Ahoj. Necelé 3 roky užívám Asentru proti nesnesitelným úzkostem. Celkově mi pomohla, dva roky jsem bral 50 mg, poslední rok 25 mg. Bohužel se mi začátkem prosince stav zhoršil a paní doktorka mi zvýšila dávku zpět na 50 mg. První týden se nic nedělo, pak se mi stav lehce zlepšil. Od včera mám ale zase úzkosti. Může to být tím, že stejně jako při zahájení léčby si musí tělo při zvýšení dávky zvyknout? Nebo mám poprosit paní doktorku, jestli by mi dávku ještě zvýšila?
Dobrý den, zkušenost s náběhem léku již máte, tak zkuste ještě počkat a vydržet to - a pokud to bude opravdu nesnesitelné, tak opět o tom informujte lékařku. Zdravím! doplněno 04.01.24 16:14: Tu lékařku můžete kontaktovat jen telefonicky, protože Vás už zná a poradí. doplněno 14.01.24 16:51: asentra - to jste s tou lékařkou za 10 dnů ještě vůbec nehovořil? Jak ty úzkosti pokračují, resp. jak se to po domluvě s lékařkou zlepšilo? Co jste pro zlepšení svého stavu vykonal? Jestlipak už jste v pohodě a pozitivní? Jenže, to už se tady od Vás asi nikdo nedozví, že?
50 mg Asentry je téměř placebo (říkala má lékařka) - se mnou to neudělalo nic. Opravdu to pomohlo proti nesnesitelným úzkostem? Zamysli se, co se změnilo, zamysli se, proč ty úzkosti máš - nějaký důvod, proč se to zhoršilo určitě najdeš.
Jelikož je tento lék vysoce návykový, dost pravděpodobně se snížením dávky objevily nežádoucí účinky závislosti (proto ta úzkost po snížení dávky). Budete potřebovat více dávky, aby byl Váš pocit znovu nedepresivní. Tato léčba je nejen že nesmyslná, ale taktéž nepochopená. Musíte si pomoct sám, každý způsob najde, když CHCE. Ten kdo nechce, vymlouvá se na leky a úzkosti.
Je možné, že se to zlepší až si tělo na novou dávku navykne. Přeci jenom člověk je tvor zvykový. Osobně na úzkosti můžu doporučit červený kratom, pokud vám tedy bylo 18 let. Díky němu jsem byl schopný pracovat s úzkostmi, které mi práce jinak podstatně zesilovala. Osobní zkušenost… a pokud nechodíte na terapie, tak bych to zvážil. Hodně zdraví
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.