Nejste přihlášen/a.
Nemůžu si pomoct:
Aky je rozdiel medzi: manzelkou, milenkou, kurvou a kurvou skurvenou. Manzelka da tebe a milencovi. Milenka da iba tebe. Kurva da tebe a vsetkym. Kurva skurvena da vsetkym a tebe nie.
Zdroj: http://vtipy.k47.cz
Toto pojmenování si žije vlastním životem. Klidně to může být světice, ale když vám vjede na poslední parkovací místo v okruhu jednoho bloku, je to prostě ku... A pokud to vezmeme doslova - přesná definice - ta co chodí za peníze. "Kurva je ženská, která z ouplaty, ze mzdy nebo zisku se propůjčuje buď jednomu, od něhož se živí, nebo každému krásu svou za peníze prodává, každému svolí."— Daniel Adam z Veleslavína, 1598 Mona
Nikdy nebylo normální se s někým vyspat jenom pro zábavu.
A není to normální ani teď.
Ale někteří/některé si/se své počínání takto "zdůvodňují/obhajují", aby sami/y sebe nemuseli považovat za...
doplněno 20.08.15 23:29:Koukám, že jsem vlastně nedopověděla:
Všechny zmíněné.
Hodně mi to připomíná "Anču" - technicky, tělo z uměliny na kterém se učíš dýchání z plicdo plic a masáž srdce. Později digitální hlídač tě naučil opravdu si máknout, abys strojek nezabil...jen na úvod. K dotazu...ještě nikdo nezdůvodnil pojem kurevník..., asi je všem jasné oč běží. Bez znalostí statistiky tuším, že v našem státě je více žen, mají své standartní potřeby, bez šídítek, jen některé si neberou servítky, jako někteří chlapi jsou fakt kanci. ...A v domově důchodců vzpomínají na doteky...nebo to byl sen?
hmmm. Tenhle dotaz mluví o tobě a ne o těch lehčích holkách.
To mi vysvětli, proč by podle tebe měla být kurva ta holka, která má víc kluků najednou? Já ti řeknu proč. Protože ty mezi nimi nejsi. Ona tě nechce a proto na ni máš vztek. Není to tak nějak?
No ale zpátky k termínu kurva. Podle Masarykova naučného slovníku je kurva ta žena, která za mrzký peníz nahotu svého těla vystavuje veřejnému užívání. Tak to viděl tatíček Masaryk.
Já to vidím trochu jinak. Pánbu nás zařadil mezi primáty, kterým není partnerská věrnost vrozená. Si představ, co by se stalo, kdybychom byli schopní sexu čtvrt hodiny ročně, jako třeba kamzíci. Jasná věc, dávno bychom vymřeli. U chlapů je po sexu poptávka a tak se zákonitě objevila i nabídka a tou nabídkou jsou prostitutky. Z toho ti vyplyne, že prostitutka je řemeslo, kurva je povaha. Kurva může být i chlap.
Myslíte, že u Vámi vyjmenovaných holek "je to jasný"? Jste vedle jak ta jedle. Pravdu má Figurek a Hod (většina ostatních odpovědí je mírně mimo). Kurva (v původním smyslu toho slova) je žena, která poskytuje sexuální služby za úplatu (nemusí to být vždycky jen peníze). A je jedno, jestli jednomu, nebo více mužům.
doplněno 21.08.15 07:36:Jo a v mnoha jazycích tohle slovo (v drobných obměnách) znamená "zatáčka, křivka". Ale tuhle kurvu asi na mysli nemáte...
Snad ještě doplněk: Jistě je správná definice "za úplatu". Ovšem mohli bychom ještě specifikovat, že není kurva jako kurva. Máme-li na mysli dámu, tak ta lepší, dražší a v lepší společností může být např. kurtisána ... viz mnoho příkladů z literatury. Myslím si, že kurtisán máme v dnešní společnosti tolik, až jdou oči kolem. Jsou to dámy velmi vzdělané, kultivované atd atd, do kterých by to hodně lidí nikdy neřeklo. Pátráme-li po původu slova kurva, tak snad nejpřesnější je odvozenina od kur, tedy slepice. Celou sérii asociací si jistě vytvoří každý podle své fantazie a zkušenosti. Samozřejmě máme i kurvy rodu mužského. Nejvyšším stupněm kurvy je kurva morální nebo chcete politická. I v takovém případě je definice "za úplatu" oprávněná.
Odpověď na otázku, kdo je vlastně kurva..
To můžou být všichni, nebo nikdo, záleží na tom jak se u vás doma hovoří..pokud spisovně nemáte problém, pokud nespisovně máte problém.
Kurva může být pes, kočka , protože mi pomočila koberec, šéf, protože je slizký a slintá, makléř, protože mě vnutil pojistku, kterou nepotřebuji...atd, atd.
Co se týká sexu, tam toto slovo nepatří.Ženy i muži nejsou od přírody monogamní, a proto je zcela normální, že máme více partnerů, po sobě, nebo souběžně...
Ženy, které si zato nechají platit penězi, patří do skupiny OSVČ.
Jedná dobrá rada !Sex bez lásky nenaplňuje duši!
V dnešní moderní demokratické a osvícené době je slovo kurva jen zlou nadávkou (pro obě pohlaví). Dříve byla tato nadávka používána muži proti ženám - z již v otázce popsaných důvodů závisti. Tenkrát byla všeobecná úroveň dost nízká, srovnatelná s dnešní USA (tam nemají v sexu dodnes jasno, a už jen tato otázka a diskuze by tam nešla).
Kurva=prostitutka. Ty, o kterých píšeš nejsou prostitutky, tedy kurvy. Nezaměňuj a obecně používaným "kurva"jako nadávka, zaklení apod. Podívej se na cs.wikipedia.org/... a do hledání zadej kurva. Poněkud volné vztahy ještě nezakládají podklad pro obvinění "kurva", i když.../všeho s mírou/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.