Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se na něco zeptat. Vím, že když je někdo katolík, že se dopouští vážného hříchu, když má nemanželský sex, když má sex bez účelů dětí, masturbuje, nebo používá nějakou formu antikoncepce.
A třeba v Polsu je naprostá většina katolíků, chcete říci, že každý má sex až v manželství? Nebo jak to je v dnešní moderní době?
Ono být křesťan, neznamená být katolík. Křesťan se řídí svým svědomím, srdcem a rozumem. Křesťan obvykle zná učení Krista a ten shrnul celé desatero, když řekl: "Miluj Boha z celého srdce... a Miluj bližního svého, jako sebe. Na tom je celý zákon a proroci. Co je nad to, je od ďábla". - pt
Říká starý kněz mladému: musím odjet, takže když k tobě přijde někdo ke zpovědi a bude mít lehký hřích, dej mu 5 otčenášů. Když střední, tak 10 a když těžký tak 15. Když si ale nebudeš s něčím vědět rady, tak se zeptej ministranta, on ví všechno. Druhý den přijde paní ke zpovědi a říká: Pane Bože, já jsem měla orální sex. Mladý neví, co jí za to má dát a tak jde za ministrantem a zeptá se ho: Ty poslouchej, co dává otec za orální sex? Ministrant odpoví: No, nevím jak komu, ale mě dává Fidorku!
Milá Nei, faráři káží vodu a sami pijí víno. Myslím si, že sex před manželstvím není žádným hříchem, aspoň se oba zúčastnění přesvědčí, že nekupují zajíce v pytli a že si po svatbě budou v sexu rozumět. Při sexuální zdrženlivosti může nastat po svatbě občas i rozčarování díky tomu, že manželé si v sexu nerozumí.
Také antikoncepce není hříchem, přistupujete k rodičovství zodpovědně. Je to daleko lepší, než spoléhat, že Vás pánbůh ochrání a že neotěhotníte. I když antikoncepce může občas selhat, pánbůh selže určitě daleko častěji.
Navíc, faráři jsou velcí pokrytci, sami porušují celibát a různá jiná přikázání, kterými se snaží držet na uzdě své věřící. Sama jsem si jako dítě hrávala s "farským" Pepíčkem. Maminka sloužila na faře a přišla k Pepíčkovi, jako slepá k houslím. :D Když jsme si hráli, vsadili jsme se pokaždé o pohlavky, jenom Pepíček o otčenáše. To bylo tou výchovou. O to víc pohlavků ale nakonec dostal.
A nevěřte tomu, že je to jenom dnešní dobou. Už moje tchyně se v roce 1925 narodila jako nemanželská své svobodné matce. Partner si ji chtěl vzít, ale zabil ho mezitím v lese při kácení strom a partnerka zůstala s dítětem sama. Tehdy to byla hrozná ostuda a mluvilo se o tom široko daleko. Takže předmanželská láska, podle toho, co vím, kvete už nejmíň 90 let! Ale určitě ještě daleko, daleko déle. Ať si faráři káží, co chtějí. Jaga.
Jinak jsem starý bezvěrec a NIKDY bych se farářům nezpovídala ze svých sexuálních provinění. Co je jim po tom, co já mám s Jardou nebo s Frantíkem? Oni také netroubí kolem sebe, co mají se svou kuchařkou. A že mají, na to vemte jed! I farář je jen člověk a tělo si žádá své. HOWHG.
berte s rezervou co povídají někteří preláti.
Porušením pravidel Desatera je cizoložství a požádání manželky bližního svého (všiměte si, že toto přikázání platí jen pro pány). Nikoliv nemanželský sex. Svobodný se svobodnou si můžou dělat co chtějí a Otec Stvořitel jim to nijak nazakazuje. On moc dobře věděl, proč má lidi zařadit mezi primáty. Prostě nechtěl, abychom vymřeli.
Si představte, že by lidi byli schopní sexu jen čtvrt hodiny ročně, jako třeba kamzíci. Co by se asi stalo? Já myslím, že v takovém případě by už dávno pradávno nebyla na světě ani jedna člověčí noha.
Je třeba si uvědomit, že církve jsou historická záležitost sloužící k ovládání obyvatel. V dávný dobách bylo cizoložství velký problém - neexistovala pořádná antikoncepce, nedaly se léčit pohlavní choroby apod. Tak bylo potřeba nějak lidi od toho odradit. Dnes je to, stejně jako celá církev, přežitek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.