Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vyučila jsem se prodavačkou smíšeného zboží, odmaturovala jsem a nyní už skoro 4 měsíce hledám práci. Na sociální dávky ani podporu v nezaměstnanosti nemám nárok a od té doby co to rodiče zjistili, jsou na mě naštvaní,ješí na mě za každou maličkost, skoro se bojím si vzít jídlo aby mě nesjeli, doma pomáhám ale jejich chování je pořád stejné. Snažím se hledám práci i brigádu zatím nemím štěstí. Naši na mě už normálně nepromluví a mě to dost mrzí. Stěhovat se zatím nemůžu, nejsou fnance. Mluvit se s nima o tom nedá.
I když jsi z vesnice, tak to chce chodit a nabízet se, zajet do města a procházet potenciální zaměstnavatele. Velká šance je např. v supermarketech. Firmy obvykle potřebují zaměstnance teď hned a nabídky a domluva po netu nebo telefonem je pro ně příliš zdlouhavá. Ten, koho mají před sebou, má daleko větší šanci uspět.
Rodičům se nediv. Já bych taky ječela. Dala jsem dětem všechno to, co jsem měla nejlepší. Ale živit dospělého člověka, který by mi měl být ku pomoci, to bych fakt nemohla. Dcery pracovaly už při studiu, přivydělávaly jsme si všechny tři jak jsme mohly. A zvláště pak ta mladší. Gympl-učila angličtinu a doučovala, tříletá střední-učila a masírovala a vysokou udělala už při zaměstnání. Jsem na ně, na obě pyšná, protože ví, že v životě není nic zadarmo a nikdy nepřišly s nataženou rukou. Vždycky si uměly poradit.
Vím, že to nemusí být snadné, ale kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody. Jsi dospělá, postav se na vlastní nohy! Rodiče ječí na děti. Přestaň být dítětem a dospěj!
Jasně já se snažím, vzala bych cokoli myslíš, že mě je dobře z toho že jim visím na krku?! Práci chci ale pokaždé naletím na nějakého pijištováka nebo deeleřínu. Až si práci najdu budu jim platit a jestli ty jsi porodila děti jen aby hned po studiu ti vracely vše co jsi do nich nacpala, tak jsi neměla děti mít a jsi špatná matka.
dcera, teď jsi mě docela naštvala. Co se do babkazov navážíš? Vysvětlila ti, že vychovala děti k samostatnosti. Je na ně právem hrdá a nic od nich nechce. Tak si nech ty urážky!
U Tebe tomu tak evidentně asi nebylo. A rodiče teď můžou akorát splakat nad tím, k čemu tě vychovali. A řeší to křikem. Křik znamená a signalizuje volání o pomoc, zoufalství.Asi to u Vás funguje podivně.Když normální máma vidí že se dítě opravdu stará a nedaří se mu, tak ho podrží a ještě mu pomůže. Jenže jestli jen všechno okecáváš a jsi samá výmluva proč to zase nejde, tak se nediv, že ječí.
Co tady chceš od lidí slyšet? Že jsi chudinka? Co tady dramatizuješ, že si bojíš vzít doma jídlo? Koukej vzít brigádu v supermarketu . Je zajímavé, že všude berou brigádníky a tebe nikdo nechce. Jsi vyučená prodavačka. To že máš maturitu, je sice hezké, ale na to teď zapomeň. Práce není ani pro VŠ, tak nebreč, že tě nikde nechtějí. Sniž si laťka a začni práci opravdu shánět. V Plzni určitě je alespoň jedno volné místo prodavačky a 30 km na dojíždění dneska nic neznamená. Na stříbrném tácu ti domu nikdo pracovní smlouvu na manažera nepřinese. Karina
Karina,já dělám vše, obcházím supermarekty ptám se už jsem to tu psala několikrát. Prostě hledám mám všude žádosti když jdu osobně stejně mi řeknou jen vyplnte si žádost tak se do mě nenalejvej že dělam málo. Ano opravdu se snažím lítám po celé Plzni, scháním brala bych i úklid ale zatím se nedaží. Tak si nechej ty svá moudra mě to taky štvet si nemysli. Brala bych i hajzlbábu. A ano na netu jsem našla hromadu prodavaček ale kamkoliv zavolám a přijdu, vyplnim žádost a nazdar a ono dát za jendu jízdu dvě kila pro mě je moc. Takže klídek ano?! Vstávala jsme v 3:30 jela do Plzně a heldala práci a večere se vrátila s bolavíma nohama a naštvaná protože všude to bylo jen o vyplnte si žádost a my vám zavoláme. Už ani nepočítám kolik jsem jich vyplnila. Je to marnost nad marnost fakt. Vím, že zadarmo nic nedostanu a nikdy jsem nedostala i maturu jsem si musela poctivě vydřít tak mi tu nemoralizuj.
dcera, tohle jsi napsala zcela bezdůvodně babkazov a na to jsem reagovala, protože to je od tebe sprosté a to neokecáš:
...jestli ty jsi porodila děti jen aby hned po studiu ti vracely vše co jsi do nich nacpala, tak jsi neměla děti mít a jsi špatná matka.
A maturitní vysvědčení vrať. Jestli se vracíš s "bolavíma " nohama, a ještě tvrdíš, že 60 km ( tj 2x 30 ) tě vyjde na 200 kč tak mimo češtiny toho nezvládáš více, vč. matematiky.
Protože jestli jezdíš autem, tak nemusíš vstávat ve 3:30 a nemusíš mít "bolaví" nohy. Pokud jezdíš autobusem nebo vlakem , tak ti věřím čas vstávání , ale zase ti nevěřím těch 200 kč za cestovné.
Jestli máš ve svém věku "bolaví " nohy po pár km chůze , tak jsi vážně chudák. Nohy i rozum musíš mít za pultem v pořádku. Na místo hajzlbáby si nech zajít chuť, to je tak lukrativní zaměstnání, že se k němu ty těžko dostaneš .
Prostě všichni jsou zlí, jen ty jsi chudáček.
Karina
Ano skutečně dám 72 Kč za bus tam i zpět + lístky na MHD mi vyjdou 60 Kč, tak platím 132 Kč sváču beru z domova takže za jídlo ušetřím. Uznávám že možná jsem to přehnala s těma dvěma stovkama ale když jezdíš každý den, tak to není levné. A ty mi tu vyčítáš že jsem hunsná a co jsi teda ty?! Tvůj poslední přízpěvek taky nenaznačuje moc o tom, že bys byla nějak slušná. A vůbec tady končím. Slušná budu jen k slušným nazdar.
dcera, po Plzni si kup lítačku . Ještě tě to nenapadlo? Ano, přehnalas to a přeháníš. Nazdar! Karina
doplněno 03.10.10 16:09:Jednotlivé jízdné - Plzeň
druh jízdenky | Dítě 6 - 15 let | Student 15 - 26 let | Dospělí | Senior |
---|---|---|---|---|
nepřestupní | 6,- | 12,- | 12,- | 6,- |
přestupní 30 min | 6,- | 12,- | 12,- | 6,- |
přestupní 60 min | 8,- | 16,- | 16,- | 8,- |
přestupní 180 min | 13,- | 26,- | 26,- | 13,- |
přestupní 24 hod | 20,- | 40,- | 40,- | 20 |
Takže pro tebe na den přestupní 40kč . A další možnosti máš na MHD Plzeň. Chce to hledat, kombinovat a počítat. Ne jenom pořád naříkat ,přehánět a kopat kolem sebe. Karina
Jakou lítačku vím jen o Plzenské kartě a když tam jezdím nepravidelně bylo by to pro mě bevýhodné, když dám za vnitřní okruh 400. To ty to přeháníš a dost jsi ubožačka co si tu jen léčí své mindráky. Odmítám tu s tebou ztrácet čas, ten využiji lépe na hledání práce nazdar dcera.
Z tohoto příspěvku jasně vyplývá, že zdaleka ještě nejsi dospělá a odmítáš si spoustu věcí uvědomit.
Klidně seď doma, foukej si bebí a naivně čekej, až se ti někdo ozve.
Já nesedím doma a nefoukám si bebí. Chodím ptám se ale nikde prostě nikoho nehledají a hlavně ono jezdit každý den do Plzně - jedna cesta vyjde na 200 Kč to není moc levné. Nicméně jezdila jsem, ptala se, všude mi řekli dejte nám životopis a my se vám ozveme.
Souhlasím v tomto s tazatelkou! Jestli jste si udělala děti jenom, aby vám a dokonce ještě při studiu platili a spláceli to co Vy jste do nich dala, tak to jste teda pěkná ...! Co jste za matku? neskutěčný!
Tak a dost. A co si myslíte? Dala jsem si do vyhledávače práci a v Plzni tam bylo myslím 7 míst. Když jsou rodiče tak špatní a zlí, jděte někam do práce s ubytovnou, té práce je dost a máte klid. (ostatně rodiče taky)
A za tenhle přístup na děti neječím, to je fakt. Jenom lítají facky. Doporučuji, velmi účinné. Nám stačila cca před 5ti lety jedna. Dodnes jsou vidět blahodárné účinky.
ty dětičky, na jejichž matku teď nadáváte, budou (a možná, že už jsou) na svoji matku hrdé a děkovat jí, že byla na ně tvrdá a naučila je žít, naučila je získávat si hodnoty vlastním přičiněním, ty děti poznají hodnotu vlastní práce, poznají chuť úspěchu, vlastního úspěchu. Nikde není napsáno, že v životě je něco zadarmo, a že se to, co dostaneme, nemusíme snažit vrátit...
jak jsou na tom Vaše děti? kdo jim platil studium? kolik věcí si pořídily za vlastnoručně vydělané peníze? takových otázek by se dalo vyprodukovat mnoho...
doplněno 03.10.10 13:12:tato poznámka je pro nick babkazzkurvanezkov
Rodičům se nediv. Většinou očekávají, že dítě konečně dokončí školu, začne vydělávat a přispívat na domácnost. Jde o to, jak intenzívně práci hledáš, jestli rodiče vidí, co pro to děláš atd. Pro začátek to chce vzít jakoukoli práci a pak se rozhlížet dál. Není nad kontakty ve společnosti, v zaměstnání, hledáním na netu se toho moc nesežene.
Vyvěsila jsem si životopisy na www.práce.cz , www.Jobs.cz, odpovádám na inzeráty na práci, píšu do firem kde nevypsali výběrové řízení. Telefonuju, chodím po obchodech ptám se nechávám životopisy a stejně nic. Naši to vidí že se snažím, vzala bych cokoliv i úklid ale ani ten nemohu najít.
ahojky zkus stránku www.spravnilide.cz tam si založíš profil a ono se to propojí se systémem a třeba se ti někdo ozve ohledně práce či jiné pomoci a nebo tam mužeš i sama vyhledat co potřebuješ .-) ... zkus také jiné internetové stránky s podobnými systémy třeba práce.cz atd .-) ... i za cenu že byses odstěhovala do jiného města či kraje .-) ... záleží na nabídce ...
Moje dcera po maturitě hledala taky práci a bezúspěšně.Nakonec odjela hlídat děti do Anglie.Když se vrátila našla si práci bez větších problémů.Syn si našel práci v Praze(bydlíme na Moravě).V našem kraji hledal práci marně několik měsíců.Je spokojenej.Bydlí v podnájmu a nestěžuje si.Mohla by jsi třeba s nějakou kamarádkou,co má stejný problém.Já na ně tedy neječela,jen jsem jim vysvětlila,že už jsou dospělí a já je dotovat nebudu a nemůžu.Musíš se poohlédnou nejen ve svém bydlišti.Hodně štěstí.
Aby nebyla jen kritika pasivního přístupu. Zkus si promluvit s tatíkem a maminou a nenápadně jim naznač, že Marcele pomohl práci najít taťka, který má x spolužáků a marádů, kteří jsou podnikatelé, Ivance zase mamka, která má sestru vedoucí hypermarketu a Pepíkovi jeho otec, který to někam dotáhnul. Jestli by nemohli v té věci pomoci (když jsou takové hvězdy - to neříkej ) a přes své úspěšné známé, kámoše a spolužáky nějaký ten solidnější job najít. Že to je v jiných rodinách docela běžné, že si vzájemně pomáhají. Samozřejmě vše slušně a s úctou.
Otec je dělník matka uklízečka vlivné známé ani kamarády nemají. Pasivní nejsem, hledám po netu, vyvěsila jsem si životopisy, volám, dala jsem si inzeráty, lítám po Plzni a ptám se všude možně (takže i osobní kontakt je), odpovídám na inzeráty, píšu do firem, které zatím nedaly žádný inzeráty.
Otázka pro všechny co ještě tedy mám dělat, když jste tak chytří a kritizujete?! Vlivné známé nemám a nemá je nikdo z rodiny.
Otec je dělník matka uklízečka = doufám že to nemyslíš, jako že nejsou dost dobří? Můj tatínek byl topič, domovník, máma taky uklízečka a tak vím, jak na tom byli s penězi. Opravdu to neměli jednoduché. V jejich pozicích poslední dobou jim platy spíš snižovali, než zvyšovali.
Dívala ses na ty inzeráty?
Šmarjá jasně že si o nich nemyslím že nejsou dost dobří. To bylo jen vysvětlení pro rosenberg, že prostě my žádné vlivné známé nemáme. A za ty inzeráty děkuju mrkla jsem tam a hnedka je budu kontaktovat. Většinu z nich už jsem kontaktovala.
Přijde mi to, že tady nikdo nečte co píšu ale za každou cenu mi tu chytáte za slovíčko a otáčíte proti mě. Např. s tím osobním kontaktem, vysvětlila jsem že lítám po Plzni ptám se jesltiu nemají někde volné míst a stejně se tu pak najde někdo, kdo mi vmete do tváře že se neptám osobně. . To samé ted s tím mím posledním komentářem. Ale nic ve zlém.
Se hned nečerti. Podívej se ještě na tuhle stránku jobdnes.idnes.cz/...
Tam se taky najde hodně, zadáš místo adresy Plzeň a pak se po té mapce můžeš podívat i blíž k bydlišti.
Teď jsem se tam dívala a musíš zadat i přibližně obor, je tam toho moc..
Nečertím se, jen vysvětluju jak to tu je s tím chováním vůči mě. Nebylo to myšleno přímo na tebe. Za odkaz dík hned se mrknu ale přizpívat už sem nebudu, protože tady si lidi evidentně léčí nějaké své mindráky či co, že se tu naváží. Tobě děkuju za pomoc.
Drobná rada. Odevzdat životopis a žádost je zoufale málo. Takových dostávají týdně desítky. Po týdnu bez reakce začít volat a mailovat a nedat pokoj, dokud ti to místo nedají. Sám se tím v práci zabývám a pokud se mi někdo neozve se žádostí o odpověď (tzn., že zase tak velký zájem nemá) do týdne, tak jeho životopis jde na věky věků do šrotačky.
A jen tak mimochodem, jsi evidovaná na ÚP a pokud ne, máš už zaplaceno zdravotní pojištění za září 2010 (už zbývá je pár dnů).
Ok budu je otravovat, jak ty říkáš. Evidovaná jsem o to neměj strach tak blbá abych si toto neohlídala nejsem.
Jestli je takových pracovníků jako jste vy rossenberg tak se už nedivím. To berete i úplatky že?
Zkus hledat na Borských polích, např. firma Daikin teď nabírá nové zaměstnance.Zkusit můžeš i Panasonic, Reus, J tekt, Yazaki..
Jinak s postojem tvých rodičů velmi nesouhlasím. Hledání práce je stresující záležitost a kdo jiný, než tví vlastní rodiče by ti měl být oporou. Neváží si toho, že si zdravá, chytrá, že jim doma pomáháš.. co by za to jiní dali, rodiče postižených dětí, kterým ti děti budou "viset na krku" až do smrti! Nebo rodiče feťáků, gamblerů.
Dcero, ještě mně napadlo, proč hledáš práci až teď? Chápu, že jsi měla poslední prázdniny a chtěla sis je asi užít, ale většina maturantů to nenechává na poslední chvíli a věřím, že již práci mají. Nediv se rodičům, že už by byli rádi, kdybys měla příjem. Jistě je to stálo hodně úsilí, tě na škole uživit, obzvlášť, když mají malé příjmy. Podívej se, obrátila ses zde o radu, tak jsi jich několik dostala. A nemysli si, že ti zde radili mladé holky a kluci, ale radí ti zde dospělí, kteří již děti vychovali, jako tví rodiče a dobře vědí, co to všechno obnáší. Víš co, zajdi si v Plzni do nemocnice, zda nepotřebují někoho na výdej jídla pro nemocné a na úklid /myslím, že je to "sanitářka"/, a stále se choď ptát každý týden dokola, i tam, kde máš již CV. Zaměstnavatel chce vidět zájem, když jim budeš chodit často na oči, tak tě někde určitě vezmou. Snaž se být milá a představ se v dobrém světle, a ne, jako ses předvedla zde, i když je možné, že v tom hrají nervy, snaž se vždy ovládat. Tak hodně štěstí a dej nám vědět až nastoupíš. PT /stařenka/
Hledala jsem od května ale neměla jsem štěstí. Věř že nechci do nikoho kopat ale když tady dokolečka vysvětluju, že se chodím ptát a dělám vše jak mi poradili a dočkám se tu jen narážek jak dělám málo, no to naštve. Obcházím pořád a ptám se hledala jsem již před prázdninam ale pokaždé jsem narazila jen na nesolidní deeleřinu nebo na pojištováka.
Ten kdo nezažil co to je hledat práci, tak píše nesmyslné rady.Když přijdete do firmy která si podala požadavek na zaměstnance, většinou vám řekne její pracovník, že již nikoho nepotřebují. Na úřadu práce vám dají tipy, které jste již obešli. Alespoň v našem kraji to tak platí. Je několik firem kteří uchazeči řeknou na rovinu, že budou pracovat i 12h ale plat dostanou jen za 5h.
Hele, dcera, já jsem z Plzně a něco ti povím : v Tescu na Rokycanské berou stoprocentně pokladní. Když si na jobs.cz zadáš hledání práce/brigády v Plzni, nebo i v okresech kolem, vyjedou ti denně nové odkazy, a to i pět, deset! Jízdné v Plzni na jeden den stojí 40,- i bez Plzeňské karty, navíc tu si můžeš pořídit i bez předplatného a mít na ní jen elektronickou hotovost pro nákup jízdenky pohodlně ve voze! Tak co to tu zkoušíš? Píšeš, že bys brala všechno, tak ber! Práce v Plzni je!
Nic nezkouším, o té lítačce jsem nevěděla. A speciálně na Rokycanské jsem byla několikrát a prostě nic, podané žádosti (byla jsem i osobně) všude v Tescách kauflandech a Bille, Lídlu a nikde nic takže já tu nepíšu pro nic za nic. Všude mi jen řeknou my se ozveme ale pak z toho nakonec nic není.
A netajíš nám něco, proč tě nikde neberou? Nemáš záznam v trestním rejstříku? Nebo modrý číro, výrazné tetování na obličeji, piercing? Nechováš se na personálním nějak nevhodně? Máš praxi?
doplněno 03.10.10 18:13:A zdravotní průkaz pro práci v potravinářství máš?
Praxi mám malou ale mám a zdravotní průkaz taky. Jinak záznam v rejstříku nemám a na personálním se chovám slušně a vhodně.
A co zkusit pracoviště, kde jsi byla na praxi? Tam by tě nevzali? A co Tesco na Americké? Berou brigádníky na pokladnu, zastav se ve středu na personálním u paní Ježkové.
Jo na Americké jsem se taky byla ptát a nic. Místo kde jsem byla na praxi jsme zkusila jako první, raději si tam vezme učně.
Prokristapána, když tam pracovní sílu chtějí a ty jsi tam byla, tak je někde zakopaný pes! Oni brigádníky chtějí, ty zase chceš tu brigádu, tak proč to do sebe nezapadá? O co jde, je tu něco, co vadí? Zamysli se důkladně - proč to doteď neklaplo? Říkáš, že se chováš slušně, máš maturitu, trochu praxe, obcházíš jedno pracoviště za druhým a nic?! Tady něco nehraje, vzorec není kompletní. Myslím, že jsi nám neřekla všechno, pak se ale špatně radí! Vážně - v klidu si pořádně popřemýšlej a najdi to řešení.
Nic netajím. Nechápu proč bych měla něco tajit, nenapadlo tě, že se tam takhle hlásí více uchazečů a oni si vybírají toho s největší praxí?!
Já jsem byl s přítelkyní po celé Plzni a nechápu její rodiče neřeknu kdyby byla furt doma,ale přítelkyně aktivně hledá práci a nemůže za to,že má smůlu. Nechápu proč každý dělá chytrého.
To je fakt, kemis1982, proč tu děláme chytré? My totiž chytří jsme, jen ty to nevidíš, a jestli děláš přítelkyni všude ocásek, tak tos jí fakt pomohl. A copak, chceš poradit od nás? Tak pa. PT /stařenka/
K pc jsem se dostala teprve teď a to teda čučím!
Jak puk! To jsou věci! No řekněte, věřili byste tomu, že toto je vůbec možné?
Ta možnost, schovat se do anonimity, jakou dodá sílu! Než usnu, budu chvíli přemýšlet nad tím, jaká to může být dívka, když takovéhle nehoráznosti může napsat.. A jakou tež měla výchovu. A co všechno pro takovou papulu život chystá.
dcero, opravdu se koukni na to, co to je karma.
Jen jsem reagovala a napsala jak to na mě tvoje odpověd zapůsobila nic víc a nic mín. Mě taky štve a dost psychicky ničí že nemohu nic najít a snažím se a když mi tu napíšeš že jsem rodičům na obtíž tak to mrzí.
Chápu, že tě to mrzí, ale představ si to opačně. Až ty budeš jednou vydělávat (doufám, že už brzo) a tví rodiče nedejbože přijdou o práci, nebo onemocní... A budeš je muset živit ty. Bude se ti to líbit? Jasně že to uděláš - první měsíc, i druhý...třetí tě to ale už bude štvtát a budeš se ptát proč nejdou pracovat, proč se víc nesnaží atd atd... Je to už pět měsíců! co jsi doma - a co děláš? má aspoň máma doma naklizíno? vypráno? vyžehleno? navařeno? aby když přijde z práce mohla si sednout a odpočinout? nebo musí ještě druhou směnu doma? - a je to fér? není.
Snaž se a vezmi první věc, kterou nabízí. Taky ti můžou sbalit raneček a poslat tě do světa...
Jo fakt rada nad zlato doma pomáhám o to se nebuj a práci hledám, snažím se jak můžu ale i přez to prostě nic, tak co s tím? Jasně že kdyby to bylo opačně, tak by mě to taky mrzelo ale jako jsem soudná a vím,. že v dnešní době se práce opravdu dost špatně hledá. Opravdu bych vzala vše ale nikde mě nechtějíl, osobně se ptát chodím.
No spolužačky bud studují a nebo jsou taky nezaměstnané.Dneska mi psala naše bývalá třídní učitelka, že tak jako já nemůže většina od nás sehnat práci.
No a bylas dneska někde? Hned nevylítni, ale koukám, že jsi na netu a máš tu už pár nabídek na práci.. Volalas tam?
Dobrý den. Že na Vás rodiče ječí? Normálně jim ruply nervy... všude se píše o zdražování, úsporách, nikdo nevím, jak moc to jeho postihne (no neví, spíš tuší) a k tomu všemu Vy jste nezaměstaná, místo toho, aby jim ubylo starostí. Nechte je ječet. Třeba si tím rodiče uleví. Asi je toho na ně hodně. Věřím, že současná situace asi je pro Vás hodně nepříjemná, ale budete to muset vydržet, než si práci nějakou najdete. Oni rodiče určitě mají o Vás strach, jen to prostě asi neumí dát najevo tím správným způsobem.
No dávat za dopravu 30km do Plzně 200Kč je dost.Tak si kup aspon třeba auto Favorita na plyn a 1km Tě vyjde na 1,20Kč.Favorita na plyn seženeš za 4000Kč.Na internetu jich je a každý se jich zbavuje.Jestli máš řidičák.Já bydlím od Plzně 15km a jezdím taky s autem.Vlakem nebo autobusem to je dražší.
No to rodiče nechodí do práce,že neuživí jednu dceru,když nemá práci?Měli by být rádi,že mají zdravou dceru,co by jiní za to dali.To je taky nějaký divný,že tak vyvádí,jestli si práci opravdu snaží najít.
já bych prostě vyrazil do Plzně a obcházel všude krámy a ptal bych se,jestli nepotřebují prodavačku.Na životopisy bych se vykašlal.Akorát ti mizerové dělají z lidí blbce.Napiš si vizitky s Tvým telefonem a všude ji nech.
Vůbec nevěřím tomu, že by v Plzni a okolí nebyla práce pro mladou zdravou vyučenou prodavačku, navíc, která chce dělat prakticky cokoliv, nemusí to být v oboru. Jak píše lok, i já když jsem scháněla práci, chodila jsem od podniku k podniku a všude sem se hned vrátného ptala, že hledám práci, na žádný pracovní úřad nespoléhám. On zavolal šáfa, který mě viděl, ve vrátnici mezi čtyřma očima se zeptal co umím, moc toho nebylo, prodávala jsem v masně asi půl roku a hned mě řekl at přijdu v pondělí. Byla to fabrika kde se strojově vyšívalo na lux. látky, ale kdykoliv jsem práci chtěla, tak jsem jí našla a všude byli se mnou spokojeni.Tady bude někde jinde zakopán pes, něco co nám tazatelka asi neřekla... Dnes jsem byla v Tescu a dívala jsem se kdo tam pracuje a řeknu vám, berou snad už každýho, slováci, ukrajinci, i staří důchodci si tam přivydělávají, handicapovaní a pod.
Na pracovní úřad v každém případě.Alespon za Tebe budou platit sociální a zdravotní pojištění,což je asi nejmíň 3200 Kč měsíčně!Jinak to budeš muset doplatit.
Já osobně chodím ale prostě nic. Ono asi v Tescu raději zaměstnaní slováka a ukrajince za které neodvádí daně a nebo důchodce a studenta.
Zkus se zeptat do Tesca, ted před Vánoci určitě budou brát aspon na brigádu, to fakt už berou snad každýho. Co takhle předvánoční prodej čehokoli? Můj příbuzný má průmyslovku, ale nemohl sehnat práci, tak si sehnal práci u bezp. služby, jen aby nebyl u rodičům na krku. Chtěl to, jen než si najde něco pořádného, ted mu šéfové dost přidali a platí mu výcvik, prý ho chtějí jako os. ochranku. Tak nevíš můžeš začít něčím malým a můžeš se vypracovat i tam. Třeba začneš jako brigádník, budeš se líbit, nechají si tě tam, a za čas můžeš dělat třeba směnařku, školu na to máš. Rodičům se nediv, že jsou nervozní asi jsou taky neštastní, že nemáš práci, to víš, že pro ně by bylo lepší kdyby jsi si už někde vydělávala, jim bys přispívala na živobytí a sama bys byla spokojená, určitě by vám to všem zvýšilo sebevědomí. Neboj určitě se něco brzo najde, každej našel, najdeš i ty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.