Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak doma na roupy?

Od: ano odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, stydím se to přiznat ale asi mám roupy. Je mi 18 a nedokážu si představit, jaká by to byla ostuda, kdybych to snad někomu řekla, a tak se jich budu muset zbavit bez léků. Potřebovala bych tedy nějaké babské rady a tak. Vím, že česnek je účinný, přežehlila jsem ložní a všechno, od cukru si dám pauzu. Ale pokud máte ještě nějaké nápady, co na to, budu moc ráda. Dobrou noc přeju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

14x
Ostuda to není, stačí zavolat doktorce, sdělit informaci a SMS vám přijde recept na Vermox. U dospělých zas až takový problém jako u školkových dětí nebývá, protože se neškrábou v zadku a pak si nestrkají prsty do pusy. Roupy lze chytit jedině fekálně orální cestou a pak si je pěstovat opakovanou autoinfekcí. Když se tohle přeruší, roupy časem vychcípají sami. Takže mýt zadek mýdlem několikrát denně a často a pořádně si mýt ruce, používat kartáček na ruce. No já bych si zavolala pro ten Vermox, do druhého dne jste bez roupů.

liska5
hodnocení

5x

Dýňová semínka jíst, dobře pokousat, z nich se dělají výtažky proti parazitům, a česnek. Dětem se na konečník máznul olej nebo mast, což zamezí samičce v noci klást vajíčka. Ptejte se v lékárně. Kdysi na to bylo Pyrvinium- sirup, třeba už je něco nového. Řekněte, že to chcete pro malého synovce. Malé děti to mají skoro všechny. Častěji a dobře si mýt ruce, hlavně čisté nehty.

Jak ta samicka pozna, ze je noc?
ltz
Jestli třeba tím, že v noci člověk lezi, spí, nehyba se, tak to asi samičky vycítí ten klid a vylezaji.
nov

Dříve se doporučovala na noc na konečník aplikovat mast Infadolan, ta je taková hutná. Nezamezí samičce klást vajíčka, ale brání rozptylu vajíček do vzduchu. Nutností je na noc obléct spodní prádlo, večer a hlavně ráno vždy omýt konečník, prádlo vyvařovat a žehlit. Dodržovat důkladně mytí rukou kartáčkem /nehty/ před jídlem a po použití wc.

jk2021
hodnocení

4x

Tohle už jsem zažil a není to vůbec nic příjemného... nejúčinnější a také nejohleduplnější k vašemu okolí je zajít k lékaři a nechat si napsat antihelmintika, ušetří vám to spoustu zbytečného trápení a stresu. Dvě tablety a máte vyřešeno!

hujer
hodnocení

3x

Jako děcko (už je to hodně dávno) jsem trpěl na roupy také. Jednoznačně zkusit česnek, oukrop ap... Zopakopvat po čase, ale v dnešní době skutečně nechat napsat léky, které jsou již k dostání v lékárně.

ml1

Jako děti to snad měli normálně skoro všichni. Na to byla nějaká taková šťáva co měla výraznou sladkou chuť (dneska je třeba něco jiného). Pamatuju, že táta potom zbytek použil na červotoče v hodinách, nevím, jestli to pomohlo, ale na roupy to pomohlo.

madafa
hodnocení

1x

Paní učitelka mi říkala, že mám roupy. Ale to myslela asi v nadsázce, když děcko zlobilo.

Proč zbavit bez léků? To je jako zlomenou nohu si vyléčit bez sádry? Proč? 18 ti už bylo a tak se chovejte dospělé.. motherclub.cz/...

kmet

To že má někdo roupy se říkalo, protože když se ve škole muselo sedět klidně, jako kedlubny na záhoně, děcko s roupy se prozradilo vrtěním se na židli, poposedáváním a celkovým neklidem a časem se to přeneslo do významu, že když dítě má roupy, zlobí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]