Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel má 2 malé děti a naštvanou bejvalku

Od: janinkaa* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,mám problém, se kterým si už nevím rady a tak žádám o radu vás. Před rokem jsem se seznámila se svým přítelem, který kvůli mě opustil svou tehdejší přítelkyni , se kterou má 4-letou a roční holčičku.Svoje děti miluje a chce se s nimi normálně vídat.jenomže ona nám dělá naschvály.Nemůže se třeba s nimi vídat a zároveň být se mnou.Tohle bych ještě tak nějak překousla.Ale někdy mu je nechce dát vůbec a teď mu začla vyhrožovat, že jestli se k ní nevrátí,tak se i s děckama odstěhuje daleko odsaď za svým novým přítelem(našla si ho na internetu).Takže teď to dospělo do takové situace, že přítel za mnou chodí dá se říct tajně a s ní sice bydlí,ale nebaví se spolu a když jo,tak se hádají.Vůbec se s ní nedá rozumně mluvit.Jenomže takhle to přeci nejde.Absolutně nevíme co dělat.Přijde mi to jako citové vydírání. A soudit se o děti nechce, protože má strach, že by je už mohl vídat třeba jen občas a to jen v její přítomnosti (přítel nemá zrovna nejlepší pověst).Ona ho pořád chce nazpět a je připravená udělat cokoliv..A ještě jedna otázka. Jak té 4leté holčičce vysvětlit, že už maminku nemiluje, a že už s nimi nebude bydlet ale že jí má pořád stejně rád?

Prosím prosím poraďte mi.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

6x

Janinka, já nemám takovou svatou trpělivost Vám vše vypisovat, jako to udělal zvědavec777. Vy jste dospělá ženská a hrozný sobec, jako Váš přítel. Nepřemýšlíte hlavou, ale srdce vám oběma spadlo do kalhot. Co chcete vysvětlovat malému dítěti, které potřebuje oba rodiče? Váš přítel je pěkný expert, když si chce užívat a střídat partnerky, tak nemá plodit děti, a když už je má, tak se k tomu má zodpovědně postavit a nebourat rodinu. Když už to nemůže vydržet, ať si odskočí k "jiné", takových ženštin je dost a nemusí za sebou pálit mosty. Vůbec se nedivím bývalé přítelkyni, má na starosti dvě maličké děti, má jim být dobrou mámou a ona zatím musí řešit, jak jít životem dál. Fuj, nezlobte se, ale mi z Vás a z Vašeho přítele špatně. PT /stařenka/

hodnocení

5x

nechci moralizovat, ptž předpokládám, že chlap je svéprávný a kdyby neměl rodinu na háku, tak se "odvést" nenechá. jenom mě tak napadá otázka - vy jste byla svědkem toho, jak bývalá příteli vyhrožuje? odkud máte informace o tom, jak to vypadá u nich doma? ono jenom že tohle jsou dost obvyklé výmluvy chlapů, kteří touží si šoupnout jinde, nicméně když mají od manželky/družky nůž na krku, tak se snaží doma udržet zdání normálnosti a milenku "uchlácholit" kecy o tom, jak oni by rádi, ale nemohou *cert*

marenka*

Lesi, to je dost dobrá myšlenka *palec*

lesi2311,

... velmi se mi líbí Vaše odpověď.

Podle mého názoru jste velmi dobře vystihl podstatu toho "vykuka", který se rozhodl "válčit" na více "frontách". ( ... bez ohledu na následky svého jednání ... a to pro všechny ! )

Píšu záměrně na více "frontách", protože velmi pochybuji *nevi*, že ty "fronty" jsou pouze dvě. *sok*

Pokud má tazatelka tolik kuráže, tak ať o toho svého "prince" hodně bojuje. ( ... on se jí za to určitě patřičně "odvděčí", jak to již ostatně ... naznačil svým "přelétavým" pobytem. )

... zdraví zvedavec777 ;)

hodnocení

4x

janinkaa,

nejde o problém jeden, ... ale jde o problémů hned několik ( a to velmi "požehnaně" ).

Třeba Vám ale malinko pomůže i následující úvaha, protože poradit v takové situaci není právě jednoduché.

Pokud nedojde k vyřešení ... všem vzniklých ... problémů postupně, pak nebudou vyřešeny patrně nikdy.

Podle mého názoru je potřeba nejdříve ... snažit se objektivně analyzovat situaci, která kolem Vás " nyní panuje":

1) ... tj. objektivně se podívat na skutečný současný stav ( a to nejenom ze svého hlediska, ale z pohledu všech zúčastněných )

2) ... co bylo ( přesněji kdo byl ) příčinou vzniku tohoto stavu a proč tato situace vůbec vzýnikla ( tj. najít důvod )

3) ... zpětně si uvědomit, co si "hlavní aktéři" od svého jednání slibovali ( tj. původní očekávání od nově vzniklé situace )

4) ... hledat tu skutečnou příčinu , proč se původní představy "hlavních aktérů" nenaplnily ( pokud ty původní představy vůbec nějaké konkrétní byly ) ... a proč se vůbec situace dostala až do tohoto stádia ( tj. zda si "hlavní aktéři" svá původní očekávání "nenatřela" až moc na "růžovo" )

5) ... zvážit i všechny další okolnosti ( a to i ty, o kterých jste tu nenapsala... a z Vašich řádků evidentně přímo vyzařují ) ... "postavit se" pevně na zem ... a vynasnažit se objektivně rozhodnout, jaké jsou ... v dané situaci ... realizovatelné možnosti

6) ... pokud budete chtít uvedenou situaci opravdu zodpovědně vyřešit ( a to s ohledem na všechny zúčastněné ), pak nezbude než:

a) ... najít kompromis - a to mezi všemi zúčastněnými ( tj. každý bez svých ... do určité míry ... "sobeckých" zájmů )

b) ... nebo ( především ve svém zájmu ) z této situace ... velmi rychle ... "vycouvat", protože ... ať se Vám to líbí nebo nelíbí ... mám takový dojem, že už teď jste ... tak malinko ( velmi jemně řečeno ) ... patrně na "vedlejší" koleji

Tady není na prvním místě otázka: Co máme dělat?

Tady je potřeba si nejdříve udělat jasno ... tj. podívat se do toho pomyslného "zrcadla" a přiznat si, co se komu "povedlo" udělat špatně ( nejenom svým jednáním, ale také v představách ) ... a pak teprve ... velmi rychle ... sjednat potřebnou nápravu.

Obávám se, že to nebude vůbec jednoduché.

A co se týká té čtyřleté holčičky, pak se domnívám, že jde o problém ještě složitější, který - podle mého názoru - bude možné ( za současné situace ) vyřešit pouze za patřičné pomoci dětského psychologa... samozřejmě ve vstřícné spolupráci se všemi, kteří tomuto dítěti tuto situaci připravili.

Jaká je naděje na úspěšné vyřešení vzniklé situace ... je těžké povědět, protože mám dojem, že každý ze zúčastněných dospělých si "hraje" na svém "písečku":

Přítelkyně Vašeho přítele ... si ( všemi dostupnými prostředky ) hájí svoje.

Váš přítel se rozhodl jednat podle svého ... a vyměnil přítelkyni.

No a Vy sama jste uvedla - cituji:

"Před rokem jsem se seznámila se svým přítelem, který kvůli mě opustil svou tehdejší přítelkyni, se kterou má 4-letou a roční holčičku."

Všechno má jedno společné: ... v tom konečném řešení této situace ... všichni dospělí (? *sok* ) ... zapomínají na děti! *zed*

janinkaa,

... já být na Vašem místě ( ač se Vám můj názor nemusí vůbec líbit *nevi*),

... tak bych z takového vztahu - velmi "svižně" - VYCOUVAL.

... přeji vám příjemný den. ;)

hodnocení

2x

janinko, víte-li vy, co to je karma? Trošku se zamyslete. Ne nad bejvalkou a dětma, ale nad sebou! A bojte se, že vám totéž udělá, jen tak, z plezíru, nějaká lehkovážná prdelinka. Fakt se bojte!*modla*

marenka*

*palec*Kdo s čím zachází...

sebod*

Jsem strašně ráda, že svého přítele jsem poznala, když už dva roky nebyl se svou rodinou. Vůbec si neumím představit, jak bych se jeho synovi (nyní 7 let) podívala do očí, kdybych mu tátu odvedla. *zed*

Většina rádců mě tady zná a ví , že nepoužívám sprostá slova *stop*. Ale Tebe a Tvýho přítele bych poslala do pr...*cert*. Hodně věcí mě nechává naprosto lhostejnou. Ale když čtu, že někdo ubližuje bezbranným (dětem, nemocným, starým lidem, zvířatům), tak vidím rudě *cert*. Jediný skutečný problem v Tvém případě, jsou ty děti.

Ty vůbec svůj případ neřeš. S přítelem si užívej. Hlavně dej pozor, ať nevlítneš do jinýho stavu *bzum*. Přítel Tě časem opustí tak jako tak. Takže je nakonec jedno, jestli jsi ho od rodiny odvedla Ty nebo by to byla nějaká jiná.(I když, jak píše Babkazov. Já bych to na svědomí mít nechtěla). Prostě přítel je hajzl, který by si na něm měl udělat uzel!*ee*

Musím přestat psát, protože mě napadají jen slova, která bych tu musela vypípat ...*sok*

Těm malým holčinám přeju, aby i jejich máma dostala rozum (protože doteď ho nemá, když zplodila děti s takovým magorem),a aby si našla nějakýho rozumnýho chlapa, který by byl dobrým tátou (no, bohužel takhle to končí jen v pohádkách)*plac*

malvinka*

Sebod, já jen dopíšu konec pohádky týkající se maminky k ostatnímu se mi vyjadřovat nechce s většinou názorů souhlasím.

Tak tedy když už se stalo a holčičky jsou na světě, tak popřeji mamince. Aby jako Popelka našla i ona svého prince.

imsorry*

My jsme se začali vídat, on po pár týdnech odešel od rodiny. Ne kvůli mně, už to měl nějakou dobu prý v plánu. Je v tom nějaký rozdíl? Asi ani ne, jeho dospívající dceři to stejně nevysvětlíte *plac*

chlupatependolino*
hodnocení

2x

Je mi strašně líto těch dětí.

Pokud paní tazatelka čte tyto příspěvky, měla by opravdu vzít rozum do hrsti, posbírat zbytky svojí důstojnosti a zdravého rozumu a vymanit se z tohoto vztahového mnohoúhelníku. Protože pokud to ještě nepochopila, za krávu je v tomto vztahu ona - nikoliv matka děvčátek a nikoliv otec děvčátek. Shrnuto - pán spokojeně bydlí se svojí přítelkyní a jejich dětmi a občas si skočí zasouložit jinam, kde složí hromadu keců o tom, jak je to doma hrozný a jak miluje jenom ji (zahýbačku a rozvracečku domovů). Rozvracečka domovů je uchlácholena, muž přijde domů, kde jeho přítelkyně má hotovou večeři... Hrozné. Lži nalevo, lži napravo, děti někde mezi tím.

chlupatependolino,

... nelze než souhlasit s Vašimi řádky ... a držet palce především dětem *slunce*,

... aby tazatelka opět našla ten svůj ... ztracený ... zdravý ... rozum. *zed*

( Bohužel, šetrněji to vyjádřit neumím. *nevi* ) ... ;)

hodnocení

2x

Rádcové, klobouk dolů. Tohle mi opravdu nedalo si to nepřečíst celé. Pravda, jistotu, že je "jen" s dětmi janinkaa nemá a mít nebude, chlapi toho naplácají (neplácalům se omlouvám). Pochopitelně, že mu teď v tom "opojení" věříte, ale to časem pomine. Otázkou je, zda-li jste na to připravená.

Ono totiž, jak čtu, děti nemáte. Můžete se do rolí matek vkládat jakkoli, ale pokud nebudete mít své vlastní, nikdy nepochopíte. Navíc z Vašeho posledního příspěvku čtu nejen to jak mu věříte, ale také to, jak ho MILUJETE. Promiňte mi ten skromný poznatek, ale kde máte napsáno, že milujete i jeho děti? Nezlobte se, ale pokud by se snad stalo, že by od SVÉ RODINY odešel, soud mu i jeho bývalé ženě s největší pravděpodobností určí střídavou péči. Nyní jeho ženu řekněme nenávidíte, ty sluníčka, ty holčičky jsou geneticky jeho i její, jste schopná toto příjmout. Jste vůbec schopná vychovávat "cizí" děti? Když Vám budou předhazovat, že tohle nejím, protože maminka to dělá jinak, nebo když Vám odseknou, bude schopná to "strávit"? Tím, že vezmete otce od rodiny se NIKDY vrátka nezavřou. NIKDY nebude jen Váš, vždy bude patřit dětem a současné ženě. Mají dvě děti, budou spolu muset řešit věci jako jsou narozeniny, svátky, vánoce, nemoci, škola ...atd. Jste velmi najivní a já Vám přeji, aby šel za Vámi, abyste i Vy skutečně poznala, co to je odtrhnout otce od rodiny, protože Vás čeká velmi těžký život. A mamince, té přeji krásný život, i když to nebude mít zpočátku lehké. A malý dodatek závěrem: Veškeré finance, které spolu s přítelem vyděláte, budou i pro jeho ženu a děti. Zvýší se Vám příjem? - Zvýší se výžívné. Nuže, kdo na tom bude lépe?

Příjemný zbytek života ...

pt®

Stanavaf, *palec*to se Vám povedlo. Janinka, žije zatím v bezbřehé nevědomosti. PT /stařenka/

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Kdo komu dělá naschvály? Bývalá přítelkyně Vám, nebo Vy bývalé přítelkyni? Nezlobte se na mě, ale jste žena, která odloudila muže rodině. A to zřejmě v době, kdy ta roční holčička nebyla ještě na svět, nebo se byla hodně maličká. To Vám nebylo hanba? Asi ne, že. Hlavně, že jste měla chlapa. Však ho mějte, ale věřte, že to co udělal on svojí první ženě, udělá zanedlouho Vám. Takový je způsob chování těchto mužů. Nebo si vážně myslíte, že jste už ta jeho jediná a navždy v celém jeho životě? To jste vážně tak naivní?

pb®
hodnocení

0x

Ja tedy nevim, ale rict mi chlap, ze ma zenu a dve male deti, uz by dalsi schuzka nebyla. Zkratka jsem sobec, co se nerad deli. A ten chlap je blbec, protoze jestli dobre pocitam, zacal si romanek ve chvili, kdy byla jeho zena tehotna nebo tesne po porodu? Tedy v dobe, kdy potrebovala jeho nejvetsi podporu a pomoc a on si misto toho chodil zasukat jinam. Kdo Vam zaruci, ze se tak nezachova i k Vam?

jirbar*
hodnocení

0x

Že je ta jeho bejvalka jenom naštvaná, tak to je ještě fajn. Mnohé jiné to řeší radikálněji a pak jde o život.

jirbar,

... a dost často nejde pouze o život jeden ... nehledě na to, kolik problémů taková situace nadělá dalším jiným lidem ... a to bez jejich jakéhokoliv zavinění. *nevi*

jirbar*

Těžko soudit když jeden nezná okolnosti.

1/ Buď on potřeboval omočit jinde, pak ta nová může spoléhat na to, že se to může opakovat

2/ Nebo ona potřebovala uspokojit své ego i za cenu rozbourání možná fungující rodiny

jirbar,

neměl jsem na mysli ty dva, ale ty ostatní kolem, kterých se to také hodně dotýká, ... ať chtějí, či nechtějí.

A ty problémy jsou pak i na několik generací ... bohužel. *nevi* ( ... ale to ty dva, samozřejmě, vůbec nezajímá, ... jako každého zaměřeného na své ... ničím neomezující se ... JÁ. )

jirbar*

Já to dobře pochopil. Jen jsem se zamýšlel který z těch dvou to vlastně odstartoval.

jirbar,

... v těch dvou bodech jste to napsal zcela jasně. To je skutečně otázka. *ee*

Já jsem ale šel v těch svých úvahách dál, ... co to všechno nejbližšímu okolí skutečně "přinese". *sok*

No, ale mít doma ženu čekající dítě ... tak ten chlap je asi pěkný "magoreček". *zed*

A že to tazatelka neviděla ( a nevidí? ) ... no, k tomu se asi moc dodat už nedá. *bzum*

janinkaa*
hodnocení

Všem Vám děkuju za Vaše názory, i když nemůžu říct,že bych z nich byla nadšená.Když jsem se se svým přítelem začínala scházet, vůbec jsem netušila, že má přítelkyni a už vůbec ne,že bude brzy rodit.Kdybych to věděla, nešla bych do toho.Oba jsme si asi mysleli,že je to jen takový povyražení.Ale když mi to řekl(netrvalo to dlouho), bylo už pozdě.Zamilovali jsme se do sebe.A ani na okamžik jsem nezapochybovala o tom,že by mě nemiloval.Už kolikrát jsme se kvůli tomu rozešli,ale za pár dnů jsme se zase navzájem hledali.Nevydržíme to bez sebe.K jeho bývalé přítelkyni chodí teď sice přespávat, ale spíu dětí a je tam jen kvůli nim.A tím jsem si naprosto jistá.Já vim,že to celý je pěknej hnus,ale nemusí to hned znamenat,že on je magor a já nějaká děvka nebo rozvracečka rodin.Rozhodně jsem tohle neudělala schválně.Ale když se rozhlídnu kolem sebe,tak vidím spoustu svobodných matek o jejichž děti nejeví otec absolutně žádný zájem a vesele si vytváří potomky dál.A tohle je podle mě to fakt hnusný.Můj přítel se o své děti chce starat a stará se,jejich mamince značně finančně pomáhá a hlavně je miluje a ěti jeho.Já nechci to co děláme nijak omlouvat.To se snad ani nedá.Chci jenom říct,asi to bude znít hnusně,že tohle se prostě stává,že se do sebe 2 lidi zamilují i když už třeba mají svou rodinu.Jinak by asi neexistovali rozvody.Očekávám další vlnu pobouření,ale na to už si pomalu zvykám.Ani vlastně nic jinýho neočekávám.Ale svého přítele MILUJU a nemám tu sílu na to to všechno radikálně skončit,i když bych kolikrát chtěla.Možná vás to překvapí,ale občas je mi ze sebe dost špatně..Ale vím,že přítel by se ke svojí bývalé přítelkyni už nikdy nevrátil (ona ho stále chce),i kdyby jsme se fakt rozešli.

knopka*

Nebudu vás odsuzovat,já jen abyste zůstala alespon trochu nohama na zemi,třeba to fakt tak není a může to být i ten osud,to nikdo neví ale:silně bych pochybovala že pokud přítel tam přespává a bejvalka ho chce zpátky tak použije všech prostředků aby ho dostala do postele-to záleží jak je přítel odolný,chlapi jsou prevíti(omlouvám se všem neprevítům ;)),nakecá hory-doly aby i vlk se nažral a i koza zůstala celá ;)...mohu se zeptat jak dlouho jste spolu?

doplněno 04.10.10 22:21:

omlouvám se přehlídla jsem že jste spolu rok...co až ta "chemie" pomine?...

marenka*

Janinkoo, nedívejte se, co dělají lidi okolo. *zed* Podívejte se, co děláte Vy. Ach jo. Jak dlouho se znáte s přítelem? To nevíte, že první rok je každá láska ta nejkrásnější? Co bude, až budete Vy těhotná, třeba rizikově, nebudete moci mít sex. Myslíte, že po dvou letech známosti si bude Váš přítel cokoli upírat? Víte, já mám štěstí, že mě nikdy nepotkalo to, co chudáka Vaší "sokyni" . Vy máte štěstí, že jsme se nikdy v takovéto situaci nepoznaly my dvě. Já bych udělala jednoduchou věc. Milému nevěrníkovi bych zbalila kufry a pěkně ho doprovodila k Vašim dveřím. Až byste je otevřela, pozdravila bych Vás trošinku ručně a předala Vám svého již bývalého, jako bonus. S úsměvem. Protože za rok, za dva...

nechci vám brát iluze, ale mám jednu známou, která taky měla poměr s ženáčem... i on chodil přespávat "za dětmi", s manželkou vůbec nic neměl... až z toho "nic" chudák manželka otěhotněla *cert* jako u vás je to možná jiné, těžko předvídat... jenom se mi stále vrací otázka, odkud víte tak jistě, jak se chová "bejvalka" a co že to dělá váš přítel, když je doma *nevi*

mmch píšete, že se váš přítel o děti stará, ale zároveň píšete, že domů chodí jenom přespávat. to nějak moc nejde dohromady, buď tomu starání se moc nedá, nebo je doma daleko častěji, než na přespání.

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Já už s odstupem času Janinku neodsuzuju. Pořádně jsem si přečetla její dva příspěvky, hluboce se zamyslela a začala jsem ji litovat. Tohle já bych nedokázala - dělit se s tolika dalšími o svého muže. Já jsem žárlivka žárlivá, potřebuju mít přehled, kde je, co dělá a s kým. On už za těch pár let zná moji výbušnou povahu, nechá mě nahlas přečíst smsku, která mu přišla, když se koupe, nechá mě tu a tam se mu plazit po rameni, když čte nějaký email a já mu foukám do ucha a zároveň syslím, od koho že ten email je, protože ví, že já jako žárlivý cvoček to potřebuju. A to je vlastně to, on ve mně našel, co hledal, moje chyby mu vadí, ale toleruje je. Já jsem našla v něm, co jsem potřebovala a naučila jsem se žít s jeho chybami. Paní Janinkaa si taktéž našla muže, bez kterého nemůže být a to je všechno. K její škodě si našla frajera se závazky v podobě přítelkyně a dvou dětiček, což z ní dělá nějakou milenku z druhého kolene. Její filozofií je - když se kácí les, lítají třísky. A spokojila se s tím, že ten chlap nikdy nebude její. Tohle já bych nedokázala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]