Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokování zprávy

Od: babajaga® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

v mobilu si mohu zablokovat některé volající. Je možné toto opatření udělat i na mailu? Pokud ano, jak? Děkuji - Jaga.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Ano,můžete to jednak provést na webu, kde máte mail založen (třeva u seznamu se vám po vývěru konkrétní zprávy nahoře nabízí tlačítko "označit jako spam", nebo to můžete udělat až ve vašem mailovém klientovi v PC, nebo mobilu. Ale i tam to bude individuální podle aplikace. Já v K9 jen zprávu vyberu a v menu je nabídka "označit jako nevyžádané". Taková zpráva do vaší schránky dál bude chodit, ale nezobrazí se vám, bude schována ve složce nevyžádaná pošta. Z jiného klienta pak bude normálně viditelná.

hodnocení

7x

Dobrý den, jedna možnost je označení jako Spam, jak uváděl tomkk. A druhá, která se mi také osvědčila, je nastavení filtrů/pravidel na zprávy.

Záleží na poštovním klientovi. Např v Seznamu to mají přes Nastavení -> Pravidla. Zde si pravidlo pojmenujete, vyberete si podmínku "Od" a do pole napíšete buď konkrétní adresu odesílatele nebo jen doméně (například @aslkdjasldkjad.com) a pak všechny emaily od tohoto odesílatele /z uvedené domény budou filtrovány. A jak se s nimi naloží si zadáte v dalším kroce, kde je můžete například smazat. V tomto případě, pokud si emaily stahujete dále do PC přes jiného klienta, se ani nestáhnou a najdete je jen v koši na Seznamu a to jen do doby, než se automaticky promaže.

U jiných klientů je to +- podobné

Přikládám i vzorové nastavení filtru na konkrétní email

Zablokování zprávy

Ještě koukám - aby bylo pravidlo aktivní, je potřeba zaškrtnout pole "Pravidlo je aktivní" pod názvem pravidla. Na obrázku je neaktivní

Já jsem tuto možnost schválně nezmínil, protože pro úplného laika toto napoprvé vůbec není snadné nastavit.

mll
hodnocení

0x

Záleží na poskytovateli. Ale většinou je možnost blacklistů (pro ignorované odesílatele) a whitelistů (pokud náhodou něco padá do spamů). Pokud si pamatuju, má tyhle možnosti seznam i centrum, jen možná v rámci politické korektnosti prohorili barvy nebo to pojmenovali nějak jinak.

Pak je možné si definovat filtry, které třeba takové zprávy sypou do připravených složek (možností je samozřejmě víc, ale třídění do složek je asi to hlavní využití). Takže třeba servery, které mě bombardují reklamou (přestože vždy dávám nesouhlas) několikrát denně sypu do složky bordel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]