Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem plátce DPH a od začátku ledna 2024 mám pozastavenou živnost s tím, že zdravotní si platím sám. Živnost nejspíš znovu "spustím" pravděpodobně někdy začátkem dubna 2024. Mohu si mezi tím, napřiklad v únoru nebo i v březnu, to znamená v okamžik kdy bude živnost pozastavená, koupit nějaké věci do práce a do daní si je dát až v dubnu, kdy mi bude živnost opět fungovat? A nebo si ty věci (nářadí, materiál a pod.) mohu zakoupit a do daní dát až v okamžik, kdy mi živnost znovu pojede?
Pokud máte živnost pozastavenou, vystavujete se riziku, že vám doklady v době tohoto přerušení při kontrole vyhodí. Finanční úřad se neptá, on vám doklad vyhodí a jeho oprávněnost musíte dokládat VY.
Vy jste ten, který uplatňuje VRATKU. Vy státu říkáte, vrať mi "státe" DPH, protože tento nákup souvisí s mým podnikáním. Ale vy jste nepodnikal - měl jste PŘERUŠENO.
Navíc tím, že jste přerušil, a platíte jen ZP jste si přerušil
ROZHODNOU DOBU
pro zápočet DŮCHODU.
POZOR ! To není sranda ... Mám známého, který díky takovým kejklům,
... tady v CZ HPPčka, pak ŽL, pak ÚP, pak brigády
... v Rakousku pak taky nějaké HPP, + vinohrad na černocha, pak teda brigáda ...
... a ze SLOVENSKA - 10 let práce v Rusku tehdy pro Slovenskou firmu za dob ČSSR ... nedostal nic, má zkryplenou ruku a má důchod z CZ 4.780 Kč + € 83 z Rakouska
NEDĚLEJTE TO
Po této reakci na mou radu bude možná lepší, když na mou odpověď, která se snažila co nejlépe vystihnout vaše trápení úplně zapomenete.
To, že máte pozastaveno a ne přerušeno, řekněte pak paní na FÚ, a jestli můžete, pak nám napište, jak jste po této odpovědi dopadl. Ony mají velmi rády lidi, kteří jsou akademicky přesní a taky to zohlední ve výši pokuty.
Ať se Vám v životě mnoho daří.
Já se nepovyšuji, já jsem vám úplně odpověděl, že jste si přerušil dobu pojištění důchodu, což může být pro Vás v budoucnu velkým problémem a uvedl jsem příklad. Doba pojištění je daná a ne vždy jde DOPLATIT
Odpvěděl jsem vám i přesně na otázku, která vás trápila. V této zemi může stát uplatnit DPH deset let zpětně.
Tady se na akademickou přesnost nehraje, protože ti lidé, co se zde snaží poradit, nejsou advokáti, soudci, ani (zatím) daňoví poradci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.