vidal i v tenhle těžké situaci a společně jsme se o tom bavili a samozřejmě, že by chtěl byt se mnou.
altheba
hodnocení

@okolik
Píšu tam i o přítelovi což me zajímalo víc.
Sama vím to co jste napsal na to jsem se neptala.
Jen mě zajímal proces sociálního pracovníka když nežijete na území ČR.
Je jasný, že práci budu mít, ale nevím kdy.
Jen me zajímá ty odpovědi na ty otázky co jsem položila.
okolik

Neuvádíte věk syna. Přítel není žádná rodinná vazba, nemyslím, že by u soudu sehrál nějakou zásadní roli. Momentálně je a za pár měsíců, nemusí být. Soud k němu příhlížet nebude. Spíš si položte otázku na vašich pár návštěv v místě bydliště dítěte, nepozná se jaký bude vliv do budoucna. Syna vytrhnete z přirozeného prostředí do země, kde nezná jazyk, prakticky nikoho, nemá žádné zázemí, kamarády, bulové sociální kontakty, škola, školka atd. Jaký bude toto mít dopad na syna

na jeho psychickou složku se ani netroufám vyjádřit. Matku bez schopnosti zabezpečit jeho potřeby, v tuto chvíli vidím velice malé šance. Bude tam velice izolován od okolí. U dospělého dobrodruha, ktrerý má jazykovou výbavu, je samostatný, má nějaké finance do počátku je to jiné. Mám takového kamaráda, tak se snažím, dívat na vaši situaci z jeho pohledu. Zcela jistě budou soud zajímat vaše majetkové poměry, s tím prostě musíte počítat. Nechci vám tím tímto samozřejmě kazit radost. Určitě se k situaci bude vyjadřovat OSPOD.

Když před dlouhými lety odešel kamarád s přítelkyní s tehdy 3 letým děckem s částečnou znalostí jazyka, díky příbuzenstvu. Není jeho biologickým otcem. Měli něco našetřeno, byl jasný plán, jak budou věci probíhat, s časovým horizontem. Navíc byly saturováni prostředky, prodejem zděděného domu po babičce. které si prostřednictvím jisté společnosti převedli do zahraničí. Děcko v průběhu počátku v zahraničí hlídala chůva kterých bylo několik, jelikož oba pracovali. A měli se co otáčet, aby vše fungovalo. Měli tehdy coby azylanti nárok na stravu ve škole zdarma s děkuji odmítli, že si své děcko uživí sami. U dítěte s talentem na jazyky socializace je hodnoceno zpětně jeho vyspělost a samostatnost v podnikání technického rázu.

Neberte to prosím jako kritiku vašeho plánu, ale s jasně danými cíly se dá ustát ledascos.

Vy jen uvádíte, chci sis syna vzít k sobě. Představa se může rozcházet s realitou. Otec syna souhlasí s vašim plánem? Je možné, že jej soud vyzve k vyjádření stanoviska.

altheba
hodnocení

Jo to sama vím.
Bohužel tu v česku žádné kamaráy nemá a má nadání na jazyky v dané zemi je plno českých škol a byl to návrh mé mamky ( tedy babičky ) a sám se vyjádřil k tomu, že s námi půjde. Protože rád cestuje, už od malička jsem hobrala na hodně výletů i mimo čr.

Víc mě zajímal ten proces u někoho kdo nemá zatím příjem. Je jasný, že si nebudu brát ihned to by byla sebevražda jak i oznámil přítel.
Ale furt jsem se nedozvěděla na to co jsem se ptala, a to hlavně na návštěvy sociálního pracovníka v zahraničí.

okolik

A jaké je vaše vize, opatrovnický soud - zdarma. Poté se vypraví na státní náklady,, sociální kolona,, na šetření do jakéhokoliv zahraničního státu?*co* Nevím, jak toto mohlo někoho napadnout. Naivita?

Kde vás ani nemusí dohledat?

Přítel syna nemá, takže znovu, jeho se nic z vašeho dotazu netýká. Myslím, že v tuto chvíli máte sama se sebou dostatek starostí. Až se s nimi vypořádáte můžete přistoupit k dalším krokům.

okolik
hodnocení

0x

Štědrá pěstounská péče a co dál?

Pěstounská péče 2/...

id
hodnocení

0x
Tak jen to na co jste se ptala.
Žádná návštěva sociàlky v zahraničí nebude neboť nebude důvod.

Dítě do péče nedostanete dokud nebudete mít stabilní příjem a byt u nás.
Na přítele se pohlíží jako by neexistoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]