Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Penzijní spoření?

Od: jaruska® odpovědí: 4 změna:

Různé fámy a povídání kolem Penzijního spoření je stále dost.Chtěl bych se ale zeptat?Mám Penzijní spoření, které bylo založeno v roce 2020. Měsíčně zasílám 1000kč. Od měsíce července nebude zasílán příspěvek od státu. Co se stane, když já od tohoto měsíce přestanu na toto Penzijní spoření zasílat sjednanou částku 1000kč.Děkuji za případné vysvětlení J.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

3x
Snižte si úložku na 100 Kč /pozor, nestačí pouze změnit trvalý příkaz, je nutné s vaším fondem uzavřít dodatek/ a nebude muset řešit co se stane když nebudete posílat nic. V krajním případě vám penzijní fond po několika upomínkách může smlouvu vypovědět a přijdete o dosud připsané státní příspěvky. Celou smlouvu poté můžete ukončit po 60 měsících.

hodnocení

2x

S penzijkem je lepší se nějak domluvit. Oni tu vaši aktivitu musí tzv. "akceptovat".

Já to udělal elektronicky, poslal jsem návrh na změnu částky, kterou zasílám já, a ta byla od dalšího měsíce akceptována.

Systém mě vyrozuměl. Tak je to "lege artis".

hodnocení

2x

Příspěvek stále bude, jen se ruší u úložek po 500korun nebo u duchodcu. Od částek nad 500kc bude. Jen nižší.

hodnocení

1x

Pokud pobíráte starobní důchod, tak se Vás toto týká. Nebudete od státu dostávat nic.

ale ať to nemusím opisovat, co Vás čeká.

e15.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]